Există în principal două forme comune de crom ; un tip de crom este un deseu toxic industrial . Cealaltă formă de crom este un nutrient mineral care este esențial pentru buna funcționare a numeroaselor sisteme din organismul uman . Organismul nu produce crom , așa că acesta trebuie să fie obținut printr-o dieta echilibrata . Acest mineral este necesar doar în cantități foarte mici , dar poate fi găsit într-o varietate de surse de alimentare și forme supliment.

 

Ce este cromul?

Cromul este un metal elementar care apare în mod natural în lume . El este de culoare gri argintiu , similară cu cea a oțelului . Reacțiile chimice datorate cromului combinat cu alți compuși pot duce la diferite culori care pot varia de la verde la roșu . Acest element mineral se găsește în cantități minime atat in smaralde cat și in rubine , rezultând coloratiuni vibrante in aceste pietre pretioase .

 

Unde poate fi gasit cromul?

Cromul se găsește în micro- concentrații semnificative în scoarța terestră și in multe organisme acvatice. Plantele și animalele conțin, de asemenea cantitati mici de crom pe care le-au obținut prin dieta lor și procesele de creștere . Acest lucru devine destul de usor oamenilor pentru a obține cantitatea de crom necesara , printr-o dieta sanatoasa si echilibrata .

 

Surse alimentare de crom

Surse de alimentare bune de crom includ cerealele integrale , cum ar fi orzul și ovăzul , carnea slaba , legumele verzi precum broccoli si spanacul , si fructele, cum ar fi merele și bananele . Suplimentele de crom sunt, de asemenea, disponibile în diferite forme și combinații.

 

Beneficii pentru sanatate oferite de crom

Acest element nutritiv este important în determinarea modului in care alimentele sunt procesate în organism. Cromul este benefic în metabolism si transformarea alimentelor în energie , în special carbohidrati si grasimi . Acest mineral reglementează , de asemenea, modul în care excesul de energie este stocat în organism , precum și modul în care insulina este utilizata în organism .

 

Diabet

Datorită capacității sale de a controla metabolismul și depozitarea carbohidratilor , acest mineral este benefic prin a ajuta organismul să utilizeze insulina mai eficient , lucru ce ajută la controlul nivelului de zahar din sange in organism.

 

Nivelul ridicat de colesterol

Intrucat cromul este benefic in metabolism si depozitarea de grasimi in alimente , s-a dovedit ca acesta ajuta la mentinerea unui nivel normal de colesterol in sange.

In timp ce studiile s-au aflat in conflict privind eficienta actuala a cromului pentru a reduce nivelul colesterolului total, acest mineral s-a dovedit benefic in cresterea nivelului colesterolului bun sau HDL.

 

Sanatatea inimii

Prin reglementarea glucozei din sange si a colesterolului , cromul poate oferi unele beneficii de protectie pentru sanatatea inimii.