Aloe Vera Gel Indicatii

 

 

 

Aloe vera a fost folosită ca medicament de peste 2.000 de ani. Vechii egipteni foloseau aloe vera pentru a trata problemele de piele și constipația, iar cercetările au dovedit că aloe vera este eficientă ca un antiinflamator şi ca un laxativ.

 

 

Astăzi, aloe vera este adesea folosită pentru a trata arsurile, zgârieturile şi arsurile solare și este ingredientul activ dintr-o serie de laxative alternative naturale. Comisia E, un grup care evaluează medicamentele pe bază de plante pentru guvernul german, recomandă aloe vera ca un laxativ.

 

 

Aloe vera conține carboxipeptidază și bradykininază, compuşi care reduc inflamaţia, umflarea şi înroşirea rănilor și durerea și mâncărimea care apar când se vindecă rana. Aloe vera poate ajuta în lupta împotriva infecțiilor cauzate de răni. Studiile au arătat că, la fel ca usturoiul, aloe vera ajută la distrugerea bacteriilor şi a ciupercilor, inclusiv bacteriile E. coli și tulpinile de stafilococ, streptococ şi candidă. Într-un studiu, crema cu 0,5% aloe vera s-a dovedit a fi un tratament eficient pentru herpesul genital. Aloe vera poate accelera vindecarea rănilor superficiale.

 

 

Aloe este un tratament eficient pentru psoriazis, o afecţiune a pielii care cauzează pete roşii şi inflamate pe piele. Într-un studiu suedez, 83% dintre participanţii care au folosit gel cu 0,5% aloe vera au prezentat o îmbunătăţire semnificativă a simptomelor psoriazisului, în timp ce doar 7% dintre participanţii care au folosit un placebo, au raportat o ameliorare. Un alt studiu a constatat că loţiunea care conțin 30% aloe vera este un tratament eficace pentru dermatita seboreică, atunci când este aplicată pe zonele afectate de două ori pe zi, timp de patru săptămâni.

 

 

Aloe vera este studiată pentru potenţialul său ca un tratament pentru anumite tipuri de cancer. Alo A, un complex de zaharuri activ din punct de vedere medical, care se găseşte în aloe vera, poate inhiba creşterea tumorilor prin prevenirea inflamație necesare pentru ca tumoarea să-şi dezvolte propria sa aprovizionare cu sânge. Unele studii indică faptul că aloe vera poate proteja şi împotriva cancerului de ficat, cancerului pulmonar şi împotriva cancerului de piele. Zeama de aloe vera a fost, de asemenea, studiată pentru eficacitatea sa ca un tratament pentru diabetul zaharat. Studiile inițiale efectuate pe animale au arătat că zeama de aloe reduce zahărul (glucoza) din sânge.

 

 

Zeama de aloe a fost sugerată şi ca un tratament posibil pentru bolile inflamatorii intestinale și pentru ulcere. Se crede că proprietățile sale antiinflamatorii și antibacteriene ar putea ajuta la menţinerea sănătăţii tractului digestiv. Rapoartele anecdotice sugerează că zeama de aloe poate ajuta la ameliorarea simptomelor bolii Crohn şi ale colitei. Doza obişnuită pentru zeama de aloe vera este de 250 de miligrame, sub formă de capsule, sau 50 până la 200 miligrame de praf, pe zi.

 

 

Aloe Vera Gel Indicatii

Aloe vera este găsită şi în forma sa “stabilizată” în geluri, în șampoane și în multe produse de îngrijire a pielii. În timp ce aceste produse comerciale pot oferi utilizatorului unele beneficii, forma conservată de aloe vera este considerată, în general, mai puțin eficace decât omologul său natural. Dacă cumpăraţi gel de aloe vera, asigurați-vă că este 100% natural.

 

Ocean 21 – 946 ml –  contine aloe vera gel – 192,72 lei.