Aciditate Gastrica Tratament

= Despre aciditate =

 

Aciditatea este un termen folosit pentru simptome cauzate de productia in exces de acid de catre glandele gastrice ale stomacului. Stomacul secreta in mod normal acid clorhidric care este necesar pentru digerarea  si descompunerea hranei pe care o mancam. Aciditatea cauzeaza simptome ca dispepsie, arsuri la stomac, inflamatii gastrice si ulcer la nivelul stomacului.

 

Aciditatea este, în general, o consecinta a mai multor factori externi cum ar fi obiceiurile alimentare, diete drastice, stresul, fumatul si consumul de alcool, lipsa de activitate fizica, mancatul neregulat. Aciditatea este mai des intalnita în tarile în care persoanele mananca mai multe alimente de baza non-vegetariene, cu multe grasimi si mancaruri picante. Anumite medicamente, cum ar fi medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), de asemenea, predispune indivizii la aciditatea gastrica.

 

Persoanele care sufera de aciditate simt o senzatie de arsura dupa o masa. Senzatia de acru este, de asemenea, observata frecvent. Uneori, constipatia si indigestiea este, de asemenea, observata la persoanele care au aciditate. Aciditatea poate fi tratata cu antiacide si, în principal prin schimbari în alimentatie si stilul de viata. O tehnica numita noua numita endostism poate oferi, de asemenea,  un anumit confort la refluxul de acid. Aceasta sectiune ofera câteva remedii foarte bune pe care le puteti folosi si acasa. De asemenea, puteti citi despre importanta de a avea un regim alimentar alcalin, pentru a reduce simptomele de aciditate.

 

Aciditate Gastrica Cauze

Stomacul nostru produce acizi gastric pentru a ajuta digestia. Dar, efectele corozive sunt neutralizate prin producerea de bicarbonat natural si prostaglandinele secretate în mucoasa. În cazul în care productia acestor substante chimice este întrerupta, se deterioreaza mucoasa stomacului, care provoaca aciditate.

-Stres

-Consumul de picant si alimente de origine animala

-Fumat si alcool

-Boli de stomac, cum ar fi ulcerul peptic, boala de reflux gastroesofagian, tumori ale stomacului, etc.

-Medicamente cum ar fi medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.

 

Aciditate Stomac Simptome:

Cele mai frecvente semne si simptome pe care le-ati putea avea sunt:

-Arsura în stomac

-Arsura în gât

-Neliniste

-Ragaiala

-Greata

-Gust acru

-Indigestie

-Constipatie

 

Aciditate Gastrica Tratament Naturist:

Liquid Chlorophyll (1-1-1 inainte de masa, protector gastric cu efect cicatrizant si alcalinizant, ajuta la regenerarea mucoasei gastrice si la curatarea stomacului si a intestinelor de toxine)

Rhodiolin (1-0-1 inainte de masa, ajuta la combaterea stresului si impiedica dezechilibrele aciditate gastrica pe fond nervos)