Beneficiile Unui Shake Proteic

 

 

 

Shake-urile de proteine ​​sunt asociate cu  culturismul si salile de gimnastică. Nu trebuie să fi  culturist  ca să bei in shake de proteine, ​​poate ajuta pe oricine să câștige masa  musculara sa isi creasca forta și  sa se  mentina în formă. În unele cazuri, band in shake de proteine ​​poate chiar facilita pierderea in greutate.
Un shake de proteine ​​este o băutură care conține de obicei o anumită formă de zahăr și proteine. Este luată imediat după un antrenament pentru a oferi organismului nutrientii de care are nevoie pentru a se recupera rapid. Antrenamentul, dacă este vorba de cardio sau  greutati,  cauzează cantități mici de deteriorare a tesutului muscular. Organismul poate repara acest prejudiciu, dar are nevoie de instrumentele adecvate.
Reparatiile daunei musculare

„Uneltele“  de care organismal  are nevoie pentru a repara tesutul muscular deteriorat este, în principal de proteina. Proteina este folosit ca o caramida pentru țesutul muscular. În cazul în care organismal nu are acces la proteine,  nu va fi capabil sa repare în mod eficient tesutul muscular deteriorat și în loc de a deveni mai puternic, va veti simtii mai oboist si slabit. În cazul în care proteina poate fi descrisă ca material de construcție, carbohidratii sunt muncitorii care pun totul împreună.
Carbohidrați

Corpul tau are nevoie de carbohidrati pentru energie pentru a fi capabil de a repara tesutul muscular deteriorat.

După un antrenament, corpul nu mai are multe substante nutritive în special carbohidrati. Carbohidratii sunt sursa organismului  de energie și la fel cum după o călătorie lungă masina nu mai are   combustibil, după un antrenament, corpul tau nu mai are energie pentru că ați ars o mulțime de calorii. Carbohidratii sunt stocati în țesutul muscular, ficat și sânge. Când  faceti un exercițiu, aceste stocuri sunt goale.
După antrenament,  prioritatea numarul unu e refacerea acestor stocuri. În cazul în care organismul dumneavoastră nu primește energia de care are nevoie pentru a reface aceste stocuri, aceasta va începe descompunerea țesutului muscular (care este fabricat din proteine), în scopul de a produce carbohidrati. Corpul tău este atât de serios in refacerea stocurilor incat este dispus  destrame țesutul muscular pentru energie.
Proteine

Un shake de proteine ​​este o modalitate rapidă de a ii da corpului tau energia de care are nevoie astfel încât să se poată concentra pe refacerea daunelor musculare. Un shake care se face din proteine ​​din zer și conține zaharuri simple vor fi digerate și absorbite foarte repede. Această absorbție rapidă va permite organismului dumneavoastră să înceapă rapid folosirea substanțelor nutritive pentru a se recupera. Un shake este mai bun decât produsele alimentare, deoarece alimente integrale durează mult mai mult pentru a fi digerate.
Creșterea în greutate

Dacă doriti sa câștigati în greutate, puteți adăuga mai mult alimente in pudra de proteine. Banane, miere, înghețată, lapte și fructe sunt toate ingrediente bune. Dacă doriți să perdeti în greutate, un bun shake post antrenament ar trebui facut doar din pudra de proteine ​​și lapte.

Un shake de proteine ​​te ajuta să câștigi masa musculara. Dacă încerci sa pierzi in greutate ai putea crede ca asta e constraintuitiv. Dacă credeți că nu aveți nevoie de masa musculara va inselati. Masa musculara este mult mai activa metabolic decat grăsimea ceea ce înseamnă că arde calorii doar pentru a exista. Chiar și atunci când sunteți așezat pe o canapea  uitandu-va la  TV, tesutul muscular arde in mod constant calorii.

Cu cât ai mai mult, cu atat mai multe calorii arzi pe tot parcursul zilei pentru a menține țesutul muscular . Prin construirea tesutului muscular, ti se  accelereaza   metabolismul si prin urmare rata cu care slabesti.

Desi unii oameni cared ca daca iei mai mult shake de proteine vei creste mai mult in masa musculara nu e intotdeauna adevarat. Proteinele sunt ca orice alt fel de calorii, daca iei prea mult o sa te ingrasi nu o sa cresti in masa musculara, un singur shake pe zi dupa antrenament e mai mult decat ok pentru majoritatea oamenilor.