Radacina de maca ( Lepidium meyenii) are multe beneficii pentru sanatate.

Cunoscuta pentru cunoștințele sale avansate in vindecare și conectare a corpului cu natura , civilizația Incasa a folosit rădăcina de Maca în multe dintre remediile naturale.

Potrivit istoriei antice Incase , rădăcina de Maca a fost cunoscuta a avea proprietăți speciale , care au fost considerate a spori energia si rezistenta . Se crede de asemenea ca aceasta creste dorința sexuală și rezistența . Maca este adesea numita ca „ginseng peruvian”, datorită calităților sale de stimulare naturale, care sunt similare cu beneficiile gasite in cunoscute plante legate de ginseng.

Rădăcina de Maca poate fi găsita în creștere în Munții Anzi , în special în Peru. Mediul care este considerat ideal pentru creșterea sa este în locații specifice care sunt situate la inaltime în munți. Maca înflorește în astfel de climate , datorită capacității sale de a prospera , în ciuda temperaturilor dure și de îngheț.

Maca este inrudita cu planta de muștar și are similarități cu aceasta în aparență. Florile de Maca seamănă cu cele ale plantei de muștar. Nu este neobișnuit pentru agricultori și / sau cei care au cunoștințe în horticultură sa ii confunde identitatea vegetală la prima vedere.

Ca medicament, partea de Maca care deține nutrientii activi este reprezentata de carnea din rădăcină. Conținutul nutrițional al rădăcinii de Maca este impresionant. Rădăcina sau tuberculul este bogat in proteine ​​, zaharuri naturale , fier , potasiu , iod , magneziu , calciu si fibre. Datorită conținutului nutritiv ridicat Maca , este adesea menționată ca având proprietăți de ” super aliment”.

 

Libido si fertilitate

In plan cultural , peruanii antici au ingerat această rădăcină puternica pentru a stimula puterea libidoului masculin. Proprietățile sale naturale ajuta la crearea unui răspuns, afrodisiac pentru barbatii care sufera de impotență -dorinta sexuala scazuta și probleme de fertilitate. Rădăcina de Maca este cunoscută pentru a îmbunătăți calitatea și cantitatea spermei la bărbații care au valori mai mici ale numarului de spermatozoizi decat cele normale si ajută la creșterea nivelului de fertilitate.

 

Rezistenta

Atletic vorbind , principalele ingrediente și substanțe care apar natural în Maca devin utilizate pe scară largă de către amatorii de astăzi și sportivii profesioniști deopotrivă. Acțiunea principală a acestui super aliment este de a consolida nivelul de rezistenta si de energie , care dă sportivului un avantaj natural. Testosteronul , de asemenea, pare să fie crescut la fel de bine.

 

Menopauza

De-a lungul timpului , alte utilizări pentru Maca au arătat , de asemenea, beneficii promitatoare pentru sănătate, cum ar fi inlaturarea oboselii si reducerea simptomelor menopauzei la femei . Unul dintre simptomele cele mai suparatoare ale menopauzei il reprezinta bufeurile . Ingredientele active din rădăcina de Maca par sa reduca severitatea și frecvența bufeurilor care apar datorita schimbarilor hormonale din corpul unei femei la vârsta de mijloc . Rădăcina de Maca ajută la restabilirea echilibrului in nivelurile naturale de hormoni ai organismului , fără utilizarea de înlocuitori hormonali sintetici , care reprezinta tratamentul tipic pentru simptomele menopauzei .

 

Menstruatia

S-a constatat ca radacina de Maca amelioreaza multe dintre simptomele de discomfort cauzate de problemele menstruale care adesea afecteaza femeile de varsta fertila,cum ar fi crampele, menstrele neregulate si dureroase precum si simdromul premenstrual (PMS).

 

Ingrijirea pielii

Problemele pielii precum acneea ,au fost îmbunătățite semnificativ atat pentru femei cat si pentru barbati prin utilizarea radacinii de Maca .

 

Depresia

Un alt beneficiu important al radacinei de Maca este dat de capacitatea acesteia de a calma depresia usoara. Exista o crestere a nivelului de serotonina la persoanele care folosesc radacina de Maca. Tratamentele comune pentru tratarea depresiei sunt medicamentele anti-depresive care tind sa aiba efecte secundare incomode cum ar fi cresterea in greutate, oboseala si distrugerea simturilor. Radacina de Maca nu are niciunul din efectele secundare care se gasesc in medicamentele antidepresive farmaceutice. De fapt, ingredientele active din radacina de Maca, cresc energia si alunga depresia intr-un mod natural.

Beneficiile stravechii radacini peruviene de Maca continua pana in ziua de astazi ,ca un super -aliment lider , amplificator de sanatate.

Pentru cei care au beneficiat de proprietățile sale de sănătate , radacina de Maca este recomandata ca o sursă de sănătate testata in timp.