Arnica Unguent

 

 

 

Rescue Gel – este un gel de prim ajutor. Reduce imediat intensitatea durerilor reumatice, a crampelor musculare și vânătăile.

 

Arnica (Arnica montana) este o floare sălbatică care seamănă cu o margaretă şi care crește în munții din Europa și America de Nord. Arnica este frecvent folosită în medicamentele topice pe bază de plante, pentru a accelera vindecarea vânătăilor și a altor leziuni traumatice. Se crede că arnica oferă organismului beneficii de ameliorare a durerii, precum și beneficiile antibiotice și antiinflamatorii.

 

 

Arnica conţine lactone sescviterpene, substanțe care reduc inflamaţia şi durerea. Arnica previne vânătăile stimulând celulele albe din sânge să disperseze sângele şi lichidul blocat din locul leziunii. Eficacitatea arnicăi ca un tratament pentru lovituri, leziuni sportive și inflamații este bine cunoscută și există multe creme comerciale care folosesc arnica ca un ingredient activ pentru tratarea durerii, vânătăilor şi umflaturilor. Cremele cu arnica sunt folosite şi pentru a trata durerea și inflamația care rezultă din sindromul de tunel carpian şi artrită.

 

 

Arnica poate fi folosită extern şi pentru a trata mușchii obosiți şi suprasolicitaţi. Un studiu efectuat în Norvegia a arătat că alergătorii de maraton, care au aplicat o cremă cu arnica pe piele înainte de eveniment, au experimentat mai puţină durere şi rigiditate după aceea. Arnica este un plus de relaxare când este adăugată în apa de baie şi s-a dovedit a fi deosebit de utilă dacă vă băgaţi picioarele obosite în apă caldă cu arnica.

 

 

Arnica Beneficii

Efectele antibacteriene și antiinflamatorii ale plantei arnica pot aduce unele beneficii pentru cei cu tulburări inflamatorii cutanate. Această plantă este folosită de ani de zile ca un tratament topic pentru arsuri, eczeme şi acnee. Cu toate acestea, arnica nu ar trebui să fie aplicată pe o rană deschisă, pentru că ar putea provoca iritații dureroase. Arnica nu este folosită intern, deoarece irită stomacul.

 

Arnica homeopatie

Tinctura de arnica este recomandată de către practicienii homeopatici pentru a trata răul de mişcare şi tulburările de convulsii (desigur, dacă aveți o tulburare de convulsii, ar trebui să fiţi sub îngrijirea unui medic).

Se ştie că arnica poate stimula circulaţia sângelui şi poate creşte tensiunea arterială, mai ales în arterele coronare.

 

Arnica Contraindicatii

Persoanele cu hipertensiune arterială sau boli de inimă ar trebui să consulte un medic înainte de a folosi arnica.