Beneficiile pentru sanatate ale vitaminei B7 sau biotinei includ metabolismul , întreținerea tesuturilor, o piele sanatoasa, pierderea in greutate , inlaturarea problemelor cardiace , alopecie , boala Parkinson , sindromul Rett și reglarea candidozei vaginale. De asemenea, ajuta la sinteza de componente vitale și ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge.

Vitamina B7, de asemenea, cunoscuta sub numele de biotina, este un catalizator pentru diverse reacții metabolice ce au loc în corpul uman pentru a extrage energie. Datorită solubilității sale in apă, aceasta vitamina este în mod regulat diminuată și, prin urmare are nevoie de reaprovizionare. Lipsa de vitamina B7 din dieta dvs. normala poate duce la o serie de probleme de sănătate. Este necesar să se includă cantitatea recomandată de aceasta vitamina in dieta dumneavoastra de zi cu zi.

 

Surse importante de vitamina B7

Pentru a include o valoare justă de vitamina B7 în dieta noastra , ar trebui să consumam alimente , cum ar fi galbenusul de ou , pește , lapte , ficat de carne și rinichi . Este un fapt important de menționat că albușul de ou restricționează absorbția vitaminei B7 și , prin urmare, ar trebui să fie evitat în cantități mari .

Cerința aportului de vitamina B7 variază de la persoană la persoană . Dieta recomandata de medici trebuie să includă alimente pentru extragerea vitaminei B7 . Există alte surse de aceasta vitamina , precum , cele care includ orezul neslefuit , ovăzul , soia , nucile , drojdia de bere , cartofii , bananele , broccoli , spanac și conopida.

 

Simptomele deficientei de vitamina B7

Un deficit de vitamina B7 se manifestă printr-un număr de simptome cum ar fi oboseala, depresia, dureri musculare, caderea parului și anemia. În afară de acestea, există și alte simptome care indică o carenta a biotinei, cum ar fi o pierdere a poftei de mâncare , dermatita și apariția unui scalp uscat sau matreata. Simptomele cele mai grave includ tulburări neurologice și creșterea limitată la sugari.

 

Beneficii pentru sanatate oferite de vitamina B7

Ca orice alta vitamina , vitamina B7 prezinta propriile sale beneficii pentru o imbunatatire a sanatatii organismului uman . Beneficiile pentru sănătate ale vitaminei B7 sunt explicate în detaliu mai jos .

Metabolism :

Vitamina B7 , așa cum am menționat mai devreme , este considerata un catalizator pentru controlul unui număr de reacții metabolice care furnizează energie pentru metabolismul componentelor importante , cum ar fi grăsimi, proteine ​​și carbohidrați,

Aceste procese sunt foarte importante pentru organismul uman pentru a funcționa în mod corespunzător și pentru a rămâne într-o formă bună .

 

Ingrijirea pielii :

Vitamina B7 este o componentă esențială pentru menținerea stării de sănătate a pielii si parului .De asemenea, este benefica pentru păstrarea unghiilor în stare bună . Aceasta ajută la revitalizarea culorii pielii din cauza poluării și a starii proaste de sanatate . Acesta este si motivul pentru care persoanele care experimenteaza un scalp uscat sau caderea parului ar putea suferi de un deficit de vitamina B7 in dieta lor .

 

Întreținerea țesuturilor :

Vitamina B7 ajută la creșterea și întreținerea țesuturilor musculare și repararea acestor țesuturi în caz de orice tip de deteriorare . Aceasta asigură , de asemenea, buna funcționare a țesuturilor sistemului nervos , împreună cu creșterea optimă a măduvei osoase .

Pierderea în Greutate :

Vitamina B7 este utila în reducerea surplusului de grasime din corpul uman si mentinerea unei greutati sanatoase . Medicii recomanda persoanelor care sufera de obezitate sa includa in alimentatia lor alimente bogate in vitamina B7 ca parte importanta a planului lor in dieta zilnica. .

Probleme cardiace :

Vitamina B7 este utila pentru asigurarea funcționării corespunzătoare a inimii , prin inlaturarea problemelor celor mai importante . Aceasta ajută la reducerea nivelului de colesterol din corpul uman , care este o cauză majoră de boli cum ar fi ateroscleroza , infarct miocardic si accident vascular cerebral .

Sinteza componentelor:

Vitamina B7 este considerata un sintetizator pentru un număr de componente vitale, care joacă un rol de neînlocuit în menținerea sănătății optime pentru organismul uman. De exemplu, aceasta vitamina ajută la procesarea glucozei pentru a extrage cantități adecvate de energie. De asemenea, aceasta ajută la sinteza acizilor grași și de aminoacizi din organism.

Nivelul zahărului in sânge:

Este un fapt dovedit că vitamina B7 este de ajutor în menținerea nivelurilor adecvate de zahăr în sânge, care este cu siguranta o veste buna pentru persoanele care sufera de diabet. Aceasta ajută organismul uman sa regleze insulina, reducând astfel riscul de niveluri foarte fluctuante de zahăr din sânge, care poate duce de multe ori la diabet zaharat.

Alte beneficii:

Adăugam in lista deja lunga,faptul ca Vitamina B7 este de asemenea utila în tratarea unui număr de boli cum ar fi alopecia, boala Parkinson, sindromul Rett și candidoza vaginala. In cele din urma, aceasta este o vitamină benefică pentru tratamentul anumitor boli grave, cum ar fi dermatita seboreica, boala Crohn, și neuropatia periferică.