Analize Pentru Depistarea Carentelor de Vitamine

 

 

 

 

Produse Naturiste Calivita pe baza de vitamine si minerale:

Mega B Complex – 100 Tablete

Stress Management B Complex – 100 Tablete

Full Spectrum –  90 tablete

Power Mins – 100 tablete

Test: vitaminele vara

 

Probabil ca exact in acest moment te bucuri de caldura verii, relaxandu-te pe plaja (sau pe balcon) si savurand o limonda rece si delicioasa … Insa ar fi o idee buna sa iei o pauza de la soare si sa verifici cat de bine informat esti , daca stii ce surprize , placute sau mai putin placute, iti rezerva sezonul cald. Esti pregatit de o provocare racoroasa?

Testeaza-ti cunostintele: completeaza acum chestionarul nostru special de vara!

 

1. Pentru cei mai multi dintre noi, vara este anotimpul in care ne odihnim si ne relaxam. Insa anotimpul cald ascunde si cateva pericole. Caldura provoaca disconfort, putand cauza si unele probleme mai serioase, de la extenuare la insolatie. Care din urmatoarele grupe de populatie nu prezinta un risc sporit in acest anotimp?

a) Persoanele care fac sport si consuma o cantitate suficienta de apa.

b)Persoanele obeze.

c) Persoanele cu boli cardiace cronice.

d) Persoanele care consuma medicamente pentru reducerea tensiunii arteriale.

 

2. Bianca isi ingrijeste pielea cu mare atentie: aplica o lotiune cu factor de protectie solara, foloseste ochelari de soare si are grija sa nu isi expuna prea mult corpul la soare. Putini cunosc insa faptul ca putem folosi si o protectie interna impotriva razelor UV. Ce altceva crezi ca ar mai putea face Bianca pentru a se proteja? Printre raspunsurile de mai jos se numara unul incorect. Care este acesta?

a) Isi poate sprijini bronzarea consumand luteina.

b) Isi poate sprijini bronzarea consumand beta-caroten.

c) Isi poate sprijini protectia oculara consumand luteina.

d) Isi poate sprijini protectia oculara consumand beta-caroten si purtand ochelari de soare de calitate.

 

 

3. Alergiile de toate tipurile sunt des intalnite vara, insa exista o vitamina capabila sa reduca nivelul de histamine (substantele responsabile de reactiile alergice), sa sprijine frumusetea pielii si sa ofere, in acelasi timp, protectie antioxidanta. Care este aceasta?

a) Beta-caroten.

b) Vitamina C.

c) Vitamina B9.

d) Vitamina D.

 

 

4. Imagineaza-ti ca ai ajuns impreuna cu familia in Croatia si trebuie sa inchiriezi un apartament. Care este locul potrivit daca vrei sa te asiguri ca nimeni nu va face alergie?

a) Un apartament mochetat in totalitate.

b) Un apartament cu podea de lemn.

c) Un apartament aflat in apropierea piscinei, pentru a mentine umezeala in camera.

d) Atentie! Toate acestea cresc riscul de reactii alergice.

 

 

5. Inca din copilarie, Violeta sufera de diabet zaharat si are carii, in ciuda faptului ca acorda aceeasi atentie igienei dentare ca ceilalti membri ai familiei. Din cauza tenului foarte sensibil, nu isi expune pielea la soare aproape deloc. In timpul verii, prefera sa stea la umbra sau in casa. Aceasta e singura diferenta dintre stilul ei de viata si cel al celorlalti membri ai familiei. Crezi ca exista vreo legatura intre problemele ei dentare si faptul ca nu se expune la soare?

a) Nu, nu exista nicio legatura.

b) Da, exista o legatura intre cele doua.

c) Nu, problemele dentare au probabil legatura cu faptul ca sufera de diabet.

d) Diabetul si lipsa de soare nu au legatura cu cariile: conditia precara a dintilor se datoreaza genelor pe care le-a mostenit.

 

 

6. Iti petreci impreuna cu sotul o vacanta bine meritata in Egipt. Aveti multe programe la dispozitie, insa sotul tau e alergic la acarieni si la par de animale, prin urmare trebuie sa alegeti cu atentie. Pentru care dintre urmatoarele programe poate opta?

a) Scufundari

b) Golf

c) Plimbare pe camila

d) Plimbare cu barca

 

 

7. Faci jogging cu Iulia, care iti spune ca vrea sa plece in concediu, dar nu se poate hotari unde. Trebuie sa aleaga intre patru destinatii. Unul dintre copiii ei are alergie la fan, celalalt , eczema. Ce i-ai recomanda dintre urmatoarele destinatii?

a) Marea Adriatica (Croatia)

b) Alpii austrieci

c) Londra

d) Mai bine ar sta acasa, e cel mai sigur

 

 

8. Toxiinfectiile alimentare sunt des intalnite vara. Anul trecut, concediul lui Petre a fost complet distrus: el, sotia lui si cei doi copii au fost bolnavi cinci zile din sapte. Ce tip de protectie ii poti recomanda anul acesta pentru a evita sau macar a reduce riscul de toxiinfectie alimentara?

a) Lactobacillus acidophilus

b) Coenzima Q10

c) Lactuca virosa

d) Lactoterapie

 

 

9. Mihai s-a confruntat cu simptomele depresiei nu doar in lunile intunecate de iarna, ci si in timpul verii. Unul din prietenii lui, medic naturst, l-a convins sa ia omega 3 si sa inceapa sa faca jogging, iar Mihai se simte acum mult mai bine. Care crezi ca ar putea fi motivul?

a) O alimentatie echilibrata si activitatea fizica.

b) Consumul sporit de omega 3 si activitatea fizica.

c) a) si b)

d) Niciunul din raspunsurile anterioare: Mihai s-a indragostit, motiv pentru care se simte mult mai bine.

 

 

10. Mircea e boxer profesionist. Dupa vacanta de vara vrea sa participe la un concurs la categoria semimijlocie 71 kg, insa trebuie sa slabeasca cateva kilograme. Ce mineral il va ajuta?

a) Mangan

b) Potasiu

c) Crom

d) Magneziu

 

 

11. Vara s-a terminat si Corina a inceput deja sa se pregateasca pentru concursul nautic de la anul. Care sunt cele mai importante vitamine si minerale pe care trebuie sa le consume in timpul fazei de pregatire?

a) Calciu

b) Vitaminele B

c) Vitamina D

d) Magneziu

 

 

12. In familia Silviei, multe persoane sufera de diverse afectiuni cardiovasculare, mai mult sau mai putin severe, motiv pentru care Silvia acorda o atentie sporita preventiei si doreste sa elimine orice risc in timpul concediului. Ce ar trebui sa aleaga dintre diversele alimente oferite de bufetul suedez?

a) Croasant cu pateu

b) Chifle cu branza si carnati prajiti.

c) Paine integrala cu sunca de pasare si ardei gras.

d) Omleta si paine alba.

 

 

 

13. Eva se plange de oboseala cronica in ultimul timp. La inceput s-a gandit ca e vorba de astenie de primavara , dar problema a trenat pana vara. Ce ii sugerezi?

a) Nu are sens sa isi faca analizele de sange , trebuie doar sa consume fier si problema se va rezolva.

b) Trebuie sa isi faca analizele de sange. Daca are lipsa de fier , va avea nevoie de suplimentare cu fier; daca nu, ar trebui sa ia multivitamine si o doza ridicata de vitamina C.

c) Trebuie sa isi faca analizele de sange si sa foloseasca un produs cu multivitamine.

d) Trebuie sa isi faca analizele de sange si sa aleaga un produs cu multivitamine corespunzator grupei sanguine.

 

 

 

Solutie test: 1 a); 2 a); 3 b); 4 b); 5 b); 6 d); 7 a); 8 a); 9 c); 10 c); 11 a) b) d); 12 c); 13 b);