Chlorella

In urma cu 2 miliarde de ani, Chlorella (Chlorella pyrenoidosa), apă proaspătă, și alge unicelulare care cresc în apă dulce au apărut pentru prima dată pe pământ. Ea face parte din încrengătura Chlorophyta, are un nucleu, dar ii lipsesc flagelii. Aceasta alga este comestibila, cu numeroase beneficii asupra sanatatii dupa cum vom afla.

 1. Este bogata în vitamine.

Chlorella conține diferite vitamine cum ar fi vitamina A; B1, B2, B6, B12, C și E. De asemenea contine minerale cum ar fi magneziu, potasiu, calciu și fier. Aminoacizii din Chlorella joacă un rol important în reconstrucția țesuturilor si asigura transmiterea substantelor in favoarea altor functii vitale. Chlorella are culoare verde, clorofila sa ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar, alcalinitate, lupta impotriva inflamației si totodata inlatura respiratia urat mirositoare.

 1. Detoxifica organismul

Toxinele sunt peste tot în mediul nostru; in alimente, haine, apă și așa mai departe. Chlorella impedica actiunea toxinelor si le elimină din organism.

 1. Imbunatateste sanatatea digestiva

Datorită funcției sale anti-inflamatorii, Chlorella încurajează creșterea florei sănătoase, probiotice și a bacteriei în tractul digestiv. Acestea sunt esențiale în combaterea diferitelor conditii, cum ar fi creșterea exagerată a drojdiei care, printer altele, conduce la Candida albicans.

 1. Ajuta in cresterea energiei

Chlorella este cu adevărat un aliment bun, oferind o mulțime de energie și imbunatatind starea de spirit. Aceasta revitalizeaza si hraneste corpul tau.

 1. Previne aparitia cancerului

Carotenoizii din Chlorella sunt utili în contracararea efectelor de cancer. Carotenoizii ajuta in lupta impotriva procesului de oxidare care provoacă cancer și boli cardiovasculare. Cand combinam natura detoxifianta a algei Chlorella cu abilitatile sale de combatere a cancerului , obtinem un agent natural care lupta impotriva cancerului. Chlorella inițiază acțiunea macrofagelor si celulelor T prin intermediul interferonului – o secretie naturala a organismului care face parte din sistemul de aparare contra cencerului. Acest lucru ajută la combaterea microorganisme dăunătoare cum ar fi bacterii, virusuri sau substanțe străine.

 1. Combate diabetul

Studiile au aratat ca Chlorella imbunatateste sensibilitatea organismului la insulina, precum și reglementarea zaharului din sange. Ca rezultat, aceasta apara organismul impotriva diabetului zaharat, precum și efectele sale secundare cum ar fi pierderea vederii.

 

 1. Ameliorează fibromialgia

Chlorella ajuta la atenuarea durerilor persoanelor care suferă de fibromialgie. Aceasta este o afectiune caracterizata prin durerea prelungită a organismului, sensibilitate la nivelul articulatiilor, muschilor, tendoanelor, precum și țesuturilor moi. Chlorella amelioreaza simptomele și imbunatateste viata pacientilor.

 1. Imbunatateste sanatatea cardiovasculara

Cercetările au demonstrat că Chlorella este capabila să ridice nivelul de trigliceride și de cholesterol LDL, deci normalizeaza tensiunea arteriala. Aceasta conține anti-oxidanți care stimuleaza capacitatea sa de a combate bolile cardiovasculare cum ar fi un accident vascular cerebral.

 1. Mentine greutatea

Chlorella asista la arderea grăsimilor în organism și creșterea sensibilității la insulină. Fiind un aliment foarte bun Chlorella reduce poftele pentru alimente grase si dulciuri, contribuind astfel la gestionarea cresterii in greutate.

 1. Reduce stresul

Chlorella conține cantități considerabile de magneziu, care servește ca un anti-depresiv. Magneziul se gaseste in principal in clorofila plantelor, Chlorella fiind una dintre ele.

 1. Menține alcalinitatea organismului

Chlorella menține pH-ul corpului intre 7,2-7,4. Aceasta este un aliment natural, cu calitati alcaline care contracarează aciditatea organismului. Importanta alcalinitatii consta in prevenirea unor boli care se dezvolta intr-un mediu acid.