BENEFICIILE MERELOR PENTRU SANATATE

Beneficiile pentru sanatate ale merelor includ imbunatatirea digestiei, prevenirea tulburărilor stomacale, eliminarea calculilor biliari, prevenirea constipației, a tulburărilor hepatice, a anemiei, diabetului, bolilor de inima, reumatismului, afectiunilor oculare, prevenirea unei varietati de tipuri de cancer și imbunatatirea gutei. De asemenea, ajută la îmbunătățirea slăbiciunii și asigura inlaturarea dizenteriei. Merele ajuta, de asemenea, la tratarea dizenteriei. În plus, merele pot preveni debutul bolii Alzheimer si bolii Parkinson. În cele din urmă, merele ajuta la ingrijirea dentara si îngrijirea pielii.

 

Merele sunt unele dintre cele mai cunoscute și delicioase fructe de pe planeta si nimic nu se compara cu muscatul dintr-un mar stralucitor, de culoare roșie, suculent, pentru a ne potoli setea și a ne satisface pofta de dulce, în timp ce toate acestea au un efect major asupra sănătatii. Mărul este un fruct cu semințe al cărui copac face parte din familia Rosaceae și are denumirea științifică de Malus domestica. Strămoșul sau este Malus sieversii, care încă creste in salbaticie in numeroase parti ale Asiei Centrale. Acestea au fost cultivate timp de mii de ani în întreaga Asie și Europa și si-au facut apariția în istoria culturală a multor civilizații antice, inclusiv la greci, romani si triburile nordice. Si-a croit doar drumul spre America cu ajutorul colonizatorilor europeni, dar repede ” a prins rădăcini ” , iar acum este cultivat pe scară largă în regiunile propice din America de Nord.

 

Există mai mult de 7.500 de soiuri ale acestui fruct delicios și vine într-o varietate de culori , inclusiv rosu , galben și verde. Coaja merelor este subțire, dar robusta iar continutul interior este gros și suculent și se înmoaie cum se coace . Miezul interior deține semințe , greu și dificil de digerat. Nutrientii principali se afla în pulpa și coaja , care este o sursă bogată de antociane și tanine ce ii confera culoarea . E adevărata zicala: ” Un mar pe zi tine doctorul departe ! ”

 

Merele pot fi consumate crude din copac sau într-o varietate de feluri de mâncare , cum ar fi salate de fructe și creme. Sucul de mere este, de asemenea, o băutură cunoscută în întreaga lume și este inclus în multe deserturi. Merele pot fi coapte, tocate, piure, congelate, uscate sau chiar sub forma de chips-uri ca o gustare sanatoasa, dulce. În anul 2010, intregul genom al marului a fost decodat, ceea ce a condus la o creștere a cercetarilor și la o înțelegere a faptului de ce merele sunt atât de benefice pentru sanatatea noastra si ce componente specifice sunt responsabile pentru aceasta!

 

Să aruncăm o privire la unele din aceste componente esențiale ale uneia dintre cele mai sanatoase si preferate fructe din lume !

 

Valoare nutritivă a merelor

Lista lungă de beneficii pentru sanatate atribuite merelor se datorează bogăției de vitamine, minerale, substanțe nutritive și compuși organici care se găsesc în ele. Aceste elemente nutritive importante includ vitamina C, vitamina K, vitamina B6 si riboflavina, precum și minerale ca potasiu, cupru, mangan si magneziu. Merele sunt, de asemenea, surse foarte bune de fibre alimentare și o singura portie ofera 12 % din necesarul zilnic de fibre. Valoarea reală a merelor constă în compușii sai organici. Acestea sunt dotate cu fitonutrienti si flavonoide , cum ar fi quercetina, epicatehina, florizina și diversi alti compuși polifenolici.

 

Beneficiile pentru santatate ale merelor:

 

Stimuleaza digestia

Merele, fiind bogate in fibre, ajuta la procesul digestiv. Consumul regulat de mere asigura o buna miscare a intestinului si ajuta la prevenirea constipatiei si diverselor tulburări stomacale. Fibrele reprezinta o parte importantă a oricărei diete. Acestea adaugă consistenta scaunelor și ajută la trecerea fara probleme a alimentelor prin tractul digestiv. Mai mult decat atat, stimulează mișcarea peristaltică astfel incat muschii sa se contracte corespunzător pentru a muta alimentele mai departe. În cele din urmă, ea stimuleaza eliberarea de sucuri gastrice și digestive pentru a asigura asimilarea eficientă a nutrienților, în timp ce excesul de colesterol este expulzat din vene si artere pentru a asigura sanatatea corespunzatoare inimii și pentru a reduce șansele de ateroscleroza.

 

Previn cancerul

Rolul merelor în prevenirea cancerului a fost un subiect de studiu pentru ceva timp și în timp ce merele au aratat imbunatatirea moderata pentru diferite tipuri de cancer, în special cancerul de sân și cancerul de colon, cele mai semnificative descoperiri au fost facute cu privire la cancerul pulmonar. Cele mai multe fructe si legume au un fel de efecte anti -cancer, dar merele sunt in top în termeni de fructe consumate frecvent. Ele au demonstrat o capacitate distincta și de netăgăduit pentru a reduce cancerul pulmonar si a incetini raspandirea acestuia în cazul în care se dezvoltă. Ipotezele vorbesc, de obicei, de conținutul mare de fitonutrienti, inclusiv kaempferol și quercetin, dar mecanismul exact al impactului merelor asupra cancerului este încă în mare măsură neclar.

 

Ajuta la o digestie sanatoasa

Unul dintre cele mai esențiale și trecute cu vederea părți ale sănătății umane sunt bacteriile benefice care trăiesc în tot corpul nostru. Merele ajuta în mod special la îmbunătățirea funcționării bacteriilor care trăiesc în interiorul intestinului nostru mare, iar studiile timpurii arata ca merele schimba metabolismul în tractul digestiv și schimba echilibrul de bacterii, ceea ce duce la imbunatatirea sanatatii prin maximizarea absorbției nutrienților și eliminarea bacteriilor daunatoare și toxinelor.

 

Previn anemia

Merele sunt utile în tratarea anemiei, deoarece sunt o sursa bogata de fier. Anemia este o deficienta de hemoglobina din sange, care poate fi stabilită prin cresterea aportului de fier, care este o parte integrantă în metabolismul celulelor rosii din sange. Prin creșterea cantității de celule roșii din sânge în organism, prevenim nu numai anemia, dar, de asemenea, asiguram oxigenarea corespunzătoare a sistemelor esențiale de organe pentru a le menține corect functionale.

 

Inlatura slăbiciunea

Merele sunt cunoscute pentru a elimina slăbiciunea și a adauga vigoare și vitalitate oamenilor slabi. Merele sunt de multe ori administrate pacientilor pentru a ii ajuta să se recupereze rapid dupa boala. Dacă doriți să câștigati în greutate, merele trebuie să faca o parte din dieta dvs de zi cu zi. De asemenea, acestea ajută la detoxifierea organismului și îmbunătățirea starii generale de sanatate a organismului. Cu toate că nu conțin o cantitate semnificativă de proteine, combinarea compușilor antioxidanți și de proteine gasite in mere poate avea un rol important în prevenirea slăbiciuneii și îmbunătățirea tonusului muscular.

 

Ajuta la controlul diabetului

Controlul glicemiei este esențial pentru persoanele care suferă de diabet, iar polifenolii din mere au fost legati în mod direct cu reducerea absorbției de glucide de către organism. Acest lucru, la rândul său, reduce fluctuația nivelului zaharului din sange, un factor important pentru a ajuta la menținerea diabetului sub control. Cu toate acestea, calitatile merelor nu se opresc aici.

Polifenolii de asemenea scad absorbtia de glucoza din tractul digestiv si stimuleaza eliberarea de insulină din pancreasul nostru, care este necesara pentru a menține nivelul zaharului din sange sub control. În cele din urmă, polifenolii stimulează receptorii de insulina prin toate celulele corpului nostru, care accelerează eliminarea zahărului din sângele nostru și ajung in celulele noastre, care au nevoie de ea pentru metabolismul si functionarea corespunzatoare a organelor. Merele reprezinta unul dintre cele mai bune alimente din intreaga lume pentru imbunatatirea sanatatii persoanelor care suferă de diabet zaharat.

 

Ofera ingrijire dentara

Consumul de mere ajută la curățarea atât a dintilor cat si a gingiilor. În plus, scade incidența cariilor la nivelul dinților. Cand consumam mere, fibrele ne curata dintii, în timp ce proprietățile antibacteriene ale fructelor protejeaza organismul impotriva infectiilor bacteriilor si virusilor. Consumul de mere stimuleaza, de asemenea, secreția de salivă, care este un compus alkalinic, ceea ce înseamnă că se reduce și mai mult capacitatea bacteriilor de a se multiplica si a creste in gura.

 

Previn boala Alzheimer și boala Parkinson

De parca alte beneficii impresionante ale merelor nu au fost suficiente, acestea au, de asemenea, un impact pozitiv asupra problemelor neurologice, în special două dintre afectiunile cele mai tragice, Alzheimer și boala Parkinson. Efectele antioxidante ale tuturor compușilor fitonutrienți din mere ajuta la reducerea cu siguranță a bolii Alzheimer, deoarece degenerarea creierului care duce la Alzheimer a fost legata de elibera activitatea radical. Merele de asemenea, cresc cantitatea de acetilcolină din creier, care este legata de concentrare, de rezolvarea problemelor, și de memorie. În ceea ce privește Parkinson, merele opri defalcarea treptată a celulelor nervoase producatoare de dopamina, care poate fi o cauza principala a bolii Parkinson.

 

Previn problemele respiratorii

Sistemul nostru respirator este foarte sensibil la inflamatie, și un număr de afecțiuni respiratorii sunt direct legate de o inflamație a membranelor si celulelor din acest sistem . Astmul este , probabil, cea mai gravă , deoarece poate fi fatala in cazurile severe . Merele au arătat un comportament anti – inflamator extraordinar , și din punct de vedere astmatic , merele s-au remarcat , printre alte tratamente naturale , chiar înlocuind beneficiile consumatorilor de fructe și legume combinate . Merele rămân un mister pentru lume în ceea ce privește mecanismele lor complexe de vindecare a acestei afectiuni , cel mai probabil, pentru că există atât de multe substanțe nutritive posibile gasite in mere care ar putea fi responsabile pentru avantajele pentru sănătate!

 

Inlatura bolile de inima

Merele reduc nivelul de colesterol din organism , facand un mecanism de apărare puternică împotriva bolilor cardiovasculare . Zicala ” un mar pe zi ține doctorul departe ” este mai precisă decât ati crede , deoarece doza zilnică de un măr pe zi este considerata sănătoasa pentru inima. Activitatea antioxidantă a merelor reduce oxidarea grăsimilor, numita peroxidarea lipidelor și include neutralizarea trigliceridelor și diverselor grăsimi găsite în vasele de sange care pot exercita o presiune periculoasa . De asemenea, merele conțin un flavonoid foarte puternic numit quercetina, găsit în coaja de mar, care poate reduce inflamatia din vasele noastre de sange prin reducerea cantității de proteina C reactiva ( CRP ) . Această proteină a fost legată de inflamația sistemului cardiovascular, astfel încât o reducere a acesteia prin quercetina face din mar un stimulator cardiac foarte puternic!

 

Ajuta la vindecarea reumatismului

Pacienții care suferă de reumatism găsesc merele foarte utile intrucat acestea ajuta în procesul de vindecare. Împreună cu procesul de vindecare, și poate mai important, sunt cantitatea imensă de compuși flavonoizi gasiti in mere. Aceasta a fost cea mai recenta cercetare asupra merelor, și compușii flavonoizi, cum ar fi kaempferol, quercetin și myricetin au fost legati de reducerea afectiunilor reumatoidale și afectiunilor inflamatorii, cum ar fi artrita si guta.

 

Previn tulburarile oculare

Se considera ca merele imbunatatesc vederea. De asemenea, ajuta la tratarea orbirii de noapte. O mare parte din aceasta se datorează faptului că merele sunt bogate în flavonoide și fitonutrienti antioxidanti, care pot reduce impactul radicalilor liberi asupra ochilor, prevenind în același timp afectiuni ca degenerescenta maculara, cataracta si glaucomul.

 

Ajuta la pierderea în greutate

În afară de capacitatea normală a fructelor fibroase de a ne face să ne simțim plini și de a ne crește sațietatea, reducând astfel pofta de mancare si supraalimentarea, merele au o alta capacitate inexplicabilă si anume aceea de a ajuta la pierderea in greutate. Studiile au arătat că merele accelereaza de fapt, metabolismul nostru, astfel incat nu se inregistreaza la fel de mult in corpul nostru calorii suplimentare consumate dupa ce servim un măr. Acest lucru insemnand ca, ele sunt arse mai repede sau nu sunt deloc absorbite de organism . Acest lucru poate fi o veste buna pentru milioane de oameni din intreaga lume care se lupta cu obezitatea.

 

Ofera îngrijire pielii

Cremele din mere si miere sau mere și lapte cresc strălucirea pielii atunci cand sunt aplicate local. Acest lucru se datorează din nou puternicilor antioxidanti conținuti în coaja și pulpa de mere. Acești compuși contracareaza efectele daunatoare ale radicalilor liberi, care sunt direct legate de imbatranirea prematura, precum si ridurile, petele de varsta si alte afectiuni legate de vârstă. Efectul său asupra stimularii circulației ajută, de asemenea, să păstreze pielea tanara prin menținerea fluxului sanguin constant pentru a stimula înlocuirea celulelor vechi și repararea celor deteriorate!

 

Cum să cumpărați și sa depozitati merele:

Atunci când cumpărați mere, asigurați-vă că sunt tari. De asemenea, nu cumparati mere, care sunt zbarcite, deoarece aceste merele au pierdut cele mai multe dintre beneficiile pentru sănătate și din valoarea lor nutritivă. Merele care sunt prea coapte ori care au început putrezeasca încep sa isi metabolizeze resursele nutriționale; dar, din păcate, compusul rezultat este gaz etilena. Acest gaz de etilenă poate stimula coacerea rapidă și putrezirea oricăror alte mere, care sunt aproape de el, astfel încât asigurativa că nu mențineti merele pentru prea mult timp, iar daca o faceti, indepartati din restul sacosei orice mere neobișnuit de moi sau zdrobite.