Anorgasmia Feminina

 

Anorgasmia este o conditie medicala descrisa prin atingerea cu dificultate a orgasmului chiar si dupa o ampla stimulare sexuala cauzand astfel un discomfort emotional. Anorgasmia este destul de comuna afectand un numar mare de femei. Orgasmele variaza in intensitate.

Iar femeile variaza in frecventa cu care ating orgasmul si in cantitatea stimularii necesare atingerii lui.

De fapt majoritatea femeilor nu ajung la orgasm doar prin penetrare vaginala. In plus orgasmele se pot schimba din cauza varstei, problemelor medicale sau a medicamentelor.

Daca esti fericita cu climaxul activitatilor tale sexuale, nu ai de ce sa iti faci griji. Dar daca esti deranjata de lipsa orgasmelor sau de intensitatea lor, vorbeste cu medical tau despre anorgasmie. Schimbarea stilului de viata si terapia sexuala pot ajuta.

 

Anorgasmia Feminina Simptome:

Un orgasm e o senzatie intensa de placer fizica si eliberare a tensiunii, acompaniata de contractii involuntare si ritmice ale muschilor pelvieni. Dar nu  intotdeuna arata-sau suna- ca in filme. Orgasmului difera de la femeie la femeie. Senzatia poate fi diferita si de la un orgasm la altul.

Prin definitie, simptomele majore ale anorgasmiei sunt inabilitatea de a avea orgasm sau dificultati mari in avea unul.

 

 

Sunt mai multe tipuri de anorgasmie feminina:

  1. Anorgasmie pe tot parcursul vietii. Asta inseamna ca nu ai experimentat un orgasm pana acum.
  2. Anorgasmie dobandita. Acest lucru inseamna ca obisnuiai sa ai orgasme dar acum ai dificultati cu asta.
  3. Anorgasmie situationala. Asta inseamn ca ai orgasm doar in anumite circumstante, cum ar fi sexul oral sau doar cu un anume partener. Majoritatea femeilor nu pot avea orgasm doar prin penetrare vaginala.
  4. Anorgasmie generala. Asta inseamna ca nu poti avea orgasm in nici o situatie cu nici un partener.

Cauze
În ciuda a ceea ce vezi în mass-media, orgasmul nu este un lucru simplu si sigur. Acest climaxplăcut este de fapt o reacție complexă la mai mulți factori fizici, emoționali și psihologici. Dacă vă confruntați cu probleme în oricare dintre aceste domenii, aceasta poate afecta capacitatea de a avea orgasm.

Cauzele fizice
O gamă largă de boli, schimbari fizice si medicamentele pot interfera cu orgasmul:
• boli medicale. Orice boală poate afecta această parte a ciclului uman a raspunsului sexual, inclusiv diabet și boli neurologice, cum ar fi scleroza multipla.
• probleme ginecologice. Orgasmele pot fi afectate de intervențiile chirurgicale ginecologice, cum ar fi o histerectomie sau cancer . In plus, lipsa orgasmului merge adesea mână în mână cu alte probleme sexuale, cum ar fi actul sexual dureros sau disconfort.
• Medicamente. Multe  medicamente prescrise pot interfera cu orgasmul, inclusiv medicamentele tensiunii arteriale, antihistaminice și antidepresive – inhibitori ai recaptării serotoninei în particular .
• Alcoolul și fumatul. Prea mult alcool poate afecta capacitatea de a ajunge la orgasm; același lucru este valabil și pentru fumat, care poate limita fluxul de sange.
• Procesul de îmbătrânire. Pe masura ce imbatranesti, apar  schimbari normale in anatomie, hormoni, sistemul neurologic și sistemul circulator  cre pot afecta sexualitatea ta. O conicitate a nivelului de estrogen în timpul tranziției la menopauza poate reduce fluxul sanguin la nivelul vaginului și clitorisului, care poate întârzia sau opri orgasmul in intregime.

Cauze psihologice
Mulți factori psihologici joaca un rol important in capacitatea de a avea orgasm, inclusiv:
• probleme de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea sau depresia
• stima de sine scazuta
• presiunile  financiare
• credințe culturale și religioase
• teama de sarcină sau a infecțiilor cu transmitere sexuală
• jenă
• vinovatia de a te bucura de experiențele sexuale
• abuz sexual sau emotional anterioare

Probleme de relație
Multe cupluri care au probleme în afara dormitorului au si  de asemenea, probleme în dormitor .
• Lipsa conexiunii cu partenerul tau
• conflicte nesoluționate sau certuri
• Slaba comunicare a nevoilor sexuale și a preferințelor
• Infidelitatea
• violența partenerului de cuplu

 

Anorgasmia Feminina Tratament Naturist:

Vital Woman (1-1-0 dupa masa, ajuta la echilibrarea sistemului hormonal, de asemenea creste vitalitatea si tonusul organismului, are efect afrodisiac, este un produs special creat pentru femei);

Rhodiolin (1-0-1 dupa masa, ajuta la cresterea nivelului de serotonina responsabil de buna dispozitie si de-stresare a sistemului nervos central, de asemenea contribuie la combaterea efectelor nocive ale stresului asupra organismului, actioneaza benefic asupra tonusului fizic si psihic);