Alcoolismul Tratament

 

 

 

 

 

 

Alcoolismul Tratament Naturist Recomandat de Dr. Cojocaru Valentina:

Liquid C + Bioflavonoids with Rose Hips2,5 ml/zi ( o jumatate de lingurita)- inainte de masa cu 30 de minute – pentru o protectie antioxidanta puternica, cresterea imunitatii, reducerea infectiilor ce apar fercvent in consumul de alcool.

Resveratrol PLUS1 capsula/zi- inainte de masa cu 30 minute sau la doua ore dupa masa– protective impotriva efectelor nocive aleradicalilor liberi, controleaza actiunea toxica a alcoolului asupra celulelor organismului, benefic in intoxicatiile alcoolice.

Ocean 212 linguri o data/zi- inainte de masa cu 30 de minute– contine mai mult de 200 de substante biologic active benefice pentru organism ( 8 tipuri de alge marine, plante,vitamine, antioxidanti, aproximativ 60 de substante minerale, circa 24 aminoacizi si enzyme). Reprezinta un excellent detoxifiant, sprijina functia ficatului si pancreasului, vitalizeaza si energizeaza organismul aflat in sevraj.

Rhodiolin3 caps/zi- dimineata, pranz, seara, inainte de masa – sprijina organismul impotriva sevrajului, induce stare de calm si relaxare, impiedica recidivele. Nu determina dependenta, se poate utiliza pentru mult timp.

Aplicati tratamentul 1-2 luni sau pana la remiterea simtomelor si verificare prin analize de sange si ecografie abdominala sau aparat de biorezonanta.

BioHARMONEX – ESTE UN APARAT DE BIOREONANTA CONCEPUT SPECIAL PENTRU UZUL LA DOMICILIU. Opereaza conform principiilor biofizicii, mai exact ale biorezonantei, si anume fiecare celula vie din corpul uman are un camp electromagnetic propriu. Acest camp electromagnetic reprezinta una din modalitatile de comunicare dintre cellule, prin carese initiaza si controleaza diferitele procese din organism. BioHarmonex genereaza un camp electromagnetic extern, care poate sprijini procesele natural ale corpului. Poate fi folosit pe programul reincarcare mentala pentru o relaxare adecvata, limfatic- pentru detoxifiere, durere- pentru o stare generala de bine in orice circumstante, relaxare- pentru reincarcare, nervi, vedere, detoxifiere, circulatie, respirator- pentru cei cu functie respiratorie modificata, probleme pulmonare, ficat/pancreas- sprijina aceste doua organe, meridian- armonizeaza activitatea meridianelor de acupunctura, bioritm- pentru un bioritm armonios.

 

 


Ce este Alcoolismul?

Alcoolismul este o boală cronică, de multe ori progresivă. O persoană cu alcoolism tânjeşte de obicei după alcool şi băuturi alcoolice, în ciuda problemelor repetate legate de alcool, cum ar fi conducerea repetata în stare de ebrietate, pierderea locului de muncă, sau probleme in relaţionare.Alcoolismul implică o dependenţă fizică de alcool, dar alţi factori includ influenţe genetice, psihologice şi culturale.

 

Alcoolismul este caracterizat prin pofta de alcool şi prin incapacitatea de a va opri din băut. Este însoţit de o dependenţă fizică (ceea ce înseamnă că persoana prezintă simptome de sevraj atunci când nu bea) si o toleranţă crescută pentru alcool (adică persoana trebuie sa bea cantităţi mai mari să se simtă „bine”). Înainte de începerea recuperării, majoritatea alcoolicilor vor nega că au o problemă. Oamenii care fac abuz de alcool, dar nu sunt dependenţi de acesta pot avea simptome similare, dar ei nu simt aceeaşi poftă de a bea şi de obicei nu prezintă simptome de sevraj.

 

 

 

Semnele si simptomele alcoolismului:

Simptomele alcoolismului includ:

 • Consumul solitar sau ascuns de alcool; ·
 • Pofta de alcool; ·
 • Incapacitate de a controla cantitatea consumată;
 • Pierderi de memorie (uitarea unor evenimente sau conversaţii);
 • Iritabilitate atunci când nu poate avea o băutură la timp regulat; ·
 • Probleme juridice; ·
 • Dificultate în susţinerea unei relaţii sau a unui loc de muncă; ·
 • Stari de anxietate; ·
 • O creştere continua a consumului de alcool; ·
 • Boali de ficat.

 

 

 

Factori de risc pentru Alcoolism:

Dacă aveţi un istoric familial de abuz de alcool, aveţi mai multe şanse de a dezvolta afecţiunea faţă de cineva fără un istoric familial.

 

Alţi factori care pot creste riscul includ:

 • Aţi avut 2 sau mai multe evenimente neplăcute în timpul copilăriei;
 • Aţi început să beţi mai timpuriu, pe la vârsta de 16 ani sau mai devreme;
 • Consumaţi mai mult de 1 – 2 pahare pe zi;
 • Fumatul (în special în adolescenţă);
 • Vă aflaţi sub stres intens;
 • Aveţi o tulburare psihiatrică preexistentă (cum ar fi depresia sau anxietatea);
 • La bărbaţi procentul de alcoolism este mai mare decât la femei;
 • Familii destrămate.

 

 

 

Diagnosticul Alcoolismului

Dacă aveţi simptome asociate cu alcoolismul, ar trebui să va puneti cateva intrebari. Dacă bănuiţi că un prieten sau iubitul manifestă alcoolism, trebuie să ştiţi că majoritatea alcoolicilor neagă că au o problemă şi de obicei este puţin probabil să caute un tratament de la sine. Dumneavoastră şi alţi prieteni şi membri ai familiei aţi putea fi nevoiţi să-l convingeţi să caute ajutor.

 
Întrebările pe care se pot pune unui subiect:

· V-aţi gândit vreodată că este nevoie să mai reduceţi din cantitatea de alcool consumată ?
· Aţi fost  deranjat vreodată de soţ, un prieten sau coleg care v-a cerut să beţi mai puţin ?
· Vă simţiţi vreodată vinovat pentru cantitatea pe care o beţi ?
· Aţi băut vreodată dimineaţa devreme sau a doua zi pentru a calma o mahmureală, pentru a începe ziua, sau a scăpa de ameţeli ?
Testele de sânge, în general, nu sunt utile, deoarece acestea arată doar consumul recent de alcool. Medicul poate solicita teste ale funcţiei hepatice pentru a vedea dacă au existat leziuni ale ficatului provocate de alcool.

Îngrijirea Preventiva a Alcoolismului

Dacă beţi, faceţi acest lucru doar moderat – nu mai mult de 2 pahare pe zi, dacă sunteţi bărbat şi nu mai mult de 1 pahar pe zi, dacă sunteţi femeie.

Intervenţia timpurie este importantă, mai ales la adolescenţi.
Pentru a preveni consumul precoce, luaţi în considerare următoarele:
· Fiţi implicaţi si interesaţi în viaţa adolescentului dumneavoastră;
· Discutaţi deschis cu copii dumneavoastră, în special cu pre-adolescenţii şi adolescenţii, despre răspândirea pe scară largă şi pericolele consumului de alcool şi droguri;
· Au reguli clare, non-negociabile cu privire la nefolosirea alcoolului şi drogurilor;
· Comportaţi-vă ca un model – nu beţi excesiv, nu utilizaţi alte droguri sau ţigări;
· Îndemnaţi-vă ferm copii să nu fumeze;
· Încurajaţi-vă copii să fie activi în sport, muzică, arte, sau alte activităţi;
· Fiţi la curent în permanenţă cu locul în care se află copii sau adolescenţii dumneavoastră si asiguraţi-vă că sunt întotdeauna supravegheaţi de un adult;
· Monitorizaţi-vă adolescentul cu privire la comportamentul agresiv, sentimente de furie sau depresie, precum şi rezultate şcolare slabe. Dacă oricare dintre aceste comportamente se dezvoltă, aflaţi dacă alcoolul poate fi un motiv;
· Nu beţi si niciodată la volan şi nu  permiteţi adolescentului dumneavoastră să fie condus cu maşina de către o persoană care a băut.
Abordarea Tratamentului:
Primul pas si cel mai important în tratamentul pentru alcoolism este recunoaşterea faptului că aveţi o problemă. Adesea, membrii familiei si prietenii apropiaţi pot grăbi tratamentul pentru persoana cu dependenţă.

Tratament si recuperarea în curs de desfăşurare trebuie să se adreseze atât dependenţei fizice cât şi psihice şi poate include tratamentul spitalizat sau tratament la domiciliu. Într-un program de spitalizare sau rezidenţial, în general, persoana stă într-un spital sau centru timp de 28 de zile, urmând mai întâi detoxifierea (de obicei 4 – 7 zile) şi terapia individuală şi de grup, punând accent pe abstinenţă. Discutaţi cu medicul despre ceea ce este mai bine pentru dumneavoastră sau persoana iubită.

 

 

Stilul de viaţă in cazurile de alcoolism:

 • Părticipă la organizatiile care va ajuta sa va lasati de alcool;
 • Membrii familiei trebuie sa fie alaturi de cei care sufera de alcoolism pentru a trece mai usor pentru aceasta problema;
 • Exersaţi în mod regulat pentru a ajuta la reducerea tentaţiei.

 

 

 

Tratament Naturist Alcoolism

Consumul permanent de bauturi alcoolice, cunoscut si sub numele de alcoolism, este o suferinta destul de anevoios de tratat, chiar de catre specialisti.

Intoxicatia cu alcool poate fi acuta sau cronica.
In intoxicatia acuta, datorita consumului recent de alcool in cantitate mare, apar tulburari ca: veselie exagerata, apoi tristete si somn agitat. La trezire, alcoolicul nu se simte bine, având cefalee, greturi, etc. In timpul crizei se pot produce tulburari de constiinta si de memorie, uneori insotite de acte anormale de care alcoolicii nu-si mai aduc aminte la trezire.

Intoxicatia cronica poate fi urmata de tulburari somatice, neurologice si psihice, precum: ciroza, gastrita, polinevrita, boli de rinichi.