Aloe ofera un tratament excelent pentru afectiuni ale pielii, cum ar fi arsurile și eczemele. S-a constatat adesea că arsurile pot fi vindecate intr-un mod impresionant, iar durerea este redusa foarte rapid, cu aplicarea de Aloe Vera pe zona arsa. Ca si aplicarea externa, Aloe vera poate fi, de asemenea, administrata pe cale interna, astfel incat aceasta planta este utila atat țesutului epitelial intern, cât și pielii. De exemplu, gura și ulcerele stomacale, nasul si sinusurile, intestinele, plămânii și tractul genital. Aloe funcționează pe membrane si suprafete.

Aloe Vera de asemenea, pare a fi excelenta in reglarea sistemului imunitar (ca un imunomodulator). Acest lucru înseamnă că aceasta planta poate stimula răspunsul imun pentru cei cu un sistem imunitar slabit, fie din cauza afectiunilor existente fie din cauza oboselii de dupa boala. Poate avea efect calmant la răspunsul imun, cum ar fi Febra fanului unde o reacție imunitara mai mica este benefică.

Deși Aloe contine aproximativ 99 % apă, restul de 1% este extrem de puternic și se crede ca acest lucru se datorează faptului că aproape 100 de ingrediente lucreaza extrem de bine împreună (prin sinergie ). Aloe Vera conține multe minerale vitale pentru procesul de creștere și mentine funcția sănătoasă a tuturor sistemelor organismului. Ingredientele din Aloe pot fi grupate în următoarele categorii : vitamine, minerale, zaharuri, enzime, ligninele, aminoacizi, antrachinone, saponine, acizi grasi, acid salicilic.

Fiecare dintre aceste categorii ar putea fi discutate separat, pe larg în ceea ce privește moleculele individuale. Este ușor pentru a vedea de ce Aloe Vera este o astfel de planta cu efecte vindecatoare, daca acestea sunt combinate impreuna.

Exista vitamina B12 in Aloe Vera?

S-a constatat adesea ca Aloe Vera este una din unicele surse naturale vegetariene de vitamina B12, totusi se pare ca sunt doar urme de B12 in cel mai bun caz in aloe vera.

Ceea ce pare a fi intr-adevar un fapt notabil, este faptul ca administrarea de aloe vera in acelasi timp cu suplimente de vitamina B12 creste absorbtia si biodisponibilitatea de B12 in organism.

Gama vitaminelor B impreuna cu vitamina C sunt toate solubile in apa, in timp ce restul vitaminelor sunt liposolubile.

Aloe vera pare destul de speciala prin faptul ca imbunatateste absorbtia vitaminei E (vitamina liposolubila), precum si cea a vitaminei B12, ceea ce sugereaza ca poate ajuta la absorbtia intregii game de grasimi si de vitamine solubile in apa.

Prin urmare, ar fi un mare plus pentru regimul dvs. zilnic, deoarece poate ajuta adultii, copiii și chiar animalele de companie să primească mai multă valoare din alimente si suplimente.

 

Aloe Vera ajuta la stimularea sistemului imunitar

Numeroase studii la nivel mondial indică faptul că aceasta planta este un tonic general pentru sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte impotriva bolilor de tot felul.

Diverse studii sunt in curs de desfasurare pentru a explora potențialul componentelor din Aloe Vera privind stimularea imunitatatii și combaterea virusului HIV, dar si pentru a trata anumite tipuri de cancer ( în special leucemia ). Aceasta poate avea chiar un rol important în gestionarea diabetului.

Peste 200 de lucrări cu caracter științific au fost publicate la nivel mondial cu privire la efectele acestei plante. Cele trei categorii principale de cercetari includ efecte anti-inflamatorii, anti bacteriene și acțiuni anti-virale ale plantei. Se spune ca sucul de aloe vera este bun pentru a calma iritatiile tractului digestiv, cum ar fi colita, ulcere și sindromul colonului iritabil.

Capacitatea acesteia de a încuraja eliberarea pepsinei (o enzimă a sucului gastric necesara in digestie), atunci când stomacul este plin, reprezinta un posibil motiv pentru efectele sale miraculoase in vindecarea ulcerului (Jurnalul de Osteopatic Societatii Americane, 1963, vol.62).

Un studiu desfasurat timp de șase luni, referitor la administrarea orala de aloe a ajutat la atenuarea simptomelor de astm la aproape jumatate dintre participanti. Unsprezece din douăzeci și șapte de pacienți studiați care au baut Aloe au raportat ca se simt mai bine la sfârșitul studiului. Cercetătorii cred că rezultatele se pot datora stimularii sistemului imunitar, precum și aparitiei în mod natural de agenti anti-inflamatori la nivelul plantei.

În 1994, FDA – Insitutul de administrare a alimentelor si medicamentelor a aprobat aloe vera pentru tratamentul HIV. Studii in curs de desfasurare la nivel mondial arată că aloe vera luata în doze foarte concentrate poate stimula producerea de celule albe in sange, care pot ajuta, de asemenea, la lupta impotriva virusurilor si tumorilor.

 

Lista nutrientilor pe care aloe vera ii contine:

Aloe vera conține proteine, calciu, magneziu, zinc, vitaminele A și E și este bogata în mod natural în:

Vitamina C- ajută la menținerea tonusului vaselor sanguine și asigura buna circulație – esențială pentru starea de sănătate a glandei suprarenale care ajuta corpul nostru în momente de stres.

Aminoacizii care sunt lanturi de atomi pentru construirea de proteine din corpul nostru .

Enzimele, care sunt principiul vietii din fiecare atom organic si moleculă din alimentele naturale, si care întineresc țesuturile în vârstă, conferind o piele sanatoasa.

Germaniul , care este un mineral despre care unele autorități din domeniul sănătatii susțin beneficiile sale terapeutice pentru : imunodeficienta, durere, tulburari cardiace, probleme circulatorii și afectiuni ale ochilor.

 

Sucul de Aloe Vera curata intreg organismul

Sucul de Aloe Vera este declarat a fi unul dintre cei mai buni tonifianti ai organismului, prin curățarea materiilor morbide din stomac, ficat, rinichi, splină, vezică, și este considerat cel mai cunoscut curatator al colonului. Studiile au arătat că acesta ofera vindecare și are efecte calmante în ameliorarea indigestiei, tulburarilor stomacului si ulcerelor.

Oamenii susțin vindecarea artritei, infectiilor vezicii urinare și ale rinichilor; atenuarea crampelor musculare, inlaturarea constipației, tratarea hemoroizilor, alungarea insomniei și este de mare ajutor pentru vaginita, considerandu-se a fi un excelent dus vaginal.

Fiind un tonic intern excelent pentru energie și bunăstare, sucul de aloe poate adăuga foarte mult puterii de satietate a alimentelor, tubului digestiv, pielii, și mentine o stare generala de sănătate și fericire.

De asemenea, este utilizat pentru a calma arsurile la stomac, ulcerele, tulburările diverticulare si alte tipuri de probleme digestive. Acesta este utilizat ca un anti- inflamator și poate fi administrat intern ca un remediu pentru anumite tulburari digestive. Medicina populara Europeana solicită utilizarea sucului pentru calmarea arsurilor gastrice și ulcerelor.

Cercetari preliminare au demonstrat rezultate promitatoare. Studii clinice din Japonia indică faptul că anumiți compuși din planta reduc secreția de sucuri gastrice și formarea leziunilor.

Studiile pe animale și rapoartele anecdotice susțin că daca beti sucul de aloe sau consumati aloe sub forma de tableta ori capsula, puteti reduce umflaturile si inflamatiile articulatiilor artritei. Sucul poate ajuta, de asemenea, pacienții astmatici care nu sunt dependenti de cortico-steroizi.

În anul 1997, la Universitatea din San Antonio cercetatorul Ieremia Herlihy, a efectuat un studiu pentru a observa eventualele efecte negative ale consumului zilnic de aloe.

Cu toate acestea, animalele testate care au primit zilnic Aloe au prezentat o reducere remarcabila a efectelor leucemiei, bolilor de inima si bolilor de rinichi. Dr. Herlihy a concluzionat: „Nu am descoperit niciun indiciu rău pentru șobolani, chiar si la un nivel ridicat. ” De fapt, animalele care au consumat Aloe au trait cu 25 % mai mult decat cele din grupul de control (Conferința IASC , Texas, 1997).

Nu există niciun ingredient care il face foarte puternic și sănătos. Cercetatorul Robert Davis , Cf Dr, un endocrinolog-biolog, explica faptul ca 15 grupuri de compusi diferiti ai substanțelor nutritive lucrează împreună pentru a face planta eficace.

Acest lucru înseamnă că efectele plantei Aloe Vera nu pot fi sintetizate cu ușurință într-un laborator; ceea ce face ca planta sa fie utila pe un spectru larg de circumstanțe.

Intrucat diversele elemente care îl fac eficient sunt substante nutritive, mai degrabă decât medicamente, sucul poate completa tratamentele medicale. De fapt, unii pacienti cu cancer afirmă că aloe vera pare sa reduca greata, ofera o crestere a energiei si poate ajuta la minimizarea hemogramei scazute cauzate de chimioterapie sau radiatii.