Alimentatie corecta – Cele trei cicluri ale organismului

 

 

Ceea ce mancam, bem, inspiram sau punem direct pe piele devine hrana sau otrava pentru noi. Corpul nostru fizic este o creatie perfecta.

Este corpul tau si trebuie sa ai grija de el in timpul existentei pe aceasta planeta. Daca il hranesti si il purifici corect, el te va recompensa. Mentinerea sanatatii ar trebui sa fie o tema placuta si incitanta, si nu o corvoada. Este vorba de autodisciplina. Fixati-va drept obiectiv sanatatea robusta! Schimbati-va! Si nu permiteti nimanui sa va abata de la drumul ales.

Daca ne intreaba cineva :

  • Care credeti ca este cea mai periculoasa masa din zi ?

Veti putea raspunde precis : Inainte de culcare !

  • Dar a doua masa ca pericol ?

Micul dejun copios ! De ce ?

Amintiti-va :

– Energia este baza vietii. Cand va sculati dimineata sunteti odihnit si in cea mai buna forma energetica pe care v-o pot furniza sistemul si somnul.

– Pe ce veti cheltui (risipi) aceasta energie? Pe un mic dejun copios ? Digerarea (mare consumatoare de energie) acestui “mic dejun” va va uza energia si nu va va aduce un surplus energetic.

Mai ales “micile dejunuri traditionale” : oua, branza, sunca, paine, rosii, ceai, lapte, dulceata, conserve, prost combinate, consuma o mare cantitate de energie. Energia nu poate fi furnizata decat dupa ce mancarea este absorbita de intestine.

Daca vom inlocui acest amalgam de alimente cu fructe, energia ne va ajunge in corp instantaneu – in loc sa asteptam ore, iar starea de somnolenta ce urmeaza micului dejun bogat traditional dispare.

Robert Morse afirma: Daca un lucru devine traditional, aceasta nu inseamna ca este neaparat corect si valabil sau ca ar fi ceea ce se cuvine sa facem.

Deci, ca regula : Mancati la micul dejun numai fructe; mancati fructe dimineata, ori de cate ori va este foame. 

Mancatul fructelor pe stomacul gol accelereaza pierderea greutatii inutile.

Caloriile de inalta calitate care se gasesc in fructe nu vor crea probleme de greutate corpului dumneavoastra.

Ratiunea pentru care va recomand consumul fructelor dimineata este legata de

cele trei cicluri ale organismului nostru :

1. Eliminarea toxinelor (intre orele 4 – 12). Mancand fructe si capatand energie se favorizeaza eliminarea toxinelor. Consumarea altor alimente franeaza eliminarea. (Daca veti continua sa beti cafea, beti-o dupa ora 12).

2. Consumul alimentelor (intre orele 12 – 20). Mancati, dar atentie : digestia consuma energie. Incepeti cu salate si, pe masura ce va apropiati de ora 20, puteti consuma proteine, dar corect combinate.

3. Asimilarea (intre orele 20 – 4). Acum corpul dumneavoastra isi extrage substantele nutritive si le utilizeaza. Daca ati combinat corect mancarurile, in 3 – 4 ore ele ajung in intestin, unde incepe absorbtia lor de catre corp.

In viitor, medicul nu va mai prescrie medicamente, ci le va recomanda pacientilor sa fie atenti la structura umana, la dieta, si la cauza si prevenirea bolii ( Thomas Edison)

 

 

Si nu uitati: SA NE HRANIM CU IUBIRE!

Articol scris de

Dr Cojocaru Valentina,

medic specialist Medicina de Familie,

competenta homeopatie, nutritie, fitoterapie

 

 

 

 

 

 

Sursa:

Cu multumiri:

Sa traim sanatos fara toxine – Robert Morse

Dieta vietii – Daniel Menrath