Acanthosis Nigricans

 

 

 

Acanthosis nigricans este o afectiune a pielii caracterizata prin zone de culoare inchisa, decolorare de culoare violet a cutelor pielii. Pielea afectata poate deveni ingrosata, iar cel mai adesea este afectata la subsuoara, zona inghinala si gatul.

 

Modificarile pielii cauzate de acanthosis nigricans apar de obicei la persoanele care sunt obeze sau care au diabet. Copii care dezvolta aceasta conditie sunt supusi unui risc ridicat de a dezvolta diabet zaharat de tip 2. Rareori, acanthosis nigricans poate fi un semn de avertizare al unei tumori canceroase din un organ intern, cum ar fi de exemplu stomacul sau ficatul.

 

Nici un tratament specific nu este disponibil pentru achantosis nigricans. Tratamentul conditiilor care stau la baza acestei afectiuni pot readuce pielea la o culoare mai normala, si reda textura pentru zonele afectate ale pielii.

 

Acanthosis Nigricans Simptome:

Modificari ale pielii sunt singurele semne ale acanthosis nigricans. Veti observa zone intunecate, ingrosate si piele de culoare violet sau mov in crapaturile pielii- de obicei la subsuoara si spatele gatului. Aceste schimbari ale pielii apar de obicei treptat, lent. Pielea afectata poate avea de asemenea un miros, sau poate provoca mancarimi.