Persoane adulte cu deficit de atentie/tulburare hiperkinetica

= ADHD Adulti Tratament Naturist =

 

 

 

Persoanele adulte care sufera de deficit de atentie/tulburare hiperkinetica (ADHD adulti) au o combinatie de probleme persistente, cum ar fi dificultatea de a acorda atentie, hiperactivitate si comportament impulsiv. Adultii cu ADHD pot avea relatii instabile, performanta slaba la munca sau la scoala, stima de sine scazuta, precum si alte probleme.

 

Desi este o boala de care sufera adultii, simptomele ADHD incep in copilarie si continua si la maturitate. In unele cazuri, ADHD nu este recunoscuta sau fiagnosticata pana cand persoana este un adult. Simptomele ADHD la adulti nu pot fi la fel de clare ca si simptomele ADHD la copii. La adulti hiperactivitatea poate scadea, dar se lupta cu impulsivitate, nelinistea si dificultatea in a acorda atentie pot continua.

 

 

ADHD Adulti Simptome:

Unele persoane cu ADHD au mai putine simptome pe masura ce imbatranesc, dar unii adulti continua sa aibe simptome majore care interfereaza cu functiile zilnice. La adulti, principalele caracteristici ADHD pot include dificultate in a acorda atentie, impulsivitate si neliniste. Simptomele pot varia de la usoare pana la cele mai severe.

 

Multi dintre adultii cu ADHD nu sunt constienti ca au aceasta afectiune – ei stiu doar ca sarcinile zilnice pot fi o provocare. Adultii cu ADHD pot avea dificultate in concentrare si prioritizarea activitatilor, ducand la termene ratate si intalniri uitate. Incapacitatea de controla impulsurile poate varia de la nerabdare in asteptarea la coada sau accese de furie si modificari ale dispozitiei in condusul masinii in trafic.

 

Simptomele ADHD adulti pot include:

*Impulsivitate

*Dezorganizare si probleme de prioritizare

*Abilitati slabe in gestionarea timpului

*Probleme in a executa mai multe activitati in acelasi timp

*Activitate excesiva sau agitatie

*Planificare slaba

*Toleranta scazuta la frustrare

*Modificari ale dispozitiei frecvente

*Probleme in urmarirea si completarea sarcinilor

*Ne enervam repede

*Probleme in a face fata stresului

 

Ce este normal si ce este ADHD?

Aproape toata lumea are unele simptome similare cu ADHD la un moment dat in viata lor. Daca dificultatile sunt recente sau au avut loc doar ocazional in trecut, probabil ca nu aveti ADHD. ADHD este diagnosticat doar atunci cand simptomele sunt suficient de severe pentru a provoca probleme in mai mult decat un domeniu al vietii. Acestea simptome persistente pot fi urmarite din copilarie.

 

Diagnosticarea ADHD la adulti poate fi dificila deoarece anumite simptome ADHD sunt similare cu cele cauzate de alte conditii, cum ar fi anxietate sau tulburari de dispozitie. Si multi adulti cu ADHD au de asemenea cel putin o alta conditie mentala, cum ar fi depresia sau anxietatea.

 

ADHD Adulti Cauze:

In timp ce cauzele exacte a ADHD nu sunt clare, eforturile de cercetare continua. Factorii care pot fi implicati in dezvoltarea ADHD includ:

*Genetica – ADHD poate fi mostenit in familie, iar studiile indica faptul ca genele joaca un rol important.

*Mediul inconjurator – anumiti factori de mediu, de asemenea, pot creste riscul, cum ar fi de exemplu expunerea la plumb a unui copil.

*Probleme in timpul cresterii – probleme cu sistemul nervos central, la momentele cheie de dezvoltare pot juca un rol.

 

ADHD Adulti Factori de risc:

Riscul de a avea ADHD poate creste daca:

*Aveti rude de sange cu ADHD, sau alta tulburare de sanatate mintala;

*Mama a fumat, baut alcool sau a luat droguri in timpul sarcinii;

*Ca si copil, ati fost expusi la toxine din mediul inconjurator, cum ar fi plumbul, gasit in principal in tevi si vopseaua din cladirile vechi.

*Ati fost nascut prematur.