Alopecie Tratament Naturist

 

 

 

Alopecia este termenul medical pentru pierderea parului. Exista mai multe modele de pierdere a parului si altele legate de bolile de par. Pierderea parului poate fi de asemenea cauzata de mai multe tipuri de medicamente.

 

Tipuri de pierdere a parului si simptome

 

Cel mai raspandit tip de pierdere a parului este modelul masculin de chelie. Acest tip de pierdere a parului este de obicei cauzat de efectele hormonilor. Acesta este, de asemenea denumit alopecia androgenica sau androgenetica, iar cauza principala sunt hormonii sexuali masculini. Exista un model de pierdere al parului progresiv la nivelul scalpului.

Modelul de alopecie la femei este subtierea parului in partea superioara a capului.

Alopecia areata, este de asemenea denumita chelie inconsecventa, deoarece apar pete de chelie care dispar si apar. Acest lucru poate afecta adolescentii si adultii tineri, dar poate afecta o persoana de orice varsta. Este cauzata de obicei de o problema a sistemului imunitar, si poate fi genetica.

Alopecia cicatrizata– este cauzata in principal dupa o cicatrice pe pielea capului. Foliculii de par care detin radacinile parului pot fi distrusi complet. Acest lucru inseamna ca parul nu va creste din nou in zonele afectate. Anumite boli si tulburari provoaca de asemenea acest tip de alopecie. Acestea includ lichenul plan, leziuni, lupus discoid etc.

Effluvium anagen este o pierdere a parului mai raspandita care ar putea afecta intregul corp in afara de nivelul scalpului. Acest lucru este cauzat cel mai frecvent de chimioterapia cancerului.

Telogen effluvium- duce la subtierea parului pe tot corpul, mai degraba decat sub forma de petece de chelie. Acesta poate fi rezultatul unor medicamente.