Beneficii Vitamina E

 

 

Produs Naturist Calivita pe Baza de Vitamina E:

Vitamina E – 100 Capsule Gelatinoase

 

Beneficiile pentru sănătate ale vitaminei E sau Tocoferolului includ un risc redus de a dezvolta cataracta, cancerul , afectiuni ale inimii și boli cardiovasculare . De asemenea, vitamina e ajută la îmbunătățirea metabolismului și a sistemului imunitar , împreună cu o creșterea a rezistentei si a vitalitatii.

 

 

Un set de opt Tocoferoli inruditi este unanim cunoscut sub numele de vitamina E. Aceasta vitamina este cel mai bine cunoscuta pentru proprietatile sale liposolubile și antioxidante . Vitamina E a fost descoperita pentru prima data pe baza experimentelor aplicate pe șobolani în anul 1922 . Deficiența de vitamina e a cauzat infertilitate la sobolani.

 

Deși nu există nici o confirmare fermă că aceasta vitamina ajuta la cresterea fertilitatii la om , mulți oameni , în special bărbații , susțin că aportul regulat de vitamina E crește sexualitatea și vitalitatea .Vitamina E este o vitamină esențială pentru corpul uman.

 

Din cei opt tocoferoli, alfa – tocoferolii sunt cel mai frecvent disponibili și sunt, de asemenea, în mod preferențial absorbiti și utilizati de organism.

 

 

BENEFICII PENTRU SANATATE ALE VITAMINEI E:

 

CANCERUL SI BOLILE CARDIOVASCULARE

Vitamina E este liposolubila , ceea ce înseamnă că ajută la stabilitatea membranei celulare.

Conținutul antioxidant din vitamina E protejează celulele de efectele negative ale radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt produsi secundari ai metabolismului corpului nostru.

Acesti radicali liberi sunt dăunători pentru organismul nostru intrucat distrug celulele, care cresc și mai mult șansele de a dezvolta boli cronice ale organismului, cum ar fi cancerul si alte boli cardiovasculare .

Vitamina E are capacitatea de a limita producerea acestor radicali liberi, deci ajuta la prevenirea cancerului și a altor boli cronice.

 

 

IMBUNATATIREA METABOLISMULUI SI A SISTEMULUI IMUNITAR

Vitamina E are un rol vital în îmbunătățirea sistemului nostru imunitar. Vitamina E ajută la repararea ADN-ului și, de asemenea vitamina e ajuta la îmbunătățirea proceselor metabolice ale organismului.

 

Aportul de vitamina E ajuta la oprirea dezvoltarii de nitrozamine în corpul nostru. Nitrozaminele sunt carcinogeni care se formeaza in stomac de la nitratii din dieta noastra. Acest lucru ajută la îmbunătățirea procesului nostru metabolic.

 

De asemenea, vitamina E ajută la protejarea unora dintre țesuturile sensibile ale corpului nostru , cum ar fi pielea , ficatul , ochii , sânii și testiculele .

 

 

 

BOLILE DE INIMA

Cercetarile au aratat ca vitamina E ajuta la prevenirea sau intarzierea instalarii bolilor de inima.

 

Blocajele din arterele coronare pot provoca uneori atacuri de cord, iar aceste blocaje din artere sunt cauzate de schimbările oxidative de LDL (lipoproteina cu densitate joasa) – colesterolul din organism.

 

Vitamina E are componenta vitala de antioxidanti, care limitează oxidarea LDL (lipoproteinei cu densitate joasa)– colesterolului și ajuta astfel, la prevenirea bolilor de inima.

 

Unul dintre cele mai importante motive ale atacurilor de cord este dat de formarea cheagurilor de sange .

 

Cercetările arată că vitamina E ajuta la eliminarea de cheaguri de sange, care, la rândul său, ajută la evitarea atacurilor de cord. Studiile au aratat ca persoanele cu un aport ridicat de vitamina E sunt mai puțin predispuse la boli legate de inima.

 

Această condiție este un rezultat al unei creșteri anormale în lentila ochiului. Acest lucru duce la o vedere tulbure și la un risc ridicat de handicap de vedere la persoanele in varsta.

 

Persoanele cu un aport ridicat de vitamina E au arătat o mai buna claritate a lentilelor ochiului, comparativ cu cei care nu consuma cantitati adecvate de vitamina E.

 

Antioxidantii prezenti in vitamina E ajuta la reducerea sau intarzierea cresterii de cataracta si a altor afectiuni asociate cu imbatranirea prematura.