Siliciul este cunoscut ca un mineral de înfrumusețare și există, de asemenea multe beneficii pentru sănătate asociate cu acesta. El determină nu numai întărirea țesuturilor conjunctive și a oaselor, dar este de asemenea util în îngrijirea unghiilor, părului și a pielii. Beneficiile pentru sanatate ale siliciului, de asemenea, joacă un rol vital în prevenirea aterosclerozei, insomniei, bolilor de piele și tuberculozei.

Siliciul este al doilea element cel mai disponibil găsit în scoarța terestră și este unul dintre cele mai importante elemente utilizate în dispozitive de înaltă tehnologie și semiconductori. Siliciul este un mineral vital cerut de organism pentru articulatii puternice si flexibile, piele stralucitoare si oase mai puternice. Acesta este, în principiu prezent în corpul uman în forma unei derivat al acidului silicit. Este de asemenea necesar in dieta, deoarece crește beneficiile globale de vitamina D, calciu și glucozamina.

 

Simptomele Deficitul de siliciu

Simptomele deficientei de siliciu sunt destul de evidente, deoarece sunt strâns asociate cu țesuturile conjunctive. Odată cu dezvoltarea slabă a oaselor, această deficiență de asemenea, cauzeaza subtierea parului, fragilitatea unghiilor, formarea de riduri și îmbătrânirea generală a pielii.

 

Surse importante de siliciu

Cele mai importante surse de siliciu sunt merele, cerealele, varza cruda, arahidele, morcovii, ceapa, castravetii, dovleacul, mierea, peștele, cerealele nerafinate, ovăzul, migdalele si portocalele. Cantități mai mari se găsesc în apa dură și mai puțin comparativ cu apa moale.

 

Beneficii pentru sanatate ale siliciului:

După oxigen, siliciul este elementul cel mai abundent din scoarța terestră. Acesta este prezent în argilă și nisip și, de asemenea, există intr-o mare parte de roci, cum ar fi cuart si granit.

Mai devreme în istoria omenirii, siliciul nu a fost privit ca un element fiziologic important datorită prezenței sale substanțiale în țesuturile animale și vegetale. Cu toate acestea, cercetari în curs de desfășurare,au demonstrat in mod clar beneficiile pentru sanatate ale siliciului.

Previne deformarile osoase: siliconul a fost descoperit pentru a juca un rol vital în participarea calciului la cresterea si mentinerea articulatiilor si oaselor. Acesta induce flexibilitate în oase, prin creșterea cantității de colagen, care este componenta proteică a oaselor. De asemenea, crește rata de vindecare a luxațiilor și fracturilor osoase.

Previne alopecia: alopecia, sau subtierea parului, este cauzata de aportul unei diete rafinate care nu are elemente nutritive, în special de siliciu. Beneficiile pentru sanatate ale siliciului încurajeaza creșterea părului gros și sănătos. De asemenea, crește luciul si stralucirea parului.

Menține aspectul pielii: siliciul previne aspectul flasc al pielii și restabilește strălucirea naturală a pielii. El ajută la strălucirea ochilor la fel de bine. De asemenea, previne multe probleme cutanate grave.

Restabilește mucoasa: beneficiile pentru sanatate ale siliciului includ restaurarea a mucoasei tractului respirator în cazul în care organismul suferă de deshidratare.

Previne exfolierea unghiilor: siliciul joacă un rol foarte important în menținerea sănătății unghiilor. Acesta ajută la îmbunătățirea calității unghiilor, protejarea acestora împotriva mai multor infecții , astfel incat degetele sa rămâna atractive și puternice.

Ajuta la intarirea oaselor: siliciul este necesar pentru menținerea sănătății scheletului uman. Creste depunerea diferitelor minerale precum calciu în țesuturile osoase.

Previne ateroscleroza: formarea plăcii grele in artere cauzeaza ateroscleroza. Aceasta duce mai tarziu la obstrucționarea fluxului sanguin atata timp cat tesutul cicatrizat si colesterolul oxidat inhibă circulația sângelui. Cercetările recente asupra iepurilor au arătat că suplimentele de siliciu reduc formarea plăcii și reduc riscul ulterior de diferite boli cardiovasculare, inclusiv infarct miocardic si accident vascular cerebral.