Astragalus Proprietati

 

 

 

 

Samburex -240 ml avand ca ingrediente principale socul negru, echinacea si astragalus, care ajuta la prevenirea si tratarea racelii si gripei.

 

Astragalus (Astragalus membranaceus) a fost utilizată în medicina tradițională chinezească (MTC) de mii de ani. Aceasta planta a fost de multe ori combinata cu alte plante medicinale pentru a consolida organismul împotriva bolilor. Astragalus este numit un adaptogen, ceea ce inseamna ca ajuta la protejarea organismului impotriva afectiunilor fizice, mentale sau stresului emoțional.

 

 

 

Astragalus ajuta la protejarea organismului de boli precum cancerul și diabetul. Astragalus conține antioxidanți, care protejează celulele împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi, produse secundare de energie celulara. Astragalus este folosit pentru a proteja și susține sistemul imunitar, pentru prevenirea racelilor si infectiilor respiratorii superioare, pentru scăderea tensiunii arteriale, pentru tratamentul diabetului zaharat, precum și pentru a proteja ficatul.

 

 

 

Astragalus are proprietăți antibacteriene și anti-inflamatorii. Astragalus este uneori folosita pe piele pentru tratarea rănilor. În plus, studiile au aratat ca Astragalus are proprietati antivirale si stimuleaza sistemul imunitar, sugerand ca acesta poate ajuta la prevenirea racelilor.

 

 
În Statele Unite, cercetatorii au folosit astragalus ca un tratament posibil pentru persoanele al caror sistem imunitar a fost slabit de chimioterapie sau radiatii. În aceste studii, suplimentele cu Astragalus ajuta oamenii sa se recupereze mai repede si sa traiasca mai mult.

 

 

 

Cercetările privind utilizarea Astragalus la persoanele cu SIDA au avut rezultate mixte.

 

 

 

Cercetările recente sugerează că în China, deoarece Astragalus este un antioxidant, ajuta oamenii cu forme severe de boli de inima, ameliorand simptomele si imbunatatind functia cardiaca. Atunci cand este consumat in doze moderate, Astragalus are putine efecte secundare. Astragalus poate fi, de asemenea, un diuretic usor, ceea ce înseamnă că ajută organismul sa scape de excesul de lichid.

 

 

 

Astragalus planta:

Astragalus este o planta perena, de 16 – 36 de centimetri inaltime, care este originara din părțile de nord și de est ale Chinei, precum și Mongolia și Coreea. Astragalus are tulpini cu frunze păroase formate de 12 – 18 perechi de pliuri. Rădăcina este partea medicamentoasa și este, de obicei, recoltata dupa 4 ani.

 

 

 

Utilizare medicamentoasa și Indicații:

 

 

Astragalus a fost folosit pentru următoarele afectiuni:

 

Adaptogen – protejeaza organismul de stres și boală;
Anemie – Un studiu a sugerat ca Astragalus poate îmbunătăți hemoleucograma la persoanele cu anemie aplastică.
Răceli și gripa – In MTC, Astragalus este folosit ca parte a unei combinații pe bază de plante pentru a preveni sau trata raceala.
Diabetul – Astragalus scade nivelurile de zahăr din sânge.
Oboseala sau lipsa poftei de mâncare de la chimioterapie – Unele studii sugereaza ca Astragalus poate ajuta la reducerea efectelor secundare ale chimioterapiei.
Boli de inima – Mai multe studii sugereaza ca Astragalus poate acționa ca un antioxidant si ajuta la tratarea bolilor de inima.
Hepatita – Cateva studii au folosit o combinatie de plante care conțin astragal pentru a trata hepatita. Rezultatele au fost mixte.
Boli de rinichi – Astragalus ajuta la protejarea rinichilor și la tratarea bolilor de rinichi.
Alergii sezoniere – Un studiu a constatat ca Astragalus ajuta la reducerea simptomelor la persoanele care au rinita alergica sau alergii.