Astragalusul a fost folosit timp de secole pentru stimularea sistemul imunitar . Este o planta frecvent utilizata in medicina traditionala chineza si recent a devenit populara si în Statele Unite . Rădăcina Astragalus este folosita în supe și ceaiuri și poate fi , de asemenea, luata ca supliment pentru cei care doresc să se bucure de beneficiile pentru sanatate oferite de Astragalus .

 

DESPRE ASTRAGALUS

Astragalusul are o lunga istorie de utilizare medicala cu scrieri timpurii despre planta datând de peste 2000 de ani. Originara din China și Tibet , astragalusul este o planta perena , care este membra a familiei de leguminoase .

Există peste 2000 de specii de astragalus , dar numai două sunt utilizate ca medicament – Astragalus membranaceus si   Astragalus mongholicus . Rădăcinile sunt recoltate de la plante care au de la patru pana la sapte ani . Acestea sunt apoi uscate și folosite în ceaiuri și suplimente care furnizează o varietate de beneficii pentru sănătate .

 

BENEFICIILE OFERITE DE ASTRAGALUS

SUPORT IMUNITAR

Astragalusul pare sa aiba capacitatea unica de a stimula celulele NK ale sistemului imunitar fara stimularea celulelor B. De asemenea , creste productia de interferon care ajuta la imbunatatirea rezistentei la infectii virale. Aceste calitati il pot face util in tratarea bolilor autoimune care pot fi agravate cu alte plante de stimulare a sistemului imunitar.

De asemenea, exista dovezi ca in combinatie cu alte plante imunostimulatoare, astragalusul activeaza rapid celulele imune. Acest lucru poate fi de ajutor celor cu un sistem imunitar slab si celor ce lupta impotriva infectiilor.

 

LUPTA IMPOTRIVA CANCERULUI

Studiile au aratat ca astragalusul este util si pentru cei care sufera de cancer. Un studiu a aratat ca astragalusul este util pentru cei care fac chimioterapie. Subiectii care au luat suplimente cu astragalus au experimentat o mai mica toxicitate in timpul chimioterapiei, o functie superioara a sistemului imunitar, o inhibare a dezvoltarii tumorii si o imbunatatire a vietii in general.

 

AJUTA LA TRATAREA INFERTILITATII LA BARBATI

Un studiu realizat de Institutul de Medicina Traditionala si Medicina Clinica a raportat o crestere a motilitatatii spermei la subiectii implicati in testare. Acest lucru confirma utilizarea traditionala de astragalus in medicina chineza antica unde a fost prescrisa pentru tratarea infertilitatii masculine.

 

AJUTA LA TRATAREA HEPATITEI

De asemenea, există unele dovezi că astragalusul poate fi util în tratamentul hepatitei datorita capacitatatii sale de a îmbunătăți funcția imună . Este nevoie de mai multe cercetari pentru a confirma acest beneficiu .

 

ALTE BENEFICII

Dacă toate acestea nu sunt suficiente , astragalusul are de asemenea proprietăți antifungice , precum și un efect antiinflamator . Botanistii il recomanda pentru tratarea racelii si gripei si mai poate fi , de asemenea, util si pentru imbunatatirea functiei cardiace .

 

UN TONIC IMUNITAR

Dovezile arată că Astragalusul este util în sprijinirea functiei imune . Suplimentarea cu Astragalus va poate ajuta să rămâneți sănătos , în special în timpul sezonului rece și de gripă . Includeti acest supliment pe bază de plante in rutina dumneavoastră de sănătate și bucurativa de beneficiile oferite de astragalus.