BENEFICIILE PENTRU SANATATE ALE ASTRAGALUSULUI

Unele dintre beneficiile pentru sănătate cele mai interesante ale astragalusului includ capacitatea acestuia de a proteja sanatatea inimii, ameliorarea alergiilor, prevenirea anumitor tipuri de cancer, cresterea nivelului de energie, inlaturarea stresului, creșterea puterii sistemului imunitar, incetinirea procesului de imbatranire și prevenirea bolilor cronice.

 

Astragalusul

Dupa ce ati citit acest rezumat cu beneficiile pentru sanatate , se pare ca astragalusul este o planta miracol și de mii de ani extractul de plante din Astragalus a fost folosit in medicina traditionala. Extractul de Astragalus provine de la unul din cele peste 3.000 de specii de arbuști mici și plante aparținând genului Astragalus. Este unanim considerat o planta, cu toate acestea, este de fapt un membru al familiei leguminoaselor.

 

Trebuie să recunoastesti planta prin numele sale cele mai comune, cum ar fi iarba nebuna sau coarnele tapului, mai ales dacă locuiți în emisfera nordică, unde isi are si originea. Deși a fost frecvent utilizat în medicina tradițională chineză, cea mai comuna forma de Astragalus este în primul rând în extractul de rădăcină, atunci cand cele mai importante elemente nutritive și componente unice sunt concentrate. Ca și în imaginea de mai jos, astragalusul în forma sa naturala, solida, arata un pic ca scoarta de copac.

 

În partea de vest, acest supliment pe bază de plante a devenit recent foarte căutat datorită considerentelor că este atât o substanță adaptogenica și cat si cu efecte anti-îmbătrânire. Adaptogenii sunt capabili de a schimba, de fapt, natura chimică a corpului și de a-l ajuta să se adapteze la diferiti stimuli, ceea ce confera un organism sanatos. Daca adaugam acestea la faptul ca poate intarzia imbatranirea, aceste efecte controversate au creat o cerere mare pentru acest extract puternic de plante.Il puteți găsi în mai multe țări ale lumii.

 

Să aruncăm o privire mai detaliată asupra acestor beneficii impresionante pentru sanatate oferite de astragalus:

 

Asigura sanatatea inimii

Deși cei mai mulți oameni caută modalități de a preveni afectiunile grave ale inimii, realitatea este ca problemele cardiovasculare sunt unele dintre cele mai comune boli critice în lumea modernă. Din acest motiv, o planta ca Astragalus, a aratat ca are capacitatea de a proteja inima după un episod serios, cum ar fi un accident vascular cerebral. Cercetarile au aratat ca in urma unui accident vascular cerebral consumul de extract de astragalus poate contribui la consolidarea peretiilor arterelor si mentine funcționalitatea nervoasa odată ce sangele se întoarce in anumite parti ale creierului. Acest lucru poate ajuta, de asemenea la reglarea funcționalitatii inimii. Acest lucru este atribuit în mare măsură efectelor antioxidante ale acestei plante esentiale. Aceasta planta este, de asemenea, importanta pentru persoanele care suferă de insuficiență cardiacă cronică, așa cum se poate preveni frecvența episoadelor cardiace la inimile care sunt deja deteriorate.

 

Inlatura alergiile

Cea mai mare parte din toamna si primavara milioane de oameni trec prin prin suferința alergiilor sezoniere. Febra fanului este ceva ce nimeni nu pare să fie capabil a solutiona pe deplin, dar extractul de radacina de astragalus a aratat capacitatea de a reduce severitatea reacțiilor alergice. Deși calea chimică nu este pe deplin înțeleasa, se crede că, componentele chimice din astragalus pot preveni eliberarea de histamine, care provoacă reacții alergice, cum ar fi guturaiul, mâncărime la nivelul ochilor și alte simptome iritante.

 

Previne cancerul gastric

Leacul cautat pentru cancer a obsedat lumea medicala timp de zeci de ani și, ca unul dintre cele mai mari mistere ale științei moderne, continuă să se adanceasca. Mulți oameni au început sa urmeze remedii pe baza de plante, din cauza efectelor lor incontestabile, inclusiv extractul de astragalus. Cercetările au arătat că saponinele gasite in astragalus sunt în măsură să împiedice proliferarea celulelor cancerului gastric, împiedicându-le sa atinga oxigenul necesar de care au nevoie pentru a supravietui. Acest lucru se afla în stadii incipiente de dezvoltare, dar acest fapt este extrem de promitator si pentru alte tipuri de cancer.

 

Reduce stresul

Anxietatea ridicata si stresul cronic pot fi foarte periculoase; hormonii de stres pot face ravagii intr-un sistem sănătos atunci când nu sunt tinuti sub control. Prin urmare, găsirea unor modalități de relaxare este importanta, iar astragalusul a fost atribuit unui nivelu redus de stres și o ameliorare generală a starii de bine și decalm. Pentru cei care suferă de modificări ale dispoziției și de tensiune nervoasă constanta, astragalusul poate reechilibra nivelul de hormoni.

 

Inlatura insomniile

Dacă suferiți de insomnie sau de somn întrerupt,cu ajutorul consumului regulat de extract de radacina de astragalus puteți obține rapid un ritm circadian sănătos. Conferind o stare generala buna de sanatate, eficiență metabolica si echilibru hormonal, astragalusul va poate oferi un somn neîntrerupt, odihnitor.

 

Are efecte anti-imbatranire

Acesta este, probabil cel mai important și cunoscut efect in utilizarea de astragalus, și anume că toată lumea vrea să ” trăiască pentru totdeauna „ .

Au fost efectuate cercetari cu privire la efectele astragalusului și potențialul său antioxidant. Acesta vă poate ajuta în mod semnificativ la reducerea semnelor de imbatranire pe fata, la regenerarea tesutului, eliminarea radicalilor liberi și pentru prevenirea simptomelor de boală cronică. Dovada devine greu de ignorat și din ce in ce mai mulți oameni revin la astragalus pentru efectele sale anti – imbatranire evidente. Acest lucru este valabil mai ales pentru piele și pentru pete, riduri, pete de vârstă iar extractul de astragalus poate fi un remediu puternic.

 

Mentine un sistem imunitar sanatos

In afară de efectele sale antioxidante care ajuta la protejarea sistemului imunitar impotriva atacurilor majore, calitatile adaptogene ale astragalusului pot ajuta de fapt sistemul imunitar sa devina mai inteligent și mai eficient în operațiunile sale de manipulare a oricarui agent patogen străin și substanțe; prin urmare, crește puterea generală a sistemului imunitar in cazul răcelilor și infecțiilor simple.

 

Un cuvânt final de precautie :

În timp ce multe dintre aceste beneficii par aproape prea frumoase să fie adevărate, nu este unul care sa poata lucra împotriva corpului. Dacă suferiți de o boală autoimună, cum ar fi lupus, HIV, MS, sau artrita reumatoida, astragalusul poate exacerba de fapt, simptomele prin stimularea activității și puterea sistemului imunitar, astfel încât ar trebui să evitati utilizarea acestei plante. Ca in cazul oricarei schimbari majore in regimul pe bază de plante sau in cel alimentar, este înțelept mai intai să va consultati cu un cadru medical profesionist.