Cauzele excesului de acid gastric

 

 

Productia de acid gastric in exces poate duce la tulburari gastrice, indigestie acida, dureri abdominale, balonare sau probleme intestinale. Multi oameni experimenteaza probleme de reflux acid sau arsuri la stomac atunci când stomacul produce prea mult acid. Ea poate deveni o problema grava atunci când boala de reflux gastroesofagian, se dezvolta, cauzand crize frecvente de arsuri la stomac sau indigestie acida. Schimbarea dietei sau a stilului de viata poate ajuta la reducerea sau eliminarea excesului de acid gastric.

 

Mesele mari

O masa mare poate duce la producerea de acid gastric in exces. Se recomanda consumul de mese mici si mancat incet, pentru permite hranei timp pentru a fi digerata. A se evita pozitia intins sau de somnul timp de cel putin doua pâna la trei ore dupa masa. Anumite alimente cresc productia de acid gastric pentru unii oameni, trebuind sa retineti alimentele care declanseaza problemele de stomac. Alimentele comune care cauzeaza producerea de acid în exces includ produse alimentare grase sau prajite, produse pe baza de tomate, fructe citrice, usturoi si ceapa.

 

Lapte

Ati putea crede ca laptele de consum va calma stomacul, mai ales la culcare, dar laptele poate provoca stomacul sa produca acid in exces in timpul somnului. Laptele poate avea un efect advers si poate duce la secretia mai mare de acid gastric a stomacului, provocând uneori arsuri la stomac, în mijlocul noptii.

 

Cofeina

Cofeina incurajeaza productia de acid gastric. Evitati bauturile care contin cofeina, inclusiv cafea sau sifon.

 

Stres

Stresul poate duce la probleme de stomac si creste productia de acid gastric. Daca observati ca stresul va cauzeaza tulburari de stomac, gasiti modalitati de a gestiona stresul, inclusiv tehnicile de relaxare.

 

Fumat

Fumatul contribuie la producerea de acid prin relaxarea sfincterului esofagian inferior, care apoi permite acidului din stomac sa vina in sus, în gât, ducând la reflux de acid. De asemenea, fumatul irita mucoasa stomacului.

 

Alcool

Alcoolul duce la o crestere a productiei de acid gastric prin iritarea mucoasei stomacului. De asemenea, acesta cauzeaza probleme de reflux de acid.

 

Obezitatea

Pierderea in greutate poate reduce productia de acid gastric pentru oamenii care sunt supraponderali. Greutatea mare pe abdomen creste riscul simptomelor de reflux de acid. Oamenii supraponderali pot purta haine largi pentru a evita presiunea pe abdomen, dar acestia ar trebui, de asemenea, sa încerce sa scape de kilogramele în plus. Sarcina poate provoca simptome de indigestie de acid temporare, dar problema dispare de obicei la scurt timp dupa nastere.

 

Aciditate Gastrica Tratament Naturist:

Liquid Chlorophyll (1-1-1 inainte de masa, protector gastric cu efect cicatrizant si alcalinizant, ajuta la regenerarea mucoasei gastrice si la curatarea stomacului si a intestinelor de toxine)

Rhodiolin (1-0-1 inainte de masa, ajuta la combaterea stresului si impiedica dezechilibrele aciditate gastrica pe fond nervos)