Uleiul de pește a fost recunoscut pentru beneficiile sale oferite sănătatii timp de mai multe secole. Culturile antice uscau peștele și foloseau uleiul în supe și băuturi pentru a beneficia de proprietatile sale pe care uleiul de pește il poate oferi sanatatii. În epoca modernă, ​​mulți oameni aleg să ia ulei de pește sub formă de suplimente alimentare. Suplimentele oferă o modalitate de a ingera sub forma de concentrat o mare cantitate de ulei de pește zilnic.

 

Uleiurile Omega in uleiul de peste

Uleiul de pește este foarte bogat în uleiuri Omega , de asemenea, cunoscute sub numele de Omega – 3 acizi grasi. Peștele nu produce de fapt, aceste uleiuri. El pur și simplu le acumulează prin consumul de microalge , împreună cu consumul de pești mai mici , care au acumulat, de asemenea, uleiuri omega prin consumul de microalge.

Acest efect explică de ce cu cat mai mare este un pește   în lanțul alimentar, cu atat uleiurile omega tind să il conțină, dar,   peștele, de asemenea acumulează toxine, cum ar fi metale grele prin același procedeu de hrănire asupra peștilor mici, care au o acumulare de aceste metale în ei.

Acesta este si motivul pentru care este recomandat să se limiteze consumul de pește gras, chiar dacă uleiurile omega pot oferi beneficii pentru sanatate.

Microalgele , de asemenea, ne ofera minerale, cum ar fi iodul și seleniul, care acționează ca antioxidanți pentru a ajuta la stabilizarea uleiurilor omega, prin urmare, păstrați-le la dispoziția dvs pentru a le ingera sub formă de ulei de pește.

 

Prevenirea bolilor de inima

Cei mai mulți oameni care consuma ulei de pește cauta sa profite de beneficiile pe care acesta le ofera inimii . Unul dintre cele mai importante beneficii aduse inimii consta in prevenirea debutului bolilor de inima. [ 1 ] Uleiul de pește poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol , care poate ajuta la reducerea riscului de boli de inima . Uleiul de pește poate fi , de asemenea, eficace pentru pacientii care sufera deja de simptomele bolilor de inima . Pacienții care se lupta cu boli de inima pot lua în condiții de siguranță uleiul de pește impreuna cu medicamentele lor pentru inima.

 

Ajutor in alte probleme ale inimii

Există, de asemenea, alte probleme cardiace care pot fi prevenite și tratate cu uleiul de pește . Studiile au aratat ca persoanele care iau ulei de pește tind sa aiba un risc redus de insuficienta cardiaca . [ 2 ] Uleiul de pește ajută la reducerea riscului de insuficienta cardiaca intrucat contribuie la reducerea nivelului de colesterol rau . Nivelul ridicat de colesterol poate duce la artere hidrogenate, uleiul de pește poate ajuta la tratarea si prevenirea acestora. [ 3 ] Uleiul de pește poate fi chiar folosit pentru a ajuta pacientii care au primit un transplant de inima . Medicii recomanda de obicei ca cei mai mulți oameni să ia suplimente de ulei de pește pentru a obtine aceste beneficii in favoarea sanatatii inimii .

 

Copii sanatosi

Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de pește ajuta oamenii sa isi îmbunătățeasca conditia fizică la orice varsta . Copiii care se lupta cu boli de ficat asociate cu cele de nutriție pot lua suplimente de ulei de pește ca o soluție la problema lor . Bolile hepatice pot provoca copiilor probleme cu constipatia , care le poate afecta sistemul lor digestiv.

[ 4 ] Studiile au arătat , de asemenea, că uleiul de pește poate ajuta la dezvoltarea copiilor care se confrunta cu dificultati motorii , în special a celor cu tulburare de dezvoltare in Coordonare ( DCD ). Mamele pot lua chiar suplimente de ulei de pește , înainte de nasterea bebelusului lor pentru a reduce riscul de avort spontan .

[ 5 ] Beneficiile potențiale ale uleiului de pește pentru copii înseamnă că aceste suplimente pot fi benefice pentru oameni de toate vârstele .

 

Imbunatatirea atentiei pentru copiii cu ADHD

Una dintre cele mai frecvente probleme de dezvoltare în lumea de astăzi o reprezinta hiperactivitatea sau deficitul de atentie ( ADHD ) . Multi medici recomanda ca parintii sa dea copiilor lor stimulente , dar studiile au aratat ca aceste medicamente pot fi dăunătoare pe termen lung . Uleiul de pește poate fi un substitut eficient ,un stimulent pentru a ajuta copii sa isi sporeasca concentrarea mentală și care contribuie la scăderea hiperactivitatii . Studiile au aratat că suplimentele de ulei de pește pot ajuta oamenii de toate varstele sa isi reduca problemele de concentrare . [ 6 ] Copiii și adulții care iau ulei de pește , prin urmare , se pot aștepta să se simtă mai concentrati pe tot parcursul zilei .

 

Reducerea efectelor secundare ale medicamentelor

Uleiul de pește poate ajuta la reducerea efectelor secundare asociate cu multe medicamente . Pacientii care se simt somnolenti dupa ce au luat medicamente isi pot reduce uneori simptomele prin consumul de ulei de pește .

Uleiul de pește poate scădea tensiunea arterială , astfel încât consumul acestor suplimente ar putea reduce frecvența cu care pacienții trebuie să ia medicamente pentru tensiune arteriala.

Uleiul de pește este avantajos în multe situații , deoarece nu reacționează cu multe medicamente . Pacientii pot lua în condiții de siguranță uleiul de pește cu cele mai multe medicamente , deși sunt întotdeauna sfătuiți să isi informeze medicul daca consuma ulei de pește , sau orice alte suplimente , atunci când le sunt prescrise medicamente.

 

Reducerea simptomelor de artrita reumatoida / Inflamatia

Artrita reumatoida ( RA) poate determina simptome severe care sa impiedice oamenii să se bucure de viețile lor obișnuite .

Aceasta provoaca o tensiune crescuta care poate impiedica oamenii sa se trezeasca dimineata sau sa isi pastreze un loc de muncă . Studiile au arătat că uleiul de pește poate ajuta multi pacienti cu artrita reumatoida (RA) sa isi gestioneze simptomele . [ 7 ] Uleiurile Omega sunt cunoscute pentru acțiunile lor anti -inflamatoare , prin urmare, uleiurile Omega din uleiul de pește pot ajuta la reducerea inflamatiei si a durerii . Uleiul de pește poate fi de ajutor atât în zilele în care pacienții au simptome extreme ( dureri acute ) cat și pe termen lung ( durere cronica ).