Ulei de Peste

Uleiul din ficat de cod este unul dintre cele mai importante suplimente nutritive cunoscut in intreaga lume. Uleiul din ficat de cod este bogat în acizi grasi omega 3 și este obținut din ficatul codului. De ani de zile uleiul din ficat de cod este benefic pentru copii cât și pentru adulții care prezinta stari de sanatate nefavorabile. După cum veți afla aici uleiul din ficat de cod are mai multe beneficii asupra sanatatii.

 

Ce este uleiul din ficat de cod?

 

Uleiul din ficat de cod este un ulei obținut din ficatul codului, care conține acizi grași, acid eicosapentaenoic (EPA) si acid docosahexaenoic (DHA). Are de asemenea cantitati mari de vitamina A si vitamina D. De-a lungul timpului a contribuit in prevenirea rahitismului la copii fiind un supliment important al acestora si este indicat persoanelor care au deficiența de vitamina D.

 

Se disting urmatoarele beneficii asupra sanatatii ale uleiului din ficat de cod:

 

– Previne coagularea sângelui

Uleiul din ficat de cod contine acizi grasi importanti care ajuta la reducerea cheagurilor de sange. Coagularea sângelui poate provoca o afecțiune numită embolie care poate duce cu ușurință la un accident vascular cerebral sau cresterea presiunii si a embolismului pulmonar care este un ucigaș tăcut.

 

– Previne sau amelioreaza durerea provocata de artrita și edem

Uleiul din ficat de cod este cunoscut pentru proprietatile sale de reducere a inflamației și a durerii. Prin urmare, este eficient in reducerea durerii provocate de artrita si a umflaturilor.Acest fapt este datorat proprietatilor acizilor grasi omega 3.

– Îmbunătățeste sănătatea oaselor

Uleiul din ficat de cod contine cantitati mari de vitamina D care ajută la îmbunătățirea sanatatii oaselor. Consumul zilnic al uleiului din ficat de cod ajuta la creșterea cantitatii de vitamina D în organism, care îmbunătățește semnificativ starea oaselor și mușchilor.

 

-Previne bolile de inima

S-a descoperit prin cercetare că luand zilnic o lingurita de ulei din ficat de cod imbunatateste functia cardiaca si reduce riscurile dezvoltarii bolilor de inima. Acizii grasi Omega 3, care se gasesc in cantitati mari in uleiul din ficat de cod, sunt responsabili pentru îmbunătățirea sănătății inimii. Acest lucru se realizează prin scăderea cantității de colesterol rău in circulație. Colesterolul rau este responsabil pentru infundarea arterelor, cresterea tensiunii arteriale si predispun corpul la un atac de cord.

 

-Îmbunătățeste sistemul imunitar, vazul și pielea

Uleiul din ficat de cod contine o cantitate mare de retinol care ajută organismul să mențină un sistem imunitar sanatos prevenind bolile cauzate de infecții. De asemenea este un element important in imbunătățirea vederii. Vitamina A este cunoscuta in prevenirea orbirii de noapte și in îmbunătățirea generală a pielii.

 

– Ajută combaterea depresiei

Au existat unele dovezi că uleiul din ficat de cod este util în lupta împotriva depresiei. Această observație ar putea fi atribuită creșterii circulației sanguine si functionalitatii imbunatatite ale creierului datorate consumului de ulei din ficat de cod. S-a observat, de asemenea, că acizii grași omega 3 sunt utili în prevenirea tulburărilor de comportament, cum ar fi tulburare bipolara.

 

Acestea sunt unele dintre cele mai cunoscute beneficii ale uleiului din ficat de cod, dar este important de menționat că consumul excesiv de ulei din ficat de cod poate duce la creșterea vitaminei A, o afecțiune numită hipervitaminoză, care este o condiție dăunătoare.