6 beneficii aduse sanatatii prin consumul de apa alcalina

 Aparat Apa Alcalina – Beneficiile Apei Alcaline

 

 

Apa este esentiala pentru corpul uman. De fapt, organismul adult este in medie alcatuid din 50 pana la 63% din apa. Apa este folosita in organe, tesuturi si celulele corpului pentru a ajuta la reglarea temperaturii si a mentine functiile corpului, cum ar fi eliminarea toxinelor si transportul nutrientilor.

 

Cu alte cuvinte apa poate fi asemanata cu un operator de transport- ea distribuie vitamine, minerale si glucoza care hranesc celulele. De asemenea ajuta la eliminarea toxinelor din organism prin urina si fecale. Este important sa consumam cat mai multa apa zilnic. Cantitatea recomandata in general pe care ar trebui sa o consume un adult este de 2,5 litri de apa pe zi. Insa medicii recomanda ca barbatii sa bea 3,5 litri zilnic, iar femeile 2,7 litri. Nu uitati faptul ca consumam apa si prin alimente care contin apa, cum ar fi legumele sau fructele. Opinia generala este ca apa filtrata alcalina este cea mai sanatoasa.

 

 

Ce este apa alcalina?

Alcalinitatea sau aciditatea sunt masuratori pe scara pH-ului de la 1 la 14. Un pH neutru este considerat 7,0, iar sub acesta este considerat acid. Apa alcalina are de obicei un pH cuprins intre 7,0 si 10,0.

 

O alta denumire comuna pentru apa alcalina este apa ionizata. Se crede ca apa de izvor natural este cea mai buna sursa de apa alcalina, avand un pH de aproximativ 8,0-9,0. Apa alcalina are, de asemenea un pH mai mare decat apa de la robinet, care are de obicei un pH cuprins intre 6,0 si 7,0.

 

Apa alcalina naturala se produce atunci cand trece peste pietre. De exemplu, apa de izvor are un continut de minerale si un pH mai ridicat datorita acestui proces. Practic pa de izvor este alcalinizata in mod natural. Cu toate acestea, exista aparate care ionizeaza si alcalinizeaza apa in timpul electrolizei. Aceasta este un proces chimic prin care se separa apa in molecule mai acide sau mai alcaline.

 

 

Beneficiile aduse sanatatii de catre apa alcalina

Apa alcalina poate ajuta la cresterea pH-ului unui corp acid. Acest lucru este important mai ales pentru persoanele care consuma diete care sunt bogate in alimente acide, cum ar fi produsele alimentare prelucrate, produse lactate, zahar si carne rosie. Unele cercetari sugereaza ca puteti trai mai mult band apa alcalina. Un studiu denumit Proiectul centenar Okinawa a constatat ca oamenii din Okinawa, Japonia traiesc de obicei pana la 100 de ani consumand apa alcalina cu un pH de 10,0.

 

Dovezile sugereaza de asemenea, o multime de alte beneficii aduse de apa alcalina:

 

1. Relevanta pentru detoxifiere

Detoxifierea este importanta pentru eliminarea de toxine acumulate in organism. O acumulare prea mare de toxine in organism poate duce la oboseala cronica, energie scazuta, balonare, confuzie mentala, inflamatie si sensibilitati la alimente. Consumul de apa alcalina poate ajuta la detoxifierea corpului de metale grele, cum ar fi mercurul. In urma unui studiu din 2003 cercetatorii au constatat ca apa alcalina a avut un efect protector impotriva mercurului la 43 de femei care locuiau in o zona bogata in apa alcalina din Suedia.

 

2. Pierderea surplusului de greutate cu ajutorul apei alcaline

Puteti slabi cu ajutorul apei alcaline tinand o dieta bazata pe aceasta. Intr-un studiu preliminar din 2011, cercetatorii au descoperit ca persoanele obeze care au baut doi litri de apa alcalina zilnic, au pierdut in doua luni o medie de 5 kg. Intr-un studiu de 52 de saptamani asupra animalelor, cele care au baut apa alcalina au pierdut mai mult in greutate.

 

3. Reducerea refluxului acid

Refluxul acid creeaza o senzatie de arsura in partea de jos a pieptului, de obicei dupa ce o persoana a mancat. Este o conditie in care acidul din stomac se revarsa in esofag. Este de asemenea cunoscuta sub denumirea comuna de indigestie acida sau arsuri la stomac. Sunt persoane care sunt diagnosticate de multe ori cu boala de reflux gastroesofagian, in cazul in care refluxul acid este experimentat de cel putin doua ori pe saptamana.

 

Cercetarile arata ca apa alcalina poate fi un tratament terapeutic benefic pentru pacientii cu boala de reflux acid. In urma cercetarilor persoanele care au consumat apa alcalina cu un pH de 8,8 au avut o diminuare considerabila a arsurilor la stomac. Apa alcalina de asemenea dezactiveaza pepsina, o enzima care joaca un rol important in arsurile la stomac.

 

4. Ajuta la imbunatatirea sanatatii oaselor

In urma unui studiu publicat in 2014 s-a descoperit ca apa alcalina este o sursa de calciu mai sigura decat laptele sau produsele lactate, apa alcalina reducand semnificativ doi markeri asociati cu pierderea de masa osoasa- PTH si S-CTX la 30 de femei participante in studiu.

 

5. Ofera beneficii antioxidante

Apa alcalina este un antioxidant natural care poate neutraliza radicalii nocivi din organism. Studiile de laborator au testat de asemenea potentialul antioxidant al apei alcaline, intr-un studiu din 2006 apa alcalina a demonstrat o puternica capacitate antioxidanta cand a fost amestecata cu vitamina C.

 

6. Este esentiala pentru sanatatea inimii

Un pahar de apa alcalina consumat zilnic poate reduce anumiti factori de risc asociati cu boli de inima. S-a descoperit ca un consum de apa alcalina timp de trei pana la sase luni ar putea reduce in mod semnificativ tensiunea arteriala, glicemia si colesterolul. S-a concluzionat ca apa ionizata alcalina poate ameliora simptomele asociate diabetului, hipertensiunii si colesterolului ridicat in urma unui consum de lunga durata. Apa minerala alcalinizata poate reduce tensiunea arteriala cu un nivel scazut de calciu si magneziu.

Consumul de apa alcalina ajuta si la hidratarea mai buna a corpului, stimuland sistemul imunitar si o stare generala de sanatate mai buna.

 

Aquarion Calivita este un aparat de filtrat apa extrem de performant, care produce apă ionizată alcalină sau acidă, bogată în oxigen, dar fără conţinut de metale grele şi substanţe toxice, la nivelul de pH ales de utilizator. Alimentaţia noastră, majoritatea aditivilor alimentari şi unele medicamente pot cauza acidificarea organismului. Apa ionizată poate alcaliniza excelent organismul, şi, în plus, are efecte antioxidante. (citeste mai multe detalii despre filtru de apa Aquarion)

Apă alcalină ionizată

 • Treapta 1: pH 8.5 – în faza introductivă, prima fază a curei de băut, pentru a înlocui apa de la robinet.
 • Treapta 2: pH 9.0 – în faza de tranziţie a curei de băut, timp de 2-3 zile, pentru a înlocui apa de la robinet.
 • Treapta 3: pH 9.5 – ideală pentru consumatorii regulaţi şi pentru prepararea cafelei, ceaiului sau supelor.
 • Treapta 4: pH 10.0 – numai pentru gătit!

Apă acidă ionizată (numai pentru uz extern!)

 • Treapta 1: pH 6.5 – pentru gargară şi spălatul pe dinţi
 • Treapta 2: pH 6.0 – pentru spălarea şi curăţarea feţei.
 • Treapta 3: pH 5.5 – pentru sterilizarea ustensilelor  şi suprafeţelor din bucătărie fără substanţe chimice.
 • Treapta 4: pH 5.0 – pentru obţinerea unui efect de sterilizare mai puternic.

Folosind Aquarion, puteţi seta apa alcalină sau acidă pe patru trepte. Profitaţi de oportunităţile oferite de Aquarion şi ajustaţi valoarea pH-ului din apă în funcţie de modul în care intenţionaţi să o utilizaţi!

 

Pentru cine recomandăm Filtru de Apa Aquarion?

Apa alcalină

 • Persoanelor care doresc să consume zilnic  apă curată, fără subtanţe toxice.
 • Persoanelor a căror dietă nu conţine cantităţi mari de alimente alcalinizante.
 • Persoanelor care prezintă problemele digestive şi de reflux gastrointestinal*.
 • Persoanelor care urmează diete de detoxifiere.
 • Persoanelor care urmează un tratament pentru gingivită sau infecţii bucale, ca adjuvant.
 • Persoanelor care urmează des regimuri alimentare stricte.

Apă acidă

 • Tuturor, pentru tratarea pielii şi a feţei.
 • Ca picături nazale, pentru tratarea congestiei nazale.
 • Apa cu un pH ridicat poate fi folosită în gospodării pentru sterilizarea suprafeţelor fără a se folosi substanţe chimice.

De ce Aquarion Calivita?

Apa curată, de calitate, este esenţială pentru existenţa tuturor fiinţelor vii. Necesarul zilnic de apă al oamenilor este de 2-3 l, însă majoritatea dintre noi consumăm mult mai puţin, în special din obişnuinţă. În orice caz, multe persoane pun consumul redus de apă pe seama proastei calităţi (gust, miros) a apei de la robinet. În astfel de cazuri, sau nu bem destulă apă, sau bem altfel de lichide, de cele mai multe ori din surse neadecvate (băuturi carbogazoase îndulcite, ceai negru, apă cu un conţinut foarte ridicat de minerale, apă medicinală care nu trebuie consumată decât în cazul anumitor boli). Pe termen lung, consumul unor lichide de proastă calitate sau în cantităţi insuficiente poate fi dăunător. Pentru menţinerea funcţionării normale a organismului, avem nevoie de apă curată, fără substanţe dăunătoare.

Purificator Apa Pret: 5760 lei