Beneficiile pentru sanatate ale niacinei includ menținerea unei bune circulații a sângelui, o stare de sănătate a pielii robuste și funcționarea normală a creierului, stimularea puterii de memorie, ajutând tractul digestiv sa absoarba carbohidrați, proteine și grăsimi, reducand astfel efectele artritei și îmbunătățind simptomele schizofreniei. Cel mai important beneficiu al niacinei sau vitaminei B3 este capacitatea acesteia de a reduce nivelul colesterolului și de a-l tine sub control.

Vitamina B3, de asemenea, cunoscuta ca niacina, eliberează energie în celulele organismului, dar niacina este utilizata în principal pentru a reduce nivelurile ridicate de colesterol. Puteți obține vitamina B3 sub forma de supliment din magazine, dar este întotdeauna prudent sa consumati niacina doar sub indrumarea unui medic.

Alimente cum ar fi peștele, nucile, cerealele uscate, ficatul, carnea de pui, carnea rosie slaba, cerealele integrale, cerealele rafinate îmbogățite și fasolea uscata sunt surse bune de vitamina B3.

Vitamina B3 și diversele sale forme, cum ar fi niacina, sunt popular folosite ca vitamine terapeutice pentru ameliorarea multor afectiuni. Niacina este de asemenea utilizata pentru a trata tulburări respiratorii sau vasculare, și ca un supliment alimentar eficient pentru tratarea pelagra, împreună cu Lovastatina.

Cu toate acestea, aceste beneficii sunt doar vârful aisbergului. Vitamina B3 are numeroase alte beneficii de sănătate, pe care omenirea le-a descoperit treptat pe parcursul mai multor ani. Niacina vine în principal în 3 tipuri sau forme, care includ acidul nicotinic, niacinamida, și inositol hexaniacinat sub formă de suplimente comprimate sau doze. Acidul nicotinic ajută la reducerea nivelului ridicat de colesterol din sânge, în timp ce niacinamida poate fi găsita în suplimentele nutritive.

 

Beneficiile pe care vitamina B 3 sau niacina le ofera sanatatii:

Unele dintre proprietățile benefice sunt explicate în detaliu mai jos .

Digestia :

Ca membru al complexului de vitamine B, niacina ajuta la funcționarea normală a sistemului digestiv uman, prin promovarea unui apetit sănătos, o functionare corecta a nervilor și o piele stralucitoare.

Pelagra :

Persoanele cu muschii slabi , cu probleme digestive, ce prezinta iritatii ale pielii sau Pelagra pot avea un deficit sever de vitamina B3. Acești oameni au nevoie sa li se administreze o doză mai mare de vitamina B3 în dieta lor.

Colesterol :

Aportul de cantități mari de niacina , care ar putea fi de 1100 sau mai multe miligrame pe zi, s-a dovedit a fi eficient in reducerea considerabila a nivelului de colesterol” rau” LDL si cresterea HDL -colesterolul bun, care împiedică îngroșarea pereților arterelor și dezvoltarea afectiunilor precum ateroscleroza.

Solubila în apă :

Niacina este o vitamina solubila in apa , care se poate deplasa prin fluxul de sânge uman și corpul are opțiunea de a descărca excesul de vitamine prin procesul de urinare . Prin urmare , astfel de vitamine pot fi administrate oamenilor, atât prin alimente cat și prin lichide , deoarece corpul nostru are nevoie de o aprovizionare constantă.

Sex :

Niacina ajută la crearea de hormoni sexuali pentru persoanele care suferă de tulburări sexuale , cum ar fi impotenta si disfunctia erectila.

Energie :

Vitamina B3 îndeplinește o funcție importantă de conversia proteinelor, carbohidratilor si grasimilor in energie.

Sanatatea mentala:

Chiar si tulburarile mentale si afectiunile asociate acestora pot fi vindecate prin administrarea niacinei sau de medicamente medicinale.

Diabetul zaharat :

Niacina este cunoscuta pentru tratamentul diabetului zaharat și nivelurilor ridicate de zahar din sange . Cei mai multi pacienti cu diabet zaharat sunt in masura sa isi controleze in mod eficient nivelurile de HBA1C cu ajutorul niacinei.

Deși este destul de rar sa aveti un deficit de niacina , care sa necesite suplimentarea , societatea modernă poate beneficia de fapt de formele de suplimentare cu niacina pentru a trata diverse afectiuni ale corpului . Toate cele trei forme de niacina au efecte diferite asupra corpului uman . Niacinamida are un conținut anti – inflamator important , în timp ce acidul nicotinic si inositolul hexaniacinat pot afecta circulația sângelui.

Puteți utiliza niacina sau vitamina B3 sub forma de suplimente cu mese regulate sau chiar în lichide.

Surse alimentare de Vitamina B3:

Vitamina B3 poate fi găsita în carne, curcan , ton , ouă , produse de păsări de curte , unt , drojdie de bere , alune , legume , cartofi , brânză , orez brun , ovaz , orz , fulgi de grâu și lapte. Alimente , cum ar fi pâinea și cerealele sunt , de asemenea, bogate in niacina . Chiar si alimentele bogate in triptofan precum iaurtul și ouăle pot stimula nivelurile de niacina.

Dozele zilnice :

În mod ideal , femeile ar trebui să aibă cel puțin 15-18mg pe zi. Este extrem de benefica pentru femeile care se afla sub diferite tipuri de medicamente. Chiar și cei care folosesc ocazional somnifere pot dezvolta un deficit de vitamina B3. Barbatii ar trebui sa consume 15-19 mg în fiecare zi , în timp ce copiii ar trebui să aibă o doză 9-13mg de vitamina B3 in fiecare zi.