Aloe Vera Gel Indicatii

 

 

 

Ocean 21 – 946 ml –  contine aloe vera gel si alge marine – este un produs unic de o complexitate deosebită, conţinand mai mult de 200 de substanţe biologic-active valoroase printre care 8 alge marine, vitamine, antioxidanţi, 60 de substanţe minerale, 24 aminoacizi, enzime. Citeste articolul 8 Beneficii Pentru Sanatate ale Sucului de Aloe Vera

 

Aloe vera a fost folosita de mii de ani pentru a vindeca o varietate de condiții, mai ales arsuri, răni, iritatii ale pielii, precum si constipatia.

 

 

Aloe vera este cultivata în locurile cele mai tropicale și subtropicale, inclusiv Africa de Sud, America Latină, Caraibe. Aloe vera a fost unul dintre medicamentele cel mai frecvent prescrise in secolele 18 și 19 și rămâne una din ierburile cel mai frecvent utilizate in Statele Unite ale Americii de azi. Cu toate acestea, utilizarea orala a plantei aloe vera pentru tratarea constipatiei nu mai este recomandată, deoarece poate avea efecte secundare grave.

 

 

Arsuri

Gelul din aloe vera, făcut din partea centrală a frunzei de aloe, este un remediu naturist comun pentru taieturi si arsuri minore, precum și pentru arsurile solare. Aloe vera poate fi găsit în loțiunile pentru piele comercializate și produsele cosmetice. Aloe vera contine compusi activi care pot reduce durerea și inflamația pielii și pot stimula regenerarea acesteia. Din acest motiv, gelul de aloe vera a devenit foarte popular pentru ameliorarea arsurilor.

 

Într-un studiu, zonele cu arsuri tratate cu aloe vera s-au vindecat complet în mai puțin de 16 zile, comparativ cu cele tratate cu sulfadiazina de argint, care s-au vindecat in 19 zile. Într-o analiză a literaturii științifice, cercetatorii au descoperit ca pacientii care au fost tratati cu aloe vera s-au vindecat in medie cu aproape 9 zile mai devreme decat cei care nu au fost tratati cu planta medicinala aloe vera.

 

Aloe Vera nu ar trebui să se aplice pe o rană deschisă.

 

Herpes și condiții ale pielii

Dovezile preliminare sugereaza ca aloe vera gel poate ameliora simptomele de herpes genital și simptomele altor condiții ale pielii, cum ar fi psoriazisul. De fapt, un studiu a constatat ca aloe vera gel are efecte anti-inflamatorii superioare cremei cu 1% hidrocortizon sau unui gel placebo. Ca atare, cercetatorii sustin ca aloe vera gel poate fi util în tratamentul unor afectiuni inflamatorii ale pielii, cum ar fi eritemul indus de ultraviolete.

 

 

Constipație

Sucul de Aloe Vera sau latexul din aloe, un lichid galben, amar, derivat din frunzele de aloe, este un laxativ puternic. Cu toate acestea, aceasta substanta poate provoca crampe dureroase, iar utilizarea acesteia in acest mod nu este sigura.

 

 

 

Diabet

Studiile preliminare sugereaza ca aloe vera gel ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

 

 

Aloe vera planta:

Aloe vera este o planta perena, suculenta (adica frunzele sale dețin cantități mari de apă). Aloe vera planta poate creste pana la 1 – 1.5 metri inaltime, iar frunzele sale cărnoase, solide, pot crește până la 36 de centimetri lungime. Gelul gros transparent, găsit în partea interioară a frunzei, este cel mai des utilizat pentru taieturi si arsuri minore.