Afte Bucale Tratament Naturist

 

 

 

 

Afte Bucale Tratament Naturist Recomandat de Dr. Cojocaru Valentina:

Vitamina C 1000 Plus – 2tablete/zi- inaintede masa– contribuie la vindecarea si cicatrizarea mucoasei bucale; sprijina sistemul imunitar in lupta cu infectia; sepoate creste pana la 3 tablete/zi; pentru copii- Lion Kids C- 3 tablete masticabile/zi in timpul meselor

Ocean 21 – 2 linguri de 2x/zi– rcomandat ca dieta anticandida, lupta impotriva infectiei, alcalinizeaza organismul distrugand candida si ajutand la vindecare si cicatrizare; regenereaza celulele; creste imunitatea; aduce un aport de vitamine si minerale in organism; detoxifiant

Sau

Gravital Juice – 2 linguri/zi dizolvate in apa; la copii-2 lingurite/zi dizolvate in apa– anticandidozic, combate infectia, regenereaza mucoasa cavitatii bucale

Oregano Oil – se poate utiliza pentru gargara la nivelul cavitatii bucale, vindeca si cicatrizeaza, are un puternic effect antimicrobian si anticandidozic;foarte efficient in tratamentul antimicrobian si antifungic, nu numai extern, si intern; intern- 4 picaturi de 3 ori/zi; la copii- 1-2 picaturi de 2-3 ori/zi; se amesteca in apa; pentru gargara poate fi utilizat pana la de 3ori/zi

ParaProtex – 3 tablete/zi in timpul mesei– este un preparat cu spectru larg- antifungic, antibacterian, antiparazitar, antiviral;  excellent in tratarea aftelor; distruge candida si regenereaza mucoasa

Tratamentul se aplica pana la rezolvarea afectiunii si o saptamana dupa.

 

 

Ce sunt aftele bucale?

Daca observati o eruptie alba ciudata in interiorul gurii, este posibil sa aveti o afectiune numita candidoza. Este o infectie cauzata de ciuperca Candida. Poate aparea in gura si pe alte parti ale corpului. Aceasta poate provoca eruptii cutanate la sugari sau infectii vaginale la femei.

Oricine o poate contacta, dar apare cel mai adesea la sugari si copii mici, adulti in varsta, precum si persoanele cu un sistem imunitar slabit.

 

 

Care sunt cauzele aftei?

Cantitati mici de ciuperca Candida sunt in gura, tractul digestiv si pe piele. Este normal sa se afle in corpul nostru, si este, de obicei, tinuta sub control de alte bacterii din corpul nostru. Dar uneori, anumite boli sau medicamente, cum ar fi corticosteroizii sau antibioticele, pot perturba echilibrul. Acest lucru poate provoca cresterea ciupercii necontrolata. In acel moment apare candidoza.

 

Stresul poate provoca aparitia aftelor, la fel ca si un numar de afectiuni medicale cum ar fi: diabet zaharat necontrolat, infectia cu HIV, cancer, gura uscata, schimbarile hormonale care apar odata cu sarcina.

 

Daca sunteti fumator sau purtati proteza care nu se potriveste, cresc de asemenea sansele de a avea candidoza. Si copii pot transmite infectia mamelor lor in timpul alaptarii.

 

 

Care sunt simptomele aftei bucale?

Zone usor ridicate, albe, in gura sunt semne comune ale candidozei. Ele sunt de obicei pe limba sau pe interiorul obrajilor. Insa pot aparea si pe cerul gurii, pe gingii, amigdale, sau partea din spate a gatului. Aceste zone pot sa arate ca branza de vaca. Ele pot fi dureroase si pot sangera usor cand le razuiti sau va spalati pe dinti. In cazuri mai grave, ele se pot raspandi si in esofag cauzand:

*Durere la inghitire sau dificultati de inghitire

*Un sentiment ca produsele alimentare sunt blocate in gat sau in mijlocul pieptului

*Febra, in cazul in care infectia se extinde dincolo de esofag.

Ciuperca care poate provoca afte se poate raspandi in alte parti ale corpului, cum ar fi plamanii, ficatul si pielea. Acest lucru se intampla mai des la persoanele cu cancer, HIV, sau alte conditii care slabesc sistemul imunitar.

 

 

Aftele orale

Candidoza orala- este o afectiune in care ciuperca Candida albicans se acumuleaza pe mucoasa cavitatii bucale. Candida este un organism care se gaseste in mod normal in gura, dar uneori poate scapa de sub control si se poate inmulti necontrolat.

 

Candidoza orala provoaca leziuni albe cremoase, de obicei pe limba sau obrajii interiori. Uneori se poate raspandi pe cerul gurii, gingiilor, sau amigdalelor, si chiar si in partea din spate a gatului. Cu toate ca aftele pot afecta pe oricine, este mai probabil sa apara la copii, persoanele in varsta si la persoanele cu sistemele imunitare suprimate de anumite conditii de sanatate, sau cele care iau anumite medicamente. Candidoza orala este o problema minora in cazul in care sunteti sanatos, dar in cazul unui sistem imunitar slabit, simptomele pot fi mai severe si mai dificil de controlat.

 

 

Alte recomandari:

  • Alimentatie alcalina pentru a impiedica multiplicarea fungilor si pentru a sprijinii regenerarea mucoasei, cicatrizarea ei ( vezi articol Stilul de viata alcalin)
  • Hidratare cu apa alcalina ( vezi Aquarion); poate fi utilizata si pentru gargara; ph alcalin impiedica multiplicarea candidei si vindeca mucoasa
  • Gargara cu plante medicinale: – frunze de salvie– gargara cu infuzie- 2 lingurite la 100 ml apa- efectul se poate creste prin adaugare de rizom de carentel- ½ lingurita

busuioc– gargara cu infuzie- 2 linguri la 100ml apa

sulfina– gargara cu infuzie- 2 linguri la 100ml apa

petale de trandafir- gargara cu infuzie- 2 linuri la 200ml apa; macerat din petale de trndafir in miere; se utilizeaza cu deosebit effect la aftele si micozele bucale ale sugarilor si copiilor m ici, tamponandu-se repetat in cursul unei zile zonele respective; una din retete prevede ca 100g petale sa fie lasate la foc mic in 400ml apa in clocot; dup ace se raceste fra a mai fi fierbinte si se strecoara, se adauga 650g miere ( Plante medicinale. Izvor de sanatate- Ovidiu Bujor. Mircea Alexan)

 

Tratament recomandat de

Dr Cojocaru Valentina,

Medic Specialist Medicina de Familie,

Competenta Homeopatie, Nutritie, Fitoterapie

 

Si nu uitati: SA NE HRANIM CU IUBIRE!!!!!