Acidul Gama Linolenic Prospect

 

 

 

Acidul gamma-linolenic(GLA) Beneficii

Acidul gamma-linolenic este un tip de acid gras care ofera un numar de beneficii sanatatii noastre. Lupta impotriva inflamarii si este de obicei obtinut din ulei de primula (evening primrose oil), si ulei de coacaze negre cand este folosit in suplimente alimentare.

In corp, acidul gamma-linolenic este folosit pentru a produce prostglandine (substante asemanatoare cu hormonii care ajuta la functionarea sistemului imunitar).  Acidul gama linolenic este clasificat ca un acid gras omega-6.

 

Acidul gama-linolenic utilizari:

In medicina alternativa, acidul gama-linolenic este folosit pentru o varietate de afectiuni:

*reducerea tensiunii arteriale

*pentru slabit

*alergii

*eczeme

*sindromul oboselii cronice

*depresie

*colesterol ridicat

*menopauza

*sindromul metabolic

*psioriazis

*artrita reumatoida

Pe langa acestea, studiile arata ca acidul gamma-linolenic ajuta la prevenirea cancerului si bolilor de inima.

 

 

Acidului gamma-linolenic beneficii asupra sanatatii

Pana acum, majoritatea studiilor asupra sanatatii a efectelor acidului linolenic au implicat folosirea uleiului de primula si sau a uleiului de borago. Cum uleiul de primula si uleiul de borago contin fiecare mici cantitati de substante care au efecte cunoscute asupra sanatatii(cum ar fi vitamina E), este important de stiut ca acidul gamma-linolenic nu este complet responsabil pentru pentru toate beneficiile asupra sanatatii a uleiurilor de primula si coacaze.

 

 

Iata cateva efecte descoperite a acidului gama linolenic:

Eczema

Ueiul de primula ajuta impotriva mancarimilor, cojilor, inrosirii si umflaturilor pielii asociate cu eczeme, comform studiilor. Insa rezultatele unui numar de studii in privinta folosirii uleiului de borago in tratamentul eczemei arata ca remediul poate fi doar placebo.

Artrita reumatoida

Uleiul de primula si uleiul de borago au amandoua efecte demonstrate in tratamentul artritei reumatoide. Desi majoritatea testelor uleiului de borago provin din teste in laborator, cateva studii arata ca si uleiul de borago alaturi de uleiul de primula ajuta la diminuarea simptomelor  care includ reducerea umflaturilor la persoanele afectate de artrita reumatoida.

Menopauza

Chiar daca unele persoane sustin ca acidul gama linolenic gasit in uleiul de primula poate diminua simptomele menopauzei.

Cancer

In cercetarile primare asupra celulelor canceroase, cercetatorii au demonstrat ca acidul gama linolenic incetineste cresterea tumorilor si ajuta la imbunatatirea eficientei anumitor medicamente anti-cancer.

 

Produse Naturiste Calivita pe Baza de Ulei de Primula:

Evening Primrose Oil – 100 Capsule