Acid Folic Administrare

 

 

 

Produse Naturale Care Contin Acid Folic:

New Life – 120 Capsule – Multivitamine pentru femeile insarcinate sau aflate la lactatie

Mega B Complex – 100 Tablete- Vitamine B Complex Forte

Stress Management B Complex – 100 Tablete – Complex de Vitamine B

 

 

Acid folic prospect:

Acidul folic este solubil în apă; un alt membru al familiei B complex, cunoscut sub numele de vitamină M. Acid folic se măsoară în micrograme (mcg). Acidul folic este factorul esenţial în formarea globulelor roşii. Acidul folic contribuie la metabolizarea proteinelor.

 

 

Acid folic administrare – acid folic in sarcina:

Doza zilnică necesară de acid folic pentru adulţi este de 180-200 mcg, dublu pentru femeile gravide, iar pentru mamele care alăptează — 280 mcg în primele şase luni şi 260 mcg în următoarele şase. Acidul folic are rol important în producerea acizilor nucleici (ADN şi ARN). Acidul folic esenţial pentru diviziunea celulară. Acidul folic necesar în procesul de utilizare a zaharurilor şi aminoacizilor. Acidul folic prin păstrarea timp îndelungat neprotejat, la temperatura camerei, poate fi distrus.

 

 

Acidul Folic beneficii:

Acidul folic măreşte lactaţia. Acidul folic oferă protecţie împotriva paraziţilor intestinali şi a toxinelor alimentare. Acidul folic conferă pielii un aspect sănătos. Acidul folic are efect analgezic. Acidul folic folosit împreună cu acidul pantotenic şi cu acidul Para-aminobenzoic poate întârzia încărunţirea părului. Acidul folic preîntâmplină deficienţele de naştere. Acidul folic măreşte apetitul. Acidul folic acţionează preventiv împotriva anemiei.

 
Afecţiuni datorate carenţei de acid folic:

Anemie nutriţională macrocitică.

 
Suplimente pe baza de acid folic:

Disponibile sub formă de drajeuri de 400 mcg substanţă activă Formula B complex conţine uneori aceeaşi doză, dar în majoritatea cazurilor cantitatea de acid folic se limitează la 100 mcg (verificaţi de fiecare dată compoziţia pe etichetă). Dozele zilnice de acid folic prescrise în mod obişnuit sunt de 400 mcg până la 5 mg.

 

 
Toxicitatea acidului folic:
Nu se cunosc efecte toxice ale acidului folic, deşi s-au înregistrati câteva cazuri de reacţii alergice ale pielii .

 
Inamici ai acidului folic:
Apa, sulfamidele, lumina soarelui, estrogenii, tehnicile de prelucrară alimentară (în special fierberea), căldura.

Acid folic indicatii:

Dacă sunteţi un mare băutor de alcool, vă sfătuiesc să sporiţi cantitatea de acid folic. Vitamina C în doze masive intensifică eliminarea acidului folic din organism, deci orice persoană care înghite mai mult da 2 g de vitamina C zilnic are nevoie de mărirea dozei de acid folic. Daca urmaţi un tratament pe bază de Dilantin, estrogeni, sulfonamidel fenobarbital sau aspirină, este recomandabil să luaţi suplimente de acid folic. Am observat că multe persoane care pentru o scurtă perioadă timp au luat cantităţi de acid folic cuprinse între 1 şi 5 mg zilnic înregistrat estomparea anumitor tipuri de decolorare a pielii. Dacă vă îmbolnăviţi, sau dacă suferiţi de o afecţiune cronică, asiguraţi-o doză crescută de acid folic; când acesta din urmă este în deficit, anticorpii dumneavoastră sunt într-o situaţie asemănătoare.