Alergii Tratament Naturist

 

 

 

 Alergii Tratament Naturist Recomandat de Dr. Valentina Cojocaru:

 

VITAMINA C PLUS – 2 TABLETE/ZI- 1 LUNA– puternica actiune antialergica prin activitatea histaminica, sprijina sistemul imunitar, cure periodice celor care traiesc in mediu poluat

MEGA ZINC – 1/2 TABLETA/ZI- 2 SAPTAMANI PE LUNA- 2 LUNI– adjuvant eficient in tratamentul alergiilor,  sprijina functionarea normal a sistemului imunitar, inhiba procesele oxidative nocive prin efectul sau antioxidant, recomandat in cure periodice celor care lucreaza in mediu toxic sau locuiesc in orase poluate

ORGANIC NONI – 2 LINGURI/ZI- 2 LUNI– detoxifica ficatul, stimuleaza functionarea normal a celulelor, actiune antiinflamatoare, adjuvant in tratarea alegiilor, antibacterian, antiviral, antimicrobian

PURE YUCCA – 1 CAPS DE 3 ORI/ZI CU MULTA APA- 1 LUNA, PAUZA 2 SAPTAMANI SI SE REIA 1 LUNA– saponinele , ingredientele active in forma naturala au actiune similara steroizilor determinand effect antiinflamator, antispasmodic, antioxidant, diuretic. Contribuie efficient in tratarea alergiilor si tuturor manifestarilor de tip alegic: bronchospasm, rinita alergica. Doza recomandata poate fi dublata in formele aggravate.

PARAPROTEX – 1 CAPS DE 3 ORI/ZI- IN TIMPUL MESEI- 2 SAPTAMANI, PAUZA DOUA SAPTAMANI, PAUZA DOUA SAPTAMANI, IAR ADMINISTRARE DOUA SAPTAMANI – 5 CURE– parazitii pot fi cauza manifestarilor de tip alegic. Examenul coproparazitologic nu este concludent de cele mai multe ori. Deparazitarea este recomandata sa se faca cel putin o data/an. Este un excellent antiparazitar, antibacterian, antiviral, antifungic, sprijina sistemul imunitar, detoxifiant.

BIOHARMONEX – se lucreaza pe programele IMUNITAR, RELAXARE, DETOXIFIERE, LIMFATIC, MERIDIAN.

 

Alergiile apar atunci cand sistemul imunitar reactioneaza la o substanta straina, cum ar fi polenul, veninul de albine sau parul de animale- sau un produs alimentar care nu produce o reactie la majoritatea persoanelor.

 

Sistemul imunitar produce substante cunoscute sub numele de anticorpi. Cand avem alergii, sistemul imunitar produce anticorpi care identifica un anumit alergen ca fiind daunator, chiar daca acesta nu este. Cand intrati in contact cu acest alergen, reactia sistemului imunitar poate inflama pielea, sinusurile, caile respiratorii sau sistemul digestiv. Severitatea alergiilor variaza de la persoana la persoana, si poate varia de la iritatii minore la soc anafilactic- o urgenta care poate sa ne puna viata in pericol. In timp ce majoritatea alergiilor nu pot fi vindecate, tratamentele pot ajuta la ameliorarea simptomelor alergiilor.

 

 

Alergii simptome:

Simptomele alergiilor variaza in functie de substanta implicata si pot afecta caile respiratorii, sinusurile, caile nazale, pielea si sistemul digestiv. Reactiile alergice pot varia de la usoare la severe. In unele cazuri severe, alergiile pot declansa o reactie care va poate pune viata in pericol, cunoscuta sub numele de anafilaxie.

 

Febra fanului, de asemenea numita rinita alergica, poate provoca:

*Stranut

*Mancarimi ale nasului, ochilor sau cerul gurii

*Secretii nazale, nas infundat

*Ochi rosii, umflati si lacrimare(conjunctivita)

 

O alergie alimentara poate provoca:

*Furnicaturi in gura

*Umflarea buzelor, limbii, fetei sau gatului

*Urticarie

*Anafilaxie

 

O alergie de la intepatura unei insecte poate provoca:

*O suprafata mare de umflare(edem) la locul intepaturii

*Mancarime sau urticarie pe tot corpul

*Tuse, senzatie de apasare pe piept, respiratie greoaie sau respiratie suieratoare

*Anafilaxie

 

 

O alergie la medicamente poate provoca:

*Urticarie

*Piele iritata

*Eczema

*Edem facial

*Respiratie suieratoare

*Anafilaxie

 

 

Dermatita atopica, o afectiune a pielii, de asemenea denumita eczema, poate provoca pielii:

*Mancarimi

*Roseata

*Coji

 

Anafilaxia

Unele tipuri de alergii, inclusiv cele alimentare si intepaturile de insecte, au potentialul de a declansa o reactie severa cunoscuta sub numele de anafilaxie. O urgenta medicala pune viata in pericol, soc anafilactic si va poate induce o stare de soc.

 

Semnele si simptomele de anafilaxie includ:

*Pierderea constientei

*O scadere a tensiunii arteriale

*Scurtarea severa a respiratiei

*Eruptii cutanate

*Ameteala

*Puls rapid si slab

*Greata si varsaturi

 

Alergii cauze:

O alergie incepe atunci cand sistemul imunitar confunda o substanta care in mod normal este inofensiva cu un pericol. Sistemul imunitar produce atunci anticorpi care raman in alerta pentru acel alergen specific. Atunci cand sunteti expus la alergen din nou, acesti anticorpi pot elibera un numar de substante chimice ale sistemului imunitar, cum ar fi histamina, care cauzeaza simptome alergice.

 

Factorii de declansare ai alergiilor care sunt mai comuni includ:

*Alergeni din aer, cum ar fi polenul parul de animale, acarieni din praf si mucegai

*Anumite alimente, in special arahide, nuci, grau, soia, peste, crustacee, oua si lapte

*Intepaturi de insectem cum ar fi intepaturi de albine sau de viespi

*Medicamente, in special penicilina sau pe antibiotice pe baza de penicilina

*Latexul sau alte substante pe care le atingem, care cauzeaza reactii alergice cutanate

 

Alergii factori de risc:

Ati putea avea un risc crescut de a dezvolta o alergie in cazul in care:

*Aveti persoane in familie cu astm sau alergii, cum ar fi febra fanului, urticarie sau eczema.

*Sunteti copil- copii sunt mai susceptibili la dezvoltarea unor alergii decat adultii, dar copii se vindeca uneori de alergii pe masura ce cresc.

*Aveti astm sau alta conditie alergica. Avand astm, cresc riscurile de a dezvolta o alergie. De asemenea fiind alergic la ceva, va poate creste riscul de a fi alergic la alt factor.

 

Alergii complicatii:

Avand o alergie creste riscul de a avea anumite probleme medicale, inclusiv:

*Anafilaxie- daca aveti alergii severe, sunteti supusi unui risc crescut de aparitie a acestei reactii grave induse de alergie. Alimente, medicamente si intepaturi de insecta sunt cei mai frecventi factori care declanseaza anafilaxia.

*Astm- daca aveti o alergie, aveti mai multe sanse de a avea astm- o reactie a sistemului imunitar, care afecteaza caile respiratorii si respiratia. In multe cazuri, astmul este declansat de expunerea la un alergen din mediu(astm indus de alergie).

*Sinuzita si infectii ale urechilor sau plamanilor. Riscul de a avea aceste conditii este mai mare daca aveti febra fanului sau astm.

*Complicatii fungice ale sinusurilor sau plamanilor. Sunteti supus unui risc crescut de a avea aceste conditii, cunoscute sub numele de sinuzita fungica alergica si aspergiloza bronhopulmonara alergica, daca aveti o alergie.