Beneficiile pentru sanatate oferite de vitamina K includ un risc redus de coagulare a sangelui, prevenirea osteoporozei, inlaturarea durerilor menstruale, protectie in cazul hemoragiilor interne,prevenirea obstructiei biliare si fluxului menstrual redus.

Vitamina K ofera un echilibru total de 80 de substante nutritive esentiale organismului uman.

Acestea includ minerale, antioxidanti, neuronutrienti, enzime, vitamine, amino-acizi,extracte din plante, carotenoide, diverse oligoelemente, bioflavonoide si alte ingrediente complementare.

Vitamina k este alcatuita dintr-un grup care contine 2 derivati de metil-naftochinona. Cele 3 forme notabile ale vitaminei K sunt K 1 (fitomenadion, filochinona, fitonactona), K 2 (menachinona) care este formata de bacterii naturale prezente in intestine si K 3 (menadiona). Vitamina K este considerata a fi o vitamina liposolubila, care este prezenta in intestinele corpului uman. Rolul cel mai important pe care vitamina K il joaca consta in controlul direct al acesteia in coagularea sangelui si prevenirea pierderii de sange in timpul leziunilor. Vitamina K ajuta de asemenea la absorbtia continutului de calciu din alimente, ceea ce contribuie la formarea si mentinerea oaselor sanatoase.

 

BENEFICIILE ADUSE SANATATII DE VITAMINA K

Beneficiile oferite sanatatii de vitamina K includ urmatoarele :

Osteoporoza – Principalul simptom al osteoporozei este reducerea densitatii osoase.

Aceasta apare, de obicei dupa varsta de cincizeci de ani și se găsește la multe femei aflate in post-menopauza. Ea determina multe complicații și progresează în tăcere atunci când este tinuta netratata pentru un număr de ani.

Dupa ani de la pierderea osoasa treptata, apar semnele si simptomele de osteoporoza, cum ar fi deformarea coloanei vertebrale, fracturi si dureri.

Scaderea masei osoase a unui individ incepe sa se instaleze in jurul varstei de 20 si 30 de ani. Acesta este momentul în care oasele incep sa atinga puterea si densitatea maxima.

Dupa acest punct de varf , constructia osoasa incepe sa scada. Pentru femei, pierderea osoasa maxima începe sa apara după menopauză, atunci când nivelurile de estrogen intra in declin.

Aportul de legume cu frunze, varza, broccoli, spanac, varza de Bruxelles si salata, toate acestea -bogate in vitamina K, este esențial pentru organism. Chiar si laptele de vacă este bun și bogat în vitamina K.

Coagularea sângelui : O altă funcție primară a vitaminei K este aceea de a reglementa coagularea sângelui , datorită rolului de amestecare a protrombinei.Acesta este un proces automat care se întâmplă în momentul producerii leziunilor, ca urmare a rupturilor in vasele de sange .

Coagularea sângelui este formata dintr-un set de molecule , care circulă continuu prin fluxul sanguin . Vitamina K ajuta la reglementarea coagularii sângelui prin transportul calciului in jurul corpului . Proteina Z ajută la consolidarea acțiunii făcută de trombină , astfel încât să promoveze o asociere cu fosfolipidele care sunt prezente în membranele celulare . Vitamina K2 ajută la îmbunătățirea tulburarii sanguine numita sindromul mielodisplastic.

Flux menstrual excesiv : O femeie care se confrunta cu sangerari menstruale in exces are deficit de vitamina K. Acest lucru va ajuta la reducerea fluxului de sange din organism .

Hemoragii interne : Vitamina K ajută la reducerea sângerarii în ficat , absorbția nutrienților săraci , icter sau combinația de utilizare pe termen lung a antibioticelor sau aspirinei . Unele dintre problemele asociate cu sistemul gastrointestinal datorită unei scăderi a acestei vitamine includ obstacole , malabsorbtia nutrientilor, boala Crohn și colita . Acestea se datorează unui conținut redus de vitamina K.

Dureri menstruale : Vitamina K ajuta la buna funcționare a hormonilor , la momentul potrivit , pentru perioade regulate, care va ajuta la reducerea durerii menstruale .

Femeile gravide : Femeile gravide care suferă de vărsături și greață au adesea deficit de vitamina K. Aportul acestei vitamine va oferi rezultate bune in oferirea de ajutor în mai mult de 72 de ore si prevenirea formelor ușoare ale acestor simptome în viitor .

Hemoragie la copiii : Aceasta vitamina este injectata nou-născuților pentru a preveni hemoragia . Vitamina K este chiar esențiala pentru copii astmatici , și poate fi tratata prin aportul continuu de picături orale ale acestei vitamine .

Obstructie biliara : tratamentul prelungit cu antibiotice pe cale orală provoacă obstrucție biliară, boala celiaca, enterita regională și colita ulcerativă și devine chiar mai rau din cauza un deficit de vitamina K. Prin urmare, aportul regulat de vitamina K poate preveni aceste complicatii sa apara.

Sistemele digestiv/imunitar sanatoase : Pentru a creste nivelul de vitamina K, aportul de de nucă de cocos , Coco-Biotic, legume cultivate organic , lapte Kefir, Spirulina lichida poate fi foarte benefic pentru organismul uman. Acest lucru va ajuta la creșterea conținutului de vitamina K și la protejarea sistemelor digestiv și imunitar.

Reglarea zaharului in sange : Aceasta vitamina joaca un rol important in reglarea zaharului din sange. Pancreasul face insulină și conține doilea cel mai mare conținut de vitamina K din organism.

Alte beneficii: Vitamina K poate crește fluxul de urină și calma durerile menstruale, crampe, flux menstrual excesiv. Poate de asemenea imbunatati modul de functionare a ficatului, creste longevitatea si vitalitatea,ajuta la mentinerea oaselor puternice la vârstnici, reduce fracturile, menține mușchii cardiaci, capilarele si vasele de sange, si creste circulatia sangelui in tesuturile periferice și organisme. Vitamina K acționează ca o proteină, care este considerată a fi unul dintre inhibitorii puternici ai calcifierii arteriale.