Ateroscleroza Tratament Naturist

 

 

Ateroscleroza Tratament Naturist Recomandat de Dr. Valentina Cojocaru:

 

 

Arterioscleroza apare atunci cand vasele de sange care transporta oxigen si substante nutritive de la inima spre restul corpului prin artere devin groase și rigide – uneori, limitand fluxul sanguin către organe și țesuturi. Arterele sanatoase sunt flexibile si elastice, dar în timp, pereții arterelor se pot întări, o afecțiune numită de obicei rigidizarea arterelor.


Ateroscleroza este un tip specific de arterioscleroză, dar termenii sunt uneori folositi alternativ. Ateroscleroza se referă la acumularea de grăsimi, colesterol și alte substanțe în și pe peretii arterelor (plachete), care pot restrictiona fluxul de sange.


Aceste placi pot exploda, declanșând un cheag de sânge. Desi ateroscleroza este adesea considerată o problemă de inimă, aceasta poate afecta arterele oriunde in corp. Ateroscleroza poate fi prevenit si este tratabilă.

 


Ateroscleroza simptome:


Ateroscleroza se dezvoltă treptat. Ateroscleroză ușoară, de obicei, nu are nici un simptom.

De obicei  simptomele de ateroscleroza nu se vad pana cand o artera este atat de ingusta  sau înfundata, incat nu  poate furniza  cantitatea de sânge adecvat pentru organe și țesuturi. Uneori,  cheagurile de sânge blochează complet fluxul de sange , sau chiar poate declanșa un atac de cord sau accident vascular cerebral.
Simptomele , aterosclerozei pot fi moderate până la severe, depinde de care  artere sunt afectate. De exemplu:
• Dacă aveți ateroscleroza în arterele inimii, este posibil să aveți simptome, cum ar fi durere în piept sau presiune (angina).
• Dacă aveți ateroscleroza in artere care duc la creier, este posibil să aveți semne și simptome, cum ar fi amorțeală bruscă sau slăbiciune la nivelul brațelor sau picioarelor, dificultăți de vorbire sau vorbire neclară, pierderea temporară a vederii la un ochi.Acestea semnalează un atac ischemic tranzitor (AIT), care, daca este lasat netratat, poate progresa la un accident vascular cerebral.
• Dacă aveți ateroscleroza in arterele din brate si picioare, este posibil să aveți simptomele arterelor periferice, cum ar fi durerea de picioare atunci când mergeti pe jos (claudicație).
• Dacă aveți ateroscleroza in arterele care duc spre rinichi, veti dezvolta hipertensiune arterială sau insuficiență renală.


Ateroscleroza c
auze:

Ateroscleroza este o boala lenta, progresiva, care poate începe încă din copilărie. Deși cauza exactă nu este cunoscută, ateroscleroza poate începe cu  leziuni la stratul interior al unei artere.

Daunele pot fi cauzate de:

Tensiune arterială crescută
• Colesterol ridicat
• Hipertrigliceridemie
• Fumatul și alte surse de tutun
• Rezistenta la insulina, obezitate sau diabet
• Inflamație din cauza altor boli, cum ar fi artrita, lupus sau infecții sau inflamații de cauză necunoscută


Odată ce peretele interior al unei artere este deteriorat, celulele sanguine și alte substanțe merg catre locul ranii in interiorul  arterei.


De-a lungul timpului, depozitele de grasime (plachete) realizate de colesterol si alte produse celulare, de asemenea, merg catre locul leziunii si contribuie la, îngustarea arterelor. Organele și țesuturile conectate   catre arterele blocate, nu primesc suficient sânge pentru a funcționa corect.


În cele din urmă, bucăți din depozitele grase se pot rupe si intra in fluxul sanguin.
În plus, mucoasa netedă a unei plachete se poate rupe, deversând colesterol si alte substante in sange. Acest lucru poate provoca un cheag de sânge, care poate bloca fluxul sanguin la o anumită parte a corpului, ca atunci cand  fluxul de sange  blocat catre inima provoaca un atac de cord. Un cheag de sânge se poate deplasa, de asemenea, în alte părți ale corpului, blocand fluxul catre un alt organ.

 

Ateroscleroza factori de risc:

Rigidizarea arterelor are loc în timp. În afară de îmbătrânire, factori care cresc riscul aterosclerozei includ:
• Tensiune arterială crescută
• Colesterol ridicat
• Diabet
• Obezitatea
• Fumatul și  consumul de tutun
• Un istoric familial de boli cardiace precoce
• Lipsa de exercitiu
• O dieta nesanatoasa

Ateroscleroza c
omplicaţii:

Complicațiile aterosclerozei depind de care arterele sunt blocate. De exemplu:
• Boala arterială coronariană. Cand ateroscleroza îngustează arterele aproape de inima , s-ar putea dezvolta boala arterelor coronare, care poate provoca dureri în piept (angină pectorală), un atac de cord sau insuficiență cardiacă.
• Boala arterelor carotide. Cand ateroscleroza îngustează arterele aproape de creier, s-ar putea dezvolta boala arterei carotide, care pot provoca un atac ischemic tranzitor (AIT) sau accident vascular cerebral.
• Boala arterelor periferice. Cand ateroscleroza îngustează arterele la nivelul brațelor sau picioarelor, s-ar putea dezvolta probleme de circulație în brațe și picioare. Acest lucru te poate face mai puțin sensibil la căldură și frig, crescand 
riscul de arsuri sau degerături. În cazuri rare, circulația deficitară la nivelul brațelor sau picioarelor poate provoca moartea tesutului (gangrena).
• Anevrismele. Ateroscleroza poate provoca, de asemenea, anevrisme, o complicatie grava, care poate apărea oriunde în corp. Un anevrism este o umflatura în peretele arterei. Cele mai multe persoane cu anevrisme nu au nici un simptom. Durerea pulsativa in zona unui anevrism este o urgenta medicala.

În cazul în care un anevrism se rupe, te-ai putea confrunta cu hemoragie internă care iti poate pune viața în pericol. Cu toate că acest lucru este, de obicei, un eveniment brusc, catastrofal, o scurgere lentă este posibilă. Daca un cheag de sânge  se dislocă, acesta poate bloca o artera.

• Boală renală cronică. Ateroscleroza poate provoca ingustarea arterelor care duc spre rinichi limitând astfel fluxul de sânge. De-a lungul timpului, acest lucru poate afecta funcția renală, impiedicand eliminarea deșeurilor  din corpul dumneavoastră.