Beneficiile pentru sanatate ale vitaminei B6 sau piridoxaminei includ activitățile de stimulare co-enzimatica, protectia sistemului imunitar si efecte pozitive asupra metabolismului, sindromului premenstrual, de control hormonal, tulburari emotionale, afectiuni ale pielii, boli cardiace, tulburări renale, sindromul tunelului carpian, scleroză multipla, anemie, artrita si gripa.

Vitamina B6, de asemenea, cunoscuta ca piridoxamina joacă un rol esențial în viața umană atunci când sănătatea este considerată ca fiind o problemă importantă. Dacă vă imbolnaviti in vreun fel, includerea vitaminei B6 in dieta dvs este de mare importanță. Aceasta vitamină solubilă în apă este utila în tratarea unui număr mare de probleme legate de inima și piele, precum si depresia, oboseala, sistemul nervos și multe altele.

 

Simptomele deficitului de vitamina B6

Simptomele deficientei de vitamina B6 se prezinta sub forma de oboseală, pierderea poftei de mâncare, apariția pielii uscate, căderea părului , apariția de fisuri în jurul buzelor, insomnie, umflarea gurii si limbii. În afară de toate acestea, se poate experimenta, de asemenea, o slaba coordonare a mersului, anemie, iritabilitate, confuzie mentală și slăbiciune în diferite părți ale corpului.

 

Surse importante de vitamina B6

Vitamina B6 se afla in cantitatile cele mai mari în produsele alimentare, cum ar fi cereale integrale, grane, fasole verde, nuci și germeni de grâu. De asemenea, o mai putem gasi in pește, ouă, carne, ficat și alte tipuri de carne pentru a se asigura o cantitate corectă a acestei vitamine. Alte surse bune de vitamina B6 sunt bananele, conopida, varza, fasolea, soia, morcovi si spanac.

Beneficii pe care vitamina B6 le ofera sanatatii

In reglarea metabolismului :

Vitamina B6 este admirata pentru capacitatea sa de a metaboliza un număr de elemente nutritive pentru a extrage energie. Prin urmare, putem aprecia aceasta vitamina pentru metabolismul grasimilor, vitaminelor, carbohidratilor si altor componente importante, cum ar fi aminoacizii.

Sindromul premenstrual :

Vitamina B6 joaca un rol semnificativ in tratamentul sindromului premenstrual care apare la femei. Nivelul de piridoxina este scăzut în această perioadă, ceea ce duce la toane, pierderea apetitului sexual si a altor probleme. În această situație, aportul unei diete bogate in vitamina B 6 este cea mai eficientă soluție.

 

Tulburări emoționale :

Vitamina B6 este responsabila pentru tratarea unui număr mare de tulburări emoționale. Deficiența acestei vitamine poate afecta formarea de hormoni și dezechilibrează nivelul acestor hormoni, ceea ce duce în final la tulburări emoționale. Astfel, aportul de Vitamina B6 este necesar pentru a controla acesti hormoni și a trata tulburările emoționale.

Hormonul de control:

Vitamina B6 este de ajutor în menținerea nivelului de hormoni în corpul uman, care ajută la controlul unui număr de activități și evenimente metabolice în corpul uman.

Afectiuni ale pielii:

Unul dintre cele mai importante beneficii ale Vitaminei B6 este acela de a ajuta la menținerea stării de bine a pielii umane. Ea ajută la tratarea unui număr mare de probleme ale pielii, inclusiv eczeme, matreata, acneea, caderea parului si pielea uscata. Mai mult decât atât, ajută la tratarea bolilor cutanate grave, cum ar fi melanomul si psoriazis.

Boli cardiace și tulburări renale :

Vitamina B6 ajuta la controlul nivelului de grăsime care se depune în jurul inimii omului și, prin urmare, protejează împotriva unui număr semnificativ de boli cardiace. În afară de aceasta, Vitamina B6, mai ajută la evitarea formarii de piatra la rinichi, prin urmare, păstrând acest organ critic al corpului uman în formă bună.

Alte Beneficii:

În afară de cele menționate mai sus, Vitamina B6 este, de asemenea, de ajutor în tratarea altor probleme, cum ar fi sindromul de tunel carpian, scleroza multiplă, anemia, artrita si gripa. De asemenea, ajută la tratarea problemelor cum ar fi greața, infertilitatea si alte probleme care devin mai proeminente în timpul sarcinii.