Beneficiile pentru sanatate ale strugurilor includ capacitatea lor de a trata constipatia, indigestia, oboseala, tulburările renale, degenerescenta maculara si de a preveni formarea cataractei. Strugurii, una dintre cele mai cunoscute și delicioase fructe, sunt surse bogate in vitaminele A, C, B6 și acid folic, precum si in minerale esentiale, cum ar fi potasiu, calciu, fier, fosfor, magneziu si seleniu.

Strugurii contin flavonoide, antioxidanti foarte puternici, care pot reduce daunele provocate de radicalii liberi și încetinesc imbatranirea. Strugurii, datorită conținutului lor ridicat de nutrienți, joacă un rol important în asigurarea unei vieți active si sănătoase.

 

Beneficiile strugurilor pentru sanatate

Unele beneficii pentru sănătate ale strugurilor includ următoarele:

Reduc astmul

Datorită binecunoscutelor valori terapeutice, strugurii pot fi folositi ca un remediu pentru astm. În plus, puterea de hidratare a strugurilor este de asemenea mare, iar acestia cresc umiditatea prezentă în plămâni, reducand evenimentele astmatice.

Mentine sanatate oaselor

Strugurii sunt o sursa minunata de micro-nutrienti, cum ar fi cupru, fier, mangan, toate elementele esentiale în formarea și dezvoltarea oaselor. Includerea strugurilor în dieta dumneavoastră în mod regulat poate preveni debutul afectiunilor legate de varsta, cum ar fi osteoporoza. Manganul este un element extrem de important in organism, care ajută la orice, de la metabolismul proteinelor, formarea de colagen și pana la funcționarea sistemului nervos.

Previn aparitia bolilor de inima

Strugurii cresc nivelul de oxid nitric din sânge, care împiedică formarea cheagurilor de sange. Prin urmare, strugurii sunt o modalitate eficientă de a reduce șansele atacurilor de cord.

În plus, antioxidanții prezenți în struguri previn oxidarea colesterolului LDL, care blocheaza vasele de sange si reprezinta un factor ce contribuie in principal la dezvoltarea diferitelor afectiuni coronariene. De asemenea, strugurii contin un număr ridicat de flavonoide, care ofera culoarea lor specifica, iar aceste flavonoide sunt antioxidanti foarte puternici. Cele două tipuri principale de struguri sunt resveratrolul și quercetina, acești doi compuși anuleaza efectele radicalilor liberi care amenință organismul și stimulează efectele nocive ale colesterolului LDL pe arterele lui.

De asemenea, aceste două flavonoide antioxidante acționează ca un echipaj de curatare, pentru a reduce acumularea de trombocite și pentru a filtra toxinele afara din sange.

Ajuta la vindecarea migrenelor

Sucul de struguri copti este un remediu important ce poate fi preparat acasă pentru vindecarea migrenelor. Ar trebui consumat dimineața devreme, fără a mai fi nevoie sa amestecati apa suplimentar. În mod ironic, consumul de vin roșu este adesea considerat o cauza a migrenelor, dar sucul de struguri și extractul de semințe de struguri este considerat o soluție pentru această problemă. Exista mai multe cauze în spatele migrenelor și poate fi dificil de identificat vinovatul, deoarece acestea includ dezechilibre chimice, lipsa de somn, modificări ale vremii, sau deficiențe dietetice. Alcoolul în general cauzeaza migrene, dar strugurii au atât de multi antioxidanti, incat tot ei pot provoca și vindeca aceeasi boala !

Elimina constipatia

Strugurii sunt foarte eficienti în vindecarea și eliminarea constipației. Ei sunt considerati ca un aliment laxativ, deoarece conțin acid organic, zahăr și celuloză. De asemenea, previn constipatia cronica prin tonifierea muschilor intestinali și ai stomacului. Strugurii sunt bogati in fibre insolubile, ceea ce înseamnă că acestea rămân intacte timp ce trec prin tractul digestiv. Se aduna în vrac, ajutand la formarea și excreția de scaune sănătoase, astfel încât strugurii va pot oferi un tranzit mai regulat. Cu toate acestea, în cazul în care suferiți de scaune moi sau diaree, strugurii nu trebuie utilizati ca o modalitate de a reglementa sistemul dumneavoastră intestinal. Fibrele insolubile nu absorb apa pentru a usca scaunul moale, iar strugurii nu au un nivel ridicat de fibre solubile.

Vindeca indigestia

Strugurii joacă un rol important în dispepsie. Ei elimina inflamatiile, vindeca indigestia și iritarea stomacului. De asemenea sunt preferați in fața altor suplimente digestive, deoarece acestia sunt considerati un „aliment usor” .

Inlatura oboseala

Suplimentele de suc de struguri albi completează conținutul de fier din organism și previn oboseala. Anemia este o problema reala pentru multe persoane, iar consumul de struguri poate ajuta la menținerea unui nivel echilibrat de fier si minerale în organism. Un deficit de fier va poate face mai lenti, iar mintea dvs, de asemenea, nu va funcționa la fel de repede, deoarece fierul este un mineral esential cu un impact important asupra multor functii ale corpului. Cu toate acestea, sucul de struguri negri ar putea să nu creasca nivelul fierului din organism și poate chiar sa scada nivelul de fier.Consumul sucului de struguri oferă un impuls de energie aproape instantaneu.

Previn diabetul

Cercetari recente sugereaza ca extractul din cojile de struguri (GSE) exercită o puternica activitate inhibitoare asupra hiperglicemiei si poate ajuta la controlul diabetului zaharat.

Ofera ingrijire dentara

Potrivit unui studiu recent, vinul roșu și extractul de semințe de struguri pot ajuta la preveniea formarii potentialelor carii dentare.

Previn tulburarile renale

Strugurii pot reduce substanțial aciditatea acidului uric și ajută, de asemenea, la eliminarea acidul din sistem, reducând astfel stresul și presiunea asupra rinichilor. Deoarece strugurii au un conținut ridicat de apă, acestia induc urinarea, care ajută, de asemenea, la eliminarea acidului uric încă prezent în organism după ce aciditatea acestuia este redusă. Strugurii au un efect de curățare a organismului, iar antioxidanții ofera beneficii in toate sistemele organismului în moduri periferice.

Regleaza nivelul de colesterol din sânge

Strugurii contin un compus numit pterostilbena care are capacitatea de a reduce nivelul de colesterol al unei persoane. Pterostilbena este strâns legată de resveratrol, antioxidantul benefic și flavonoidele colorate, care se gasesc, de asemenea, in struguri, iar cercetari primare au demonstrat că are calități anti-cancerigene, precum și un mare impact asupra nivelului de colesterol. De asemenea, este considerat a avea puteri de prevenire asupra declinului cognitiv. Mai mult decât atât, saponinele prezente în coaja strugurilor pot preveni, de asemenea, absorbția colesterolului prin legarea cu ea.

Stimuleaza activitatea antibacteriană

Strugurii rosii au puternice proprietati antibacteriene si antivirale, care vă pot proteja impotriva infectiilor. Acestia prezintă proprietăți antivirale împotriva virusului poliomielitei și virusului herpes simplex. Studiile au aratat, de asemenea, că sucul de struguri poate lupta impotriva infectiilor bacteriene din intestin și din alte sisteme.

Lupta impotriva cancerul de san

Intr-un studiu recent, s-a descoperit că sucul de struguri purpuriu Concord ajuta la prevenirea cancerului de san. S-a constatat reducerea semnificativă a masei tumorale mamare la sobolanii de laborator după ce acestia au fost hrăniți cu suc de struguri într-un cadru experimental. Antioxidantii din struguri sunt benefici în prevenirea tuturor tipurilor de cancer, dar există unele studii fascinante care arata în mod specific cum sucul de struguri este folosit ca o măsură preventivă eficientă împotriva cancerului de sân.

Anumite produse chimice din struguri concura pentru pozitii de legare, și inhibă aromataza la schimbarea androgenului in estrogen, care este considerat a fi un factor ce contribuie la dezvoltarea cancerului de san la femei.

Intarzie aparitia bolii Alzheimer

Resveratrolul, un polifenol benefic prezent în struguri, scade nivelul de amiloid beta-peptida la pacienții cu boala Alzheimer. Studiile arata că strugurii pot imbunatati sanatatea creierului și întârzie apariția bolilor degenerative neuronale. Un studiu publicat in Jurnalul Britanic pentru nutritie susține că sucul de struguri poate imbunatati chiar functionarea creierului persoanelor în vârstă care sufera deja o usoara deteriorare cognitiva. Studii suplimentare sunt in prezent in curs de desfasurare pentru a determina interacțiunea exactă între componentele strugurilor și sistemele neuronale.

Previn degenerescenta maculara

Strugurii pot preveni pierderea vederii legata de varsta si degenerescenta maculara. Un studiu de cercetare efectuat la Universitatea din Miami sugereaza ca o dieta bogata in struguri susține sănătatea ochilor și poate împiedica bolile retinei ce pun in pericol vederea.

Studiile au aratat ca trei portii de struguri pe zi pot reduce riscul de degenerescenta maculara cu peste 36% . Atât strugurii cat și vinul pot contribui la reducerea pierderii vederii în timp, iar la nivelul sistemelor de organe, susceptibilitatea aparitiei bolilor este diminuata de antioxidanti ambalati in fiecare struguri !

Fortifica sistemul imunitar

Strugurii nu contin doar flavonoide si minerale, dar si vitamine! Nivelurile ridicate de vitamina C, K și A din struguri oferă un impuls sănătos multor dintre sistemele de organe, în special sistemului imunitar, ceea ce înseamnă mai puține șanse de a trece prin obisnuitele raceli, precum și mai multe probleme grave de sanatate.

Previn formarea cataractei

Flavonoidele prezente în struguri contin antioxidanti, care pot reduce și pot lupta impotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. Radicalii liberi determina dezvoltarea cataractei, precum si a bolilor cardiovasculare, cancerului și diverselor probleme legate de vârstă. Acest lucru este oarecum legat de degenerescenta maculara, pe măsură ce apar, de obicei, în jurul aceleasi perioade, în viață. Din fericire, antioxidanții au anumite calități anti-imbatranire, care va ajuta nu numai sa aratati mai tineri, dar si sa va simtiti mai tineri, prevenind afectiunile legate de varsta, cum ar fi cataracta.

Au proprietăți de prevenire a cancerului

Strugurii s-au dovedit a avea puternice proprietati anti-cancerigene datorită efectului anti-inflamator al resveratrolului. Este deosebit de eficient în reducerea șanselor de a dezvolta cancer colorectal si cancer de san. Antocianinele și pro-antocianidinele din struguri au proprietăți antiproliferative și pot inhiba creșterea cancerului daunator. Sucul de struguri nu numai că previne riscul de cancer, dar de asemenea, suprima creșterea și propagarea celulelor canceroase. Pigmenții conținuti în struguri sporesc imunitatea generală a organismului pentru o gama larga de boli.

În concluzie, strugurii joacă un rol esențial în prevenirea unei multitudini de probleme de sănătate și pot fi folositi ca un remediu de bază acasă pentru mai multe boli. Strugurii uscați, cunoscuti sub numele de stafide, sunt, de asemenea, extrem de nutritivi și pot ajuta la tratarea mai multor afecțiuni, incluzând constipație, acidoza, anemie, febră și disfuncție sexuală. Stafidele pot ajuta, de asemenea, oamenii sa ia rapid in greutate și sa isi protejeze sănătatea și integritatea funcțională a ochilor.