Raportul dintre vitamina D si calciu pentru sanatatea oaselor

 

 

Ingrijirea oaselor este o sarcina care dureaza pe tot parcursul vietii, care ne ajuta prin pastrarea dintilor sanatosi si un schelet puternic, atâta timp cât este posibil. Densitatea osoasa normala mentine dintii bine fixati în osul maxilar si ii protejeaza de la degradare si de scade riscul fracturilor de oase. Urmati o dieta care ajuta oasele si ajutati copiii in obtinerea nutrientilor de care au nevoie pentru o dezvoltare optima prin alimente bogate in calciu si vitamina D. O nutritie buna la fiecare etapa de viata poate prelungi mobilitatea si bucuria de a avea o viata sanatoasa.

 

Remodelarea osoasa

Corpul uman foloseste calciu si vitamina D pentru a genera noi celule osoase, si vitamina D, în special, pentru a avea acces la calciul din alimentele digerate. Copiii folosesc aceste substante nutritive pentru a construi masa osoasa primara pana la varsta aproximativa de 18 pana la 20 de ani si de a reînnoi tesutul osos vechi. Adultii continua ultimul proces de remodelare osoasa pentru a crea os tânar, în locul celulelor osoase mai vechi. Cand sursele de vitamine si minerale zilnice scad, corpul „imprumuta” nutrientii din masa osoasa existenta, masa care este posibil sa nu se refaca niciodata pe deplin.

 

Cantitatile de calciu necesare

Copiii mici peste varsta de 4 ani ar trebui sa aibe un aport de 1000 mg de calciu pe zi, Copii cu varsta de 9 ani si peste au o crestere osoasa rapida si au nevoie de 1300 mg de calciu, pâna la vârsta de 19 ani, atunci când nevoia scade la 1000 mg pe zi. Adultii cu vârsta de peste 50 de ani ar trebui sa aibe un aport de 1200 mg de calciu datorita capacitatii scazute de absorbtie si riscului mai mare de pierdere de masa osoasa. Produsele lactate cu continut scazut de grasimi, conserve de peste cu oase, fasole si nuci sunt surse bune dietetice.

 

Vitamina D3 ajuta la fixarea calciului in oase.

 

Produse Naturiste Care Contin de Calciu Magneziu si Vitamina D3:

Calcium Magnesium Plus Vitamina D3 Si K2 – 100 Capsule (Produsul contine calciu, magneziu si vitaminele D3 si K2 impreuna ajuta la fixarea calciului in oase si la intarirea oaselor. Ajuta de asemenea la previnerea fracturilor  de demineralizare)

Strong Bones – 100 Capsule (Produsul contine calciu si magneziu, minerale esentiale pentru mentinerea sanatatii oaselor, dintiilor si articulatiilor.)

Strong Bones – 250 Capsule (Produsul contine calciu si magneziu, minerale esentiale pentru mentinerea sanatatii oaselor, dintiilor, articulatiilor si pentru functiile musculare.)