Ulei de Peste

Uleiul de pește este cunoscut a fi una din cele mai puternice surse de acizi grasi omega 3, care sunt necesari pentru o stare de sanatate buna si longevitate. Acizii grasi Omega 3, care sunt abundenti în uleiul de pește au multe beneficii asupra sănătatii și preven o gama larga de boli. Acesti acizi grasi omega 3 nu sunt produsi de pește, dar se acumulează continuu în acestia. Uleiul de pește nu este bogat doar în acizi grași omega 3 ci si in antioxidanti cum ar fi iodura si seleniu.

Beneficiile uleiul de peste includ reducerea inflamatiei in organism si prevenirea sau reducerea apariției cancerului.

Beneficii asupra sanatatii a uleiului de peste

Există multe beneficii asupra sanatatii asociate cu uleiul de pește dupa cum s-a menționat mai sus. Uleiul de pește este un ingredient important pentru o stare de sanatate buna și longevitate.In continuare vom enumare câteva dintre beneficiile asupra sanatatii a uleiului de peste:

  1. Se foloseste in tratamentul hipertrigliceridemiei

Acizii grași Omega 3 se găsesc în uleiul de pește si s-au dovedit a fi utile in tratamentul hipertrigliceridemiei. Acest lucru ajută la reducerea sau evitarea apariției bolilor de inima. Există o multime de studii care asociaza reducerea prevalenței bolilor de inima cu consumul in mod regulat a uleiului de pește.

  1. Combate cancerul

Uleiul de pește a fost studiat în numeroase cercetări ca un remediu puternic impotriva cancerului. Există mai multe rapoarte care indică faptul că acizii grasi n-3 care se gasesc din abundenta în pești au efecte de combatare a cancerului. S-a constatat că uleiul de pește reduce foarte mult riscul de cancer mamar, cancer de colon și cancer de prostată.

  1. Previne și gestioneaza boala coronariana

Se recomandă ca pacienții cu boală coronariană sa consume aproximativ 1 gram de ulei de pește în fiecare zi. Aportul uleiului de pește ingerat reduce nivelul trigliceridelor și, prin urmare, reduce agravarea bolilor coronariene.

  1. Reduce tensiunea arteriala

Consumul de acizi grasi omega 3 a fost dovedit a fi eficient in reducerea tensiunii arteriale. Prin urmare uleiul de pește este un aliment bun pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială.

  1. Imbunatateste sanatatea mentala

Studii recente arata ca n-3 EPA care se găsește în cantități mari în uleiul de pește joaca un rol important in reducerea depresiei și a riscului de suicid.