Astigmatismul

 

 

Astigmatismul este o imperfecțiune comună și, de obicei, poate fi tratată în curbura ochiului care provoacă distanța neclară și vederea în apropiere. Astigmatismul apare atunci când fie suprafața frontală a ochiului (corneea) sau lentila, din interiorul ochiului, s-au potrivit la curbe. În loc de a avea o curbă ca o minge rotundă, suprafața este în formă de ou. Acest lucru face ca vedere încețoșată la toate distanțele. Astigmatismul este adesea întâlnit la naștere și poate apărea în combinație cu miopia sau hipermetropia. De multe ori nu este suficient de pronunțată pentru a solicita măsuri corective. Când este, opțiunile de tratament sunt lentilele de contact sau o intervenție chirurgicală.

 

Astigmatismul simptome:    

Semne și simptome de astigmatism pot include: vederea încețoșată sau distorsionată Oboseala ochilor, disconfortul vederii, dureri de cap, dificultăți ale vederii,vedere în cruciș.

 

Astigmatismul cauze:

Ochii au două structuri cu suprafețe curbate care sunt înjumătățite (refracta) lumina pe retină, ceea ce face ca imaginile să devină neclare.               

Corneea este suprafața frontală clară a ochiului, care împreună cu filmul lacrimal lentilă creează o structură clară în interiorul ochiului, care își schimbă forma pentru a ajuta la focalizarea pe lângă obiecte într-o formă perfectă a ochiului, fiecare dintre aceste elemente are o curbură rotundă, ce seamănă cu o minge netedă. Corneea și lentila cu o astfel de curbură înjumătățește (REFRACT) toată lumina de intrare pentru a face o imagine puternic concentrată direct pe retină, în partea din spate a ochiului.

Dacă există o eroare prin refractare corneei sau lentilelor, aceasta este în formă de ou cu două curbe nepotrivite, razele de lumină nu sunt înjumătățite în mod corespunzător, provocând o eroare de refractare. Acest lucru face o imagine neclară.

Astigmatismul este un tip de eroare de refractare. Astigmatismul apare atunci când corneea sau lentilele sunt curbate mai abrupt într-o direcție decât în ​​alta. Aveți astigmatism cornean în cazul în care corneea are curbe nepotrivite. Aveți astigmatism lenticular, în cazul în care obiectivul dvs. are curbe nepotrivite. Oricare dintre tipurile de astigmatism poate provoca vedere neclară.

Vederea încețoșată poate apărea doar într-o singură direcție, fie orizontal, vertical sau în diagonală. Astigmatismul poate fi prezent de la naștere, sau poate dezvolta dupa un timp un traumatism ocular, boală la ochi sau o intervenție chirurgicală. Astigmatismul nu este cauzat sau agravat de lectură la lumină slabă, stând prea aproape de televizor sau uitându-vă cruciș.     

                              

Alte erori de refracție

Astigmatismul poate să apară în combinație cu alte erori de refracție, care includ: Miopie. Acest lucru se produce atunci când corneea este curbată prea mult sau ochiul este mai lung decât în ​​mod normal. În loc să fie axat tocmai pe retină, lumina este focalizată în fața retinei, ceea ce face obiectele îndepărtate să pară neclare.

Clarviziunea (hipermetropie). Acest lucru se produce atunci când corneea este curbată prea puțin sau ochiul este mai scurt decât în ​​mod normal.

Efectul este opusul miopiei. Când ochiul tău este într-o stare relaxată, lumina nu vine niciodată la un semn pe partea din spate a ochiului, ceea ce face obiectele din apropiere să pară neclare.