Antioxidanti Naturali

 

 

 

Beneficiile antioxidantilor

Antioxidantii apar frecvent in discutiile despre sanatate si prevenirea bolilor. Aceste substante puternice, care provin in mare parte din fructe proaspete si legumele pe care le consumam, impiedica(si in unele cazuri previn) oxidarea celulelor din corp. Beneficiile antioxidantilor sunt foare importante pentru mentinerea sanatatii, deoarece in cazul in care nivelul radicalilor liberi creste, ei pot cauza un numar mare de afectiuni si boli cronice.

 

Antioxidantii si radicalii liberi

Corpul uman produce radicalii liberi si antioxidantii pentru a contracara efecele daunatoare ale acestora. Dar in cele mai multe cazuri, radicalii liberi depasesc numarul de antioxidanti care sunt produsi in mod natural de corpul nostru. Pentru a mentine echilibrul, un aport regulat din surse externe de antioxidanti este necesar pentru a obtine beneficiile maxime ale antioxidantilor. Antioxidantii au ca efect benefic asupra corpului nostru neutralizarea si indepartarea radicalilor liberi din fluxul sanguin.

 

 

Diferiti antioxidanti ajuta diferite parti ale corpului nostru

Exista o gama larga de antioxidanti care se gasesc in natura, si din cauza ca sunt foarte variati, diferiti antioxidanti ei au efect benefic asupra unor parti diferite ale corpului uman. De exemplu beta-carotenul(si alte carotenoide) este benefic sanatatii ochilor; licopenul este benefic pentru mentinerea sanatatii prostatei; favonidele sunt benefice in special pentru sanatatea inimii, iar proantocianidinele sunt benefice pentru sanatatea tractului urinar.

 

Antioxidantii si beneficiile asupra sanatatii pielii

Cand piele este expusa la nivele ridicate de lumina ultravioleta, vatamarea foto-oxidativa este indusa prin formarea diferitelor tipuri de oxigen reactiv, incluzand oxigenul singlet, radicalul superoxid si radicalul peroxid. Aceste forme de oxigen reactiv ataca lipidele celulare, proteinele si DNA, si sunt considerati principalii factori care contribuie la eritem(arsura solara), imbatranirea prematura a pielii, fotodermatoze si cancer de piele.

Astaxantin, urmat de beta-caroten combinat cu vitamina E a fost dovedit ca fiind una din cele mai puternice combinatii antioxidante care ajuta la protejarea pielii de speciile reactive de oxigen.

 

 

Antioxidantii si suportul lor asupra sistemului imunitar

Oxigenul singlet poate compromite sistemul imunitar, pentru ca el are abilitatea de a cataliza producerea de radicali liberi. Astaxantina si spirulina au abilitatea demonstrata de a imbunatati si sistemul imunitar specific si non-specific, si de a proteja membranele celulelor si DNA-ul celular de mutatie. Astaxantina este cel mai puternic inamic al oxigenului singlet, si este de pana la zece ori mai puternic decat alte carotenoide( incluzant beta-carotenul), si pana la 500 de ori mai puternic decat alfa-tocoferol(vitamina E), in timp ce spirulina are o varietate de antioxidanti si alte substante care sunt benefice in intarirea imunitatii.

 

 

Cai aditionale prin care antioxidantii ajuta la sanatatea noastra

Cresterea aportului de antioxidanti prin suplimente este esentiala pentru mentinerea unei stari de sanatate optime, in special in mediul tot mai poluat din ziua de astazi. Deoarece corpul uman nu poate face fata producerii suficiente de antioxidanti, o doza buna din aceste vitamine, minerale si enzime trebuie sa provina din dieta zilnica.

 

Cresterea aportului de antioxidanti poate ajuta la cresterea protectiei corpului impotriva:

*Problemelor de inima

*Problemelor ochilor

*Problemelor de memorie

*Tulburarilor de dispozitie

*Problemelor sistemului imunitar

 

Produse Naturiste Care Contin Antioxidanti Puternici:

Vitamina C 1000 Plus – 100 Tablete

Beta Carotene – 100 Capsule

Vitamina C Lichida cu Bioflavonoide – 240 ml

Resveratrol Plus Coenzima Q10 – 60 Capsule

Vitamina C 300 cu Macese si Bioflavonoide – 100 Capsule

Xanto Plus Extract de Mangostana – 90 Capsule

qProtect – 90 Tablete – Ginkgo Biloba

Mega qProtect – 90 Tablete – Ginkgo Biloba