Socul negru (Sambucus Nigra) va poate ajuta organismul sa ramana puternic atunci cand altii din jurul dvs. se chinuiesc cu raceala, gripa sau alte probleme de sanatate.

Daca sunteti deja bolnav , socul va poate ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor mai repede decat daca nu ati luat nimic si mai repede decat alte medicamente pe baza de prescriptie medicala.

 

SOCUL

Socul este originar din Europa, unde se afla un peisaj cunoscut cu specimene. Boabele sunt de obicei utilizate in medicina naturista , precum și pentru vin și jeleu ; florile sunt folosite pentru a face ceai . Tulpina de soc negru conține cianură și ar trebui evitata . Alte soiuri de soc sunt de asemenea otravitoare , astfel încât fiti siguri de ceea ce utilizați dacă vă decideți să va recoltati propriile boabe.

În unele părți ale Statelor Unite , socul crește ca o buruiană , dar gestionat corespunzător este destul de util . Cei care cunosc beneficiile socului apreciaza sa aiba o astfel de  „iarba” valoroasa în creștere în apropiere . Acesta poate fi , de asemenea, achiziționat de la diferite pepiniere și cultivat la domiciliu . Ca o plantă rezistenta , socul poate creste in zonele cu clima rece ca zona 3 .

 

BENEFICIILE SOCULUI

Socul a aratat succes în prevenirea și tratamentul infecțiilor respiratorii superioare , inclusiv bronșită , gripă și sinuzită . Acesta poate fi , de asemenea, de ajutor pentru cei cu astm si nivel ridicat de colesterol . Beneficiile socului par a fi niste substanțe denumite aglutinine Sambucus nigra , sau SNA , care au capacitatea de a ” bloca ” receptorii de anumite virusuri gripale , împiedicându-i sa invadeze celulele umane . În plus , Sambucus nigra are capacitatea de a proteja împotriva cat mai multor opt tulpini de gripa , spre deosebire de vaccinul antigripal care protejează doar împotriva unei singure tulpini .

Potrivit WebMD , studiile au aratat ca cei care au luat extract de soc pentru tratamentul gripei s-au recuperat în termen de două-trei zile . Cei care nu au luat nimic s-au recuperat într-un minim de sase zile si au avut nevoie de mai multe analgezice pentru a gestiona simptomele .

 

FACETI- VA SINGURI PROPRIUL SIROP DE SOC

Există diverse rețete disponibile , astfel încât să va puteți face singuri propriul sirop de soc și sa va bucurati de beneficiile socului . Unele necesită vodca sau un alt alcool . Acest lucru poate reprezenta o problemă pentru cei care preferă să nu ingereze alcool .

Gladstar spune sa puneti o jumătate de ceasca de boabe uscate sau o ceasca plina cu boabe de soc proaspete într-o cratiță și sa o acoperiti cu apă . Se aduce la fierbere și se reduce focul la mic, permitand amestecului sa fiarba timp de 30 pana la 45 de minute .

Pasati boabele si strecurati printr-o sită fină . Adaugati o ceașcă sau cam asa ceva de miere , după gust. Păstrați într-un borcan cu capac etanș în frigider . Acest sirop este bun pentru două-trei luni .