Armurariu Capsule

 

Liver Aid Calivita – 100 Capsule  – este un hepatoprotector de excepţie. Prin aminoacizii din compoziţia sa, are rol detoxifiant; prin crom şi l-carnitină, intervine în metabolismul lipidelor. De asemenea, prin silimarină intervine în regenerarea hepatică şi regresia fibrozei, fiind util atât în hepatitele virale, acute şi cronice, cât şi în ciroza hepatică postvirală. Proporţia optimă aminoacizi-seleniu asigură eficienţa acestui preparat.

 

Armurariul (Silybum marianum) a fost folosit pentru a trata afecţiunile hepatice încă din cele mai vechi timpuri. Armurariul îmbunătăţeşte capacitatea ficatului de a elimina toxinele din organism şi repară leziunile hepatice cauzate de hepatită, de ciroză, de ciupercile otrăvitoare, de medicamente şi de produsele chimicale toxice.

 

 

Cercetările preliminare sugerează că armurariu ajută la scăderea colesterolului şi stimulează producţia organismului de glutation, un antioxidant natural puternic.

 

 

Un complex de flavonoide, numit silimarină, care este extras din seminţele de armurariu, este cel care oferă beneficiile medicinale ale acestei plante armurariu. Complexul de silimarină conţine patru fitochimicale: silbinin, isosilybinin, silydianin şi silychristin. Termenii “armurariu” şi “silimarina” sunt adesea folosiţi alternativ.

 

 

Au existat numeroase studii în Europa care au demonstrat în mod concludent că un aport de suplimente de armurariu a ajutat la prelungirea duratei de viaţă a pacienţilor care sufereau de ciroză. Cercetătorii au urmărit pacienţii diagnosticaţi cu ciroză timp de cinci ani şi au constatat că cei care au luat 200 de miligrame de extract de armurariu, de trei ori pe zi, şi-au îmbunătăţit funcţia hepatica şi ratele de deces, care au fost cu aproximativ 50 la sută mai mici decât cei care au luat placebo. Mai multe studii europene au arătat că silimarina a ajutat la normalizarea funcţiei hepatice la persoanele cu hepatita A, B şi C.

 

Armurariul a fost folosit în mod tradiţional pentru a trata intoxicaţiile hepatice cauzate de consumul de ciuperci amanita phalloides. Mai multe studii europene au arătat că silimarina neutralizează aceasta ciupercă otrăvitoare mai eficient decât cărbunele activat, remediul prescris în mod normal.

 

 

Cercetările au arătat că armurariul protejează ficatul şi de leziunile care pot rezulta din folosirea prelungită a unor medicamente, cum ar fi acetaminofenul, antibioticele, antipsihoticele şi antidepresivele. Într-un studiu, armurariul a demonstrat o capacitate de a normaliza nivelurile enzimelor hepatice la participanţii ai căror ficat a fost afectat de substanţe chimice toxice.

 

 

Nu există niciun medicament care să poată oferi persoanelor care suferă de afecţiuni hepatice beneficii comparabile cu cele ale armurariului. Tulpinile, frunzele, bulbii şi seminţele acestei plante sunt comestibile. Cu toate acestea, armurariul sălbatic nu oferă la fel de multă silimarină ca soiul special care este folosit în extractele şi capsulele standardizate, aşa că, dacă folosiţi acest medicament pentru a trata o boală, nu pentru a preveni o boală, mai bine încercaţi preparatele comerciale. Doza tipică este de 200 de miligrame de capsule cu silimarină standardizate; o linguriţă de extract lichid de silimarină, de trei ori pe zi; sau 1.000 de miligrame de armurariu, sub formă de capsule, în fiecare zi.