Acneea: Cauze, diagnostic  si cum sa scapam de acnee

= Acnee Tratament Naturist =

 

 

Ce este acneea?

Cuvantul acnee provine din cuvantul acme, care inseamna „cel mai inalt punct”, care vine de la cuvantul grec „akme”, care inseamna punct-a fost initial scris gresit cu un „n” in loc de „m” in 1835.

La oameni cosurile au tendinta de a aparea pe fata, spate, piept, umeri si gat.

Celulele pielii, sebumul si parul se strang in un loc care devine un dop, care se infecteaza cu bacterii, rezultand in o umflatura. Un cos incepe sa se dezvolte cand dopul incepe sa se destrame.

Cercetatorii au gasit ca sunt tulpini bune si rele de bacterii care determina severitatea si frecventa dezvoltarii acneei. Ei au explicat ca nu toate bacteriile de acnee se dezvolta in cosuri, de fapt, o tulpina pe care au identificat-o poate mentine pielea fara cosuri.

 

Acnee Cauze

Nimeni nu e complet sigur ce cauzeaza acneea. Expertii cred ca cauza primara este o crestere in nivelele de androgen-androgenul este un hormon. Nivelele de androgen cresc cand o persoana devine adolescenta. Nivelele crescute de androgen fac ca glandele de ulei de sub piele sa creasca, iar glanda crescuta produce mai mult ulei. Excesul de sebum poate descompune peretii celulari din pori, ducand la dezvoltarea bacteriilor.

 

Unele studii indica ca susceptibilitatea la acnee poate fi de asemenea genetica. Unele medicamente care contin androgen si litiu pot cauza acnee. Produsele cosmetice grase pot cauza acnee la unele persoane susceptibile. Schimbarile hormonale din timpul sarcinii pot cauza acnee care sa se dezvolte pentru prima oara sau repetarea ei.

 

Tipuri de cosuri

-Puncte albe-raman sub piele si sunt foarte mici

-Puncte negre, clar vizibile, sunt negre si apar pe suprafata pielii. Retineti ca punctele negre nu sunt cauzate de praf. Spalarea fetei viguros nu va ajuta sa scapati de ele.

-Papule-vizibile pe suprafata pielii. Sunt umflaturi mici, de obicei roz.

-Pustule-clar vizibile pe suprafata pielii, sunt rosii la baza si au puroi in varf.

-Nodule-clar vizibile pe suprafata pielii. Sunt cosuri mari, solide. Sunt dureroase si sunt localizate adanc in piele.

-Chisturi-clar vizibile pe suprafata pielii, sunt dureroase si pline cu puroi. Pot cauza usor cicatrici.

 

Cat de comuna este acneea?

Dermatologii(doctori specialisti in piele) spun ca aproximativ trei sferturi din persoanele cu varsta cuprinsa intre 11 si 30 de ani vor dezvolta acnee in un anumit timp. Acneea poate afecta persoane din toate rasele  si la toate varstele. Este mai des intalnita la adolescenti si persoane tinere, desi sunt persoane de peste cincizeci de ani care inca au acnee. Desi acneea afecteaza si barbatii si femeile, barbatii tineri sufera de acnee pentru mai mult timp-probabil din cauza testosteronului, care este prezent in cantitati mai mari la barbatii tineri, care poate inrautatii acneea.

 

Acnee Tratament Naturist:

Beauty Formula (1-0-0 pe zi dupa masa, contine vitamine din complexul B , colagen si minerale care ajuta la reglarea secretiei de sebum si la repararea epidermului lezar)

Evening Primrose Oil (1-0-1 pe zi inainte de masa, echilibreaza sistemul endocrin, echilibrand excesele hormonale ce contribuie la aparitia acneei)

ParaProtex (1-0-1 pe zi dupa masa, eficient in infectii cum ar fi stafilococul, acneea se datoreaza unor infectii bacteriene cu stafilococul)