PLANTA ALOE VERA

Sucul obtinut din umila planta de aloe vera poate avea un numar impresionant de utilizari medicale si de beneficii. Crinul de desert a fost folosit timp de mii de ani datorita beneficiilor sale asupra oamenilor.

 

TRATEAZA PIELEA ARSA DE SOARE

Probabil cel mai cunoscut beneficiu oferit de aloe vera este acela ca poate fi folosit pentru tratarea arsurilor solare. Sucul de aloe vera calmeaza si hidrateaza pielea arsa de soare, ceea ce poate ajuta la prevenirea veziculelor si a descuamarii.

 

HIDRATEAZA SI INMOAIE PIELEA

Aloe vera poate fi utilizata singura sau intr-o crema hidratanta ori de protectie solara pentru a ajuta la hidratarea si inmuierea pielii. Unele dovezi arata ca sucul de aloe vera adaugat la o protectie solara poate , de asemenea , creste eficienta protectiei solare.

 

NE SCUTESTE DE MANCARIMI (inlatura mancarimile pielii)

Sucul de aloe vera are proprietati calmante care ne poate scuti de mancarimi asociate cu arsurile solare, intepaturi de insecte si alte afectiuni. Pentru a trata mancarimea, se aplica sucul direct pe zona afectata.

 

TRATEAZA ZGARIETURI MINORE SI ARSURI

Beneficiile sucului de aloe vera pot include proprietati anti- bacteriene si anti – microbiene care pot ajuta la prevenirea infectiei cauzate de zgarieturile minore , zgarieturi si arsuri. Pentru a utiliza se spala rana si se aplica sucul de aloe vera. Terminati procedura cu un bandaj.

 

TRATAREA INFLAMATIEI

Sucul de aloe vera are proprietati anti-inflamatorii care ar putea ajuta la reducerea inflamatiei , atunci cand este aplicat local sau administrat pe cale interna.

 

ANALGEZIC (inlatura durerile)

Proprietatile plantei aloe vera de ameliorare a durerii pot permite calmarea durerilor de cap si a celor musculare atunci cand este administrata pe cale interna.

 

ANTITUSIV (calmarea tusei)

Proprietatile calmante ale aloei vera pot ajuta de asemenea la oferirea unui mod natural de linistire a tusei atunci cand aceasta este administrata intern.

 

INLATURA COSTIPATIA

Cand se administreaza intern, sucul de aloe vera poate ajuta la inlaturarea costipatiei.

Consultați-vă furnizorul de îngrijire a sănătății naturale pentru informații de dozare .

 

BENEFICIILE SUCULUI DE ALOE VERA

Beneficiile sucului de aloe vera sunt numeroase. Acesta contine o serie de substante nutritive, necesare organismului, inclusiv:

-calciu

-magneziu

-vitamina C

-vitamina A

-vitamina B 12

-acizi grasi esentiali

-amino acizi

-enzime