Aloe Vera Suc

 

 

Ocean 21 – 946 ml contine aloe vera si alge marine – este un produs complex pe baza de alge marine si aloe vera, care contine mai mult de 200 de ingrediente valoroase si are efect triplu: contribuie la detoxifiere, ajuta la regenerarea organismului si ii intareste rezistenta.

 

 

Aloe Vera planta:

Aloe vera se poate spune ca arata ca un cactus, insa este de fapt un membru al aceleiaşi familii ca ceapa, usturoiul, sparanghelul, crinul, laleaua.

 

Este originara din Africa de Est şi de Sud. Aceasta creste într-un climat cald şi se găseşte în special în regiunile secetoase din America, Asia, Europa, Africa şi Australia.

 

 

 

Aloe vera suc

În medicină se utilizează aloe vera suc care este produs de frunzele acestei plante, coagulat într-o masă solidă de culoare inchisa întuneric, şi cu un gust foarte amar, numit pelin.

 

 

Pe langa utilizarea sa in medicina, aloe vera este utilizat pe scară largă în produsele cosmetice. In ziua de astazi exista foarte multe produse pe piata care contin aloe vera.

 

 

 

Aloe vera proprietati:

Aloe vera are un efect de protecţie împotriva leziunilor mucoasei gastrice, actioneaza impotriva ulcerului şi este utilă în tratarea bolilor inflamatorii intestinale, cum ar fi boala Crohn si colita ulceroasa.

 

 

Atunci cand este administrata pe cale orala, aloe vera poate reduce nivelul glucozei din sânge. Aloe vera ajuta la reducerea nivelului colesterolului.

 

– Aloe vera ajuta la prevenirea infecţiilor tractului respirator, cum ar fi gripa, racelile sau laringita.

-Aloe vera are proprietati anti-inflamatorii.

– Aloe vera actioneaza impotriva cancerului şi are proprietăţi antitumorale.

– Aloe vera ajuta la vindecarea leziunilor şi regenerarea celulelor.

– Aloe vera previne imbatranirea prematură. Aloe vera previne apariţia petelor de pe piele, creste productia de colagen şi inhiba enzimele responsabile pentru acumularea de melanina din piele, proces care duce la formarea petelor.

-Aloe vera are poprietati de purificare şi de tonifiere a organismului.

-Aloe vera are efecte calmante, emoliente si hidratante.

 

 

 

Uzul Extern de Aloe Vera grăbeşte vindecarea arsurilor şi rănilor minore. În cazul rănilor mai adânci sau grave, se recomanda folosirea unui tratament medical, sub supravegherea unui medic specialist.

 

 

 

Aloe Vera contraindicatii:

Aceasta planta aloe vera nu este toxica, insa, cu toate acestea, exista un procent de mai puţin de 1% de persoane care pot fi alergice, iar de aceea este întotdeauna bine sa aplicati putina aloe vera pe pielea moale a antebraţului, iar dacă sunteţi alergic, dupa câteva minute, veti simti o usoara mâncărime sau chiar o eruptie pe piele.

În ceea ce priveste uzul intern, administrarea de aloe nu este recomandata persoanelor care suferă de sindrom de colon iritabil, hemoroizi, reflux gastroesofagian sau dureri abdominale, din motive necunoscute. Consumul de suc de aloe este nerecomandat femeilor care sunt gravide sau care alăptează.

 

 

 

Aloe vera pentru piele:

Unele cosmetice includ doar o cantitatea foarte mica de aloe vera. Asiguraţi-vă că produsul pe care doriti sa-l folositi include o cantitate suficientă. Dacă aloe vera nu se gaseste printre primele ingrediente din lista, inseamnca ca proportia de aloe vera inclusa este atât de mica incat nu va avea o eficacitate foarte ridicata.