Beneficiile pentru sănătate ale vitaminei E sau Tocoferolului includ un risc redus de a dezvolta cataracta, cancerul , afectiuni ale inimii și boli cardiovasculare . De asemenea, ajută la îmbunătățirea metabolismului și a sistemului imunitar , împreună cu o creșterea a rezistentei si a vitalitatii.

Un set de opt Tocoferoli inruditi este unanim cunoscut sub numele de vitamina E. Aceasta vitamina este cel mai bine cunoscuta pentru proprietatile sale liposolubile și antioxidante . Vitamina E a fost descoperita pentru prima data pe baza experimentelor aplicate pe șobolani în anul 1922 . Deficiența acestei vitamine a cauzat infertilitate la sobolani .

Deși nu există nici o confirmare fermă că aceasta vitamina ajuta la cresterea fertilitatii la om , mulți oameni , în special bărbații , susțin că aportul regulat de vitamina E crește sexualitatea și vitalitatea .Vitamina E este o vitamină esențială pentru corpul uman .

Din cei opt tocoferoli , alfa – tocoferolii sunt cel mai frecvent disponibili și sunt , de asemenea, în mod preferențial absorbiti și utilizati de organism.

În suplimente, aceasta este fie disponibila sub formă naturală fie sintetică . Forma sintetica este doar pe jumătate la fel de activa ca și forma sa naturala .

 

BENEFICII PENTRU SANATATE ALE VITAMINEI E:

CANCERUL SI BOLILE CARDIOVASCULARE

Aceasta vitamina este liposolubila , ceea ce înseamnă că ajută la stabilitatea membranei celulare.

Conținutul antioxidant din vitamina E protejează celulele de efectele negative ale radicalilor liberi . Radicalii liberi sunt produsi secundari ai metabolismului corpului nostru .

Acesti radicali liberi sunt dăunători pentru organismul nostru intrucat distrug celulele , care cresc și mai mult șansele de a dezvolta boli cronice ale organismului, cum ar fi cancerul si alte boli cardiovasculare .

Vitamina E are capacitatea de a limita producerea acestor radicali liberi , deci ar putea ajuta la prevenirea cancerului și a altor boli cronice .

 

IMBUNATATIREA METABOLISMULUI SI A SISTEMULUI IMUNITAR

Vitamina E are un rol vital în îmbunătățirea sistemului nostru imunitar . Ea ajută la repararea ADN-ului și , de asemenea, la îmbunătățirea proceselor metabolice ale organismului.

Aportul de vitamina E ajuta la oprirea dezvoltarii de nitrozamine în corpul nostru . Nitrozaminele sunt carcinogeni care se formeaza in stomac de la nitratii din dieta noastra. Acest lucru ajută la îmbunătățirea procesului nostru metabolic .

De asemenea, vitamina E ajută la protejarea unora dintre țesuturile sensibile ale corpului nostru , cum ar fi pielea , ficatul , ochii , sânii și testiculele .

 

BOLILE DE INIMA

Cercetarile au aratat ca vitamina E ajuta la prevenirea sau intarzierea instalarii bolilor de inima .

Blocajele din arterele coronare pot provoca uneori atacuri de cord , iar aceste blocaje din artere sunt cauzate de schimbările oxidative de LDL (lipoproteina cu densitate joasa) – colesterolul din organism .

Vitamina E are componenta vitala de antioxidanti , care limitează oxidarea LDL (lipoproteinei cu densitate joasa)– colesterolului și ajuta , astfel, la prevenirea bolilor de inima .

Unul dintre cele mai importante motive ale atacurilor de cord este dat de formarea cheagurilor de sange .

Cercetările arată că vitamina E ajuta la eliminarea de cheaguri de sange , care, la rândul său, ajută la evitarea atacurilor de cord . Studiile au aratat ca persoanele cu un aport ridicat de vitamina E sunt mai puțin predispuse la boli legate de inima .

Această condiție este un rezultat al unei creșteri anormale în lentila ochiului.

Acest lucru duce la o vedere tulbure și la un risc ridicat de handicap de vedere la persoanele in varsta.

Persoanele cu un aport ridicat de vitamina E au arătat o mai buna claritate a lentilelor ochiului, comparativ cu cei care nu consuma cantitati adecvate de vitamina E.

Antioxidantii prezenti in vitamina E ajuta la reducerea sau intarzierea cresterii de cataracta si a altor afectiuni asociate cu imbatranirea prematura.