Cancer Anal Tratament Naturist

 

 

 

 

 

Cancer Anal Tratament Naturist Recomandat de Doctor Cojocaru Valentina:

 

 

 

 

 

Informații generale despre cancer anal:

Cancerul anal este o boală în care se formează celule maligne (canceroase) în țesuturile din regiunea anusului.
Anusul este sfârșitul intestinului gros, dedesubt de rect, prin care materiile fecale (deșeurile solide) sunt eliminate din corp. Anusul este format parțial din straturile exterioare ale pielii corpului și parțial din intestin. Doi mușchii asemănători unor inele, numiţi muşchii sfincterului, deschid și închid deschiderea anală pentru a permite eliminarea scaunului din corp. Canalul anal, acea parte a anusului dintre rect și deschiderea anusului, are o lungime de aproximativ 3 cm.
Pielea din jurul părţii exterioare a anusului se numeşte zona perianală. Tumorile din această regiune sunt tumori de piele, nu cancer anal.
Infectarea cu papilomavirusul uman (HPV) poate afecta riscul de a dezvolta cancer anal.
Cancer anal factori de risc:

•  Dacă aveţi vârsta de peste 50 de ani.
•  Dacă sunteţi infectaţi cu papilomavirusul uman (HPV).
•  Dacă aveţi mulți parteneri sexuali.
•  Dacă faceţi sex anal.
•  Roșeață anală frecventă, umflături și durere.
•  Dacă aveţi fistule anale (orificii anormale).
•  Dacă fumaţi țigări.
Semnele posibile ale cancerului anal includ sângerări din anus sau din rect sau un nod lângă anus. Acestea, și alte simptome, pot fi cauzate de cancerul anal. Alte afecţiuni pot cauza aceleaşi simptome.
Ar trebui să consultaţi un medic dacă suferiţi de una dintre următoarele probleme:

•  Dacă aveţi sângerări din anus sau rect.
•  Dacă simţiţi durere sau presiune în zona din jurul anusului.
•  Dacă aveţi mâncărimi sau scurgeri din anus.
•  Dacă aveţi un nod lângă anus.
•  Dacă aveţi o schimbare a tranzitului intestinal.

Se folosesc teste care examinează rectul şi anusul pentru a detecta (găsi) şi diagnostica cancerul anal.
Următoarele teste și proceduri pot fi utilizate:

•  Examinare fiziologică şi istoric medical: Se face o examinare a corpului pentru a verifica semnele generale de sănătate, inclusiv pentru a verifica dacă există semne de boală, cum ar fi noduli sau orice altceva ce pare neobișnuit. Se va cere şi un istoric al obiceiurilor de sănătate, al bolilor şi al tratamentelor din trecutul pacientului.
•  Examinare rectală digitală: O examinare a anusului şi a rectului. Medicul sau o asistentă medicală introduce un deget lubrifiat în partea de jos a rectului pentru a vedea dacă există noduli sau orice altceva neobișnuit.
•  Anoscopie: O examinare a anusului şi a rectului inferior cu ajutorul unui tub scurt şi luminat numit anoscop.
•  Proctoscopie: O examinare a rectului folosind un tub scurt şi luminat numit proctoscop.
•  Ultrasunete endoanale sau ultrasunete endorectale: O procedură în care un traductor de ultrasunete (sondă) este introdus în anus sau în rect şi este folosit pentru a recepta undele de sunet (ultrasunete) pe care le-a emis şi care se întorc la receptor sub formă de ecou. Ecourile formează o imagine a ţesuturilor corpului numită sonogramă.
•  Biopsia: prelevarea unei mostre de celule sau țesuturi astfel încât acestea să poată fi vizualizate sub un microscop de un patolog, care le verifică pentru semne de cancer. Dacă este văzută o zonă anormală în timpul anoscopei, se poate face o biopsie în acel moment.
Anumiţi factori afectează prognosticul (şansa de recuperare) şi opţiunile de tratament.
Prognosticul (şansa de recuperare) depinde de următoarele:

•  Dimensiunea tumorii.
•  Locul exact al tumorii în anus.
•  Dacă cancerul s-a extins la ganglionii limfatici.
Opţiunile de tratament depind de următoarele:
•  De stadiul cancerului.
•  De locul exact al tumorii în anus.
•  Dacă pacientul are virusul imunodeficienței umane (HIV).
•  Dacă cancerul rămâne după tratamentul inițial sau a recidivat.

 

 

Etapele cancerului anal:

După ce a fost diagnosticat cancerul anal, sunt făcute teste pentru a afla dacă celulele canceroase s-au răspândit în anus sau în alte părţi ale corpului.
Procesul utilizat pentru a afla dacă cancerul s-a răspândit în anus sau în alte părţi ale corpului se numeşte stadializare. Informațiile adunate de la procesul de stadializare determină stadiul bolii. Este important să se cunoască stadiul, pentru a planifica tratamentul.

 

 

Următoarele teste pot fi folosite în procesul de stadializare:

•  Scanare CT: O procedură care face o serie de imagini detaliate ale zonelor din interiorul corpului, făcute din unghiuri diferite. Imaginile sunt realizate de un calculator conectat la un aparat cu raze X. Un colorant poate fi injectat într-o venă, sau poate fi înghițit, pentru a face organele sau țesuturile să apară mai clar pe ecran. Această procedură este numită şi tomografie computerizată sau tomografie computerizată axială. Pentru cancerul anal poate fi făcuta o scanare CT a pelvisului și a abdomenului.
•  Radiografia toracică: O radiografie a organelor şi a oaselor din interiorul pieptului. O radiografie este un tip de fascicul energetic care poate trece prin corp şi care apare pe un film, unde prezintă o imagine a zonelor din interiorul corpului.
•  Ultrasunetele endoanale sau ultrasunetele endorectale: O procedură în care un traductor de ultrasunete (sondă) este introdus în anus sau rect şi este folosit pentru a recepta undele de sunet (ultrasunete) pe care le-a emis şi care se întorc la receptor sub formă de ecou. Ecourile formează o imagine a ţesuturilor corpului numită sonogramă.

 

Există trei moduri în care cancerul se răspândeşte în organism:

Cele trei moduri în care cancerul se răspândeşte în organism sunt:
•  Prin țesut. Cancerul invadează ţesutul normal din împrejur.
•  Prin sistemul limfatic. Cancerul invadează sistemul limfatic și călătorește prin vasele limfatice în alte locuri din organism.
•  Prin sânge. Cancerul invadează venele şi capilarele şi călătoreşte prin sânge la alte locuri în organism.
Atunci când celulele canceroase se rup de cancerul primar (original) și călătoresc prin intermediul limfei sau al sângelui în alte locuri din organism, se poate forma o altă tumoare (secundar). Acest proces este numit metastază. Tumoarea secundară (metastatică) este același tip de cancer ca tumoarea primară. De exemplu, dacă cancerul de sân se extinde la oase, celulele canceroase din oase sunt de fapt celulele de cancer de sân. Boala este cancer de sân metastatic, nu cancer osos.

 

 

 

Etapele următoare sunt folosite pentru cancerul anal:

Cancer anal stadiul 0 (carcinom în situ):
În stadiul 0, cancerul este găsit numai în căptuşeala cea mai adâncă a anusului. Aceste celule anormale se pot transforma în cancer şi se răspândesc în ţesutul normal din apropiere. Stadiul de cancer 0 este numit şi carcinom în situ.
Cancer anal stadiul I:
În stadiul I, cancerul s-a format și tumoarea este de 2 centimetri sau mai mică.
Cancer anal stadiul II:
În stadiul al II-lea, tumoarea este mai mare de 2 centimetri.
Cancer anal stadiul III A:
În stadiul III A, tumoarea poate fi de orice dimensiune și s-a răspândit la:
•  nodurile limfatice din apropierea rectului
•  organele din apropiere, cum ar fi: vagin, uretră şi vezica urinară.
Cancer anal stadiul III B:
În stadiul III B, tumoarea poate fi de orice dimensiune și s-a răspândit:
•  la organele din apropiere și la ganglionii limfatici din apropierea rectului;
•  la ganglionii limfatici de pe o parte a bazinului și/sau în zona inghinală și este posibil să se fi extins la organele din apropiere;
•  la nivelul ganglionilor limfatici din apropierea rectului și în zona inghinală, la ganglionii limfatici de pe ambele părți ale bazinului și/sau în zona inghinală și este posibil să se fi extins la organele din apropiere.
Cancer anal stadiul IV:
În stadiul IV, tumoarea poate fi de orice dimensiune și cancerul s-a extins la ganglionii limfatici sau la organele vecine și în părți îndepărtate ale corpului.

 

Cancer anal recurent:
Cancerul anal recurent este cancerul care a reapărut după ce a fost tratat. Cancerul poate recidiva în anus sau în alte părţi ale corpului.

 

 

 

Prezentare generală a opţiunilor de tratament:

Există diferite tipuri de tratament pentru pacienţii cu cancer anal.
Unele tratamente sunt standard (tratamentul folosit în prezent), iar unele sunt testate în studii clinice. Tratamentele din studiile clinice se referă la studiile de cercetare menite să ajute la îmbunătățirea tratamentelor actuale sau la obținerea unor informații cu privire la noile tratamente pentru pacienţii cu cancer. Când studiile clinice arată că un nou tratament este mai bun decât tratamentul standard, noul tratament poate deveni tratamentul standard. Există mulţi pacienţi care se gândesc să ia parte la studii clinice. Unele studii clinice sunt deschise numai pacienţilor care nu au început niciun tratament.
Se folosesc trei tipuri de tratament standard:

Radioterapia

Radioterapia este un tratament împotriva cancerului care foloseşte raze X de înaltă energie sau alte tipuri de radiaţii pentru a distruge celulele canceroase. Există două tipuri de radioterapie. Radioterapia externă foloseşte un aparat din afara organismului pentru a trimite radiaţii către cancer. Radioterapia internă foloseşte substanţe radioactive sigilate în ace, seminţe, fire sau catetere care sunt plasate direct în cancer sau lângă cancer. Modul de administrare al radioterapiei depinde de tipul de cancer şi de stadiul de dezvoltare al cancerului.
Chimioterapia

Chimioterapia este un tratament împotriva cancerului care foloseşte medicamente pentru a opri creşterea celulelor canceroase, fie prin uciderea celulelor, fie prin oprirea divizării celulelor. Când medicamentul chimioterapic este administrat pe cale orală sau injectat într-o venă sau muşchi, medicamentul intră în sistemul circulator şi poate ajunge la celulele canceroase de oriunde în corp (chimioterapia sistemică). Când chimioterapia este plasată direct în coloana vertebrală, în un organ sau în o cavitate a corpului, cum ar fi abdomenul, medicamentele afectează în principal celulele canceroase din acele zone (chimioterapie regională). Modul de administrare al chimioterapiei depinde de tipul de cancer şi de stadiul de dezvoltare al cancerului.
Chirurgie:

•  Rezecție locală: o procedură chirurgicală în care tumoarea este tăiată, împreună cu o parte din ţesutul sănătos din jurul anusului. Rezecția locală poate fi utilizată în cazul în care cancerul este mic și nu s-a răspândit. Această procedură poate salva muşchii sfincterului, iar pacientul îşi va putea controla în continuare tranzitul intestinal. Tumorile care se dezvoltă în partea de jos a anusului pot fi adesea îndepărtate cu o rezecție locală.
•  Rezecţia abdomino-perineală: o procedură chirurgicală în care anusul, rectul și o parte din colonul sigmoid sunt eliminaţi printr-o incizie făcută în abdomen. Medicul coase sfârșitul intestinului la o deschidere, numit stomă, realizată pe suprafața abdomenului, astfel încât deșeurile organismului să poată fi colectate într-o pungă de unică folosință din afara corpului. Aceasta se numește o colostomie. Ganglionii limfatici care conțin celule canceroase ar putea fi eliminaţi în cursul acestei operații.
Prezenţa virusului imunodeficienţei umane poate afecta tratamentul cancerului anal.
Terapia pentru cancer poate deteriora în continuare sistemul imunitar deja slăbit al pacienților care au virusul imunodeficienței umane (HIV). Din acest motiv, pacienţii care au cancer anal și HIV sunt, de obicei, trataţi cu doze mai mici de medicamente şi radiaţii decât pacienţii care nu au HIV.
În studiile clinice sunt testate noi tipuri de tratament.

Această secțiune descrie sumar tratamentele care sunt studiate în studiile clinice, dar nu sunt menționate toate tratamentele care sunt studiate.
Radiosensibilatori:

Radiosensibilatori: Medicamente care fac celulele tumorale să fie mai sensibile la radiaţii. Combinând radiațiile cu radiosensibilatorii, se pot ucide mai multe celulele tumorale.
Unii pacienții ar putea lua în considerare să ia parte la un studiu clinic.
Pentru unii pacienți, participarea la un studiu clinic ar putea fi cea mai bună alegere de tratament. Studiile clinice sunt o parte a procesului de cercetare în domeniul cancerului. Studiile clinice sunt făcute pentru a afla dacă noile tratamente pentru cancer sunt sigure şi eficiente sau mai bune decât tratamentul standard.
Multe dintre tratamentele standard pentru cancer de astăzi se bazează pe studiile clinice făcute în trecut. Pacienții care iau parte la un studiu clinic pot primi tratamentul standard sau pot să fie printre primii care primesc un tratament nou.
Pacienții care iau parte la studiile clinice ajută şi la îmbunătățirea modului în care cancerul va fi tratat în viitor. Chiar și atunci când studiile clinice nu duc la noi tratamente eficiente, ele răspund adesea la întrebări importante și ajută cercetarea să meargă mai departe.
Pacienții pot intra în studii clinice înainte, în timpul sau după începerea tratamentului pentru cancer.
Unele studii clinice includ numai pacienți care încă nu au urmat un tratament. Alte studii testează tratamentele pe pacienții care nu s-au făcut mai bine după urmarea unui tratament. De asemenea, există studiile clinice care testează modalități noi de a opri recidivarea cancerului sau care încearcă să reducă efectele secundare ale tratamentului pentru cancer.
Pot fi necesare şi teste care să urmărească evoluţia tratamentului.
Unele teste care au fost efectuate pentru diagnosticarea cancerului sau pentru a afla stadiul în care se află cancerul pot fi repetate. Aceste teste vor fi repetate pentru a vedea cât de bine funcționează tratamentul. Deciziile cu privire la posibilitatea de a continua, de a schimba sau de a întrerupe tratamentul se pot baza pe rezultatele acestor teste. Acest lucru este numit uneori re-stadializare.
Unele teste vor fi făcute în continuare, din când în când, după terminarea tratamentului. Rezultatele acestor teste pot arăta dacă starea dumneavoastră s-a schimbat sau dacă cancerul a recidivat (reapărut). Aceste teste sunt numite teste de control.

 

 

Cancer anal în stadiul 0 (carcinom în situ):
Tratamentul pentru cancerul anal în stadiul 0 este, de obicei, o rezecţie locală.
Cancer anal în stadiul I:
Tratamentul pentru cancerul anal în stadiul I poate include următoarele:
•  Rezecţie locală.
•  Radioterapie externă cu sau fără chimioterapie. În cazul în care mai rămâne cancer după tratament, se poate face o chimioterapie și o radioterapie suplimentară, pentru a evita necesitatea unei colostomii permanente.
•  Radioterapie internă.
•  Rezecţie abdomino-perineală, în cazul în care mai rămâne cancer sau recidivează după tratamentul cu radioterapie și chimioterapie.
•  Radioterapie internă pentru cancerul care rămâne după tratamentul cu radioterapie externă.
Pacienții care au avut un tratament care le-a salvat muşchii sfincterului pot primi examinări suplimentare la fiecare 3 luni pentru primii 2 ani, inclusiv examinări rectale cu endoscopie și biopsie, după cum este necesar.
Cancer anal în stadiul II:
Tratamentul pentru cancerul anal stadiul II poate include următoarele:
•  Rezecţie locală.
•  Radioterapie externă cu chimioterapie. În cazul în care mai rămâne cancer după tratament, se poate face o chimioterapie și o radioterapie suplimentară, pentru a evita necesitatea unei colostomii permanente.
•  Radioterapie internă.
•  Rezecţie abdomino-perineală, în cazul în care mai rămâne cancer sau recidivează după tratamentul cu radioterapie și chimioterapie.
•  Un studiu clinic pentru opţiuni noi de tratament.
Pacienții care au avut un tratament care le-a salvat muşchii sfincterului pot primi examinări suplimentare la fiecare 3 luni pentru primii 2 ani, inclusiv examinări rectale cu endoscopie și biopsie, după cum este necesar.
Cancer anal în stadiul III A:
Tratamentul pentru cancerul anal în stadiul III A poate include următoarele:
•  Radioterapie externă cu chimioterapie: În cazul în care mai rămâne cancer după tratament, se poate face o chimioterapie și o radioterapie suplimentară, pentru a evita necesitatea unei colostomii permanente.
•  Radioterapie internă.
•  Rezecţie abdomino-perineală, în cazul în care mai rămâne cancer sau recidivează după tratamentul cu radioterapie și chimioterapie.
•  Un studiu clinic pentru opţiuni noi de tratament.
Cancer anal în stadiul III B:
Tratamentul pentru cancerul anal în stadiul III B poate include următoarele:
•  Radioterapie externă cu chimioterapie.
•  Rezecție locală sau rezecţie abdomino-perineală, în cazul în care mai rămâne cancer sau recidivează după tratamentul cu chimioterapie şi radioterapie. Ganglionii limfatici pot fi, de asemenea, eliminaţi.
•  Un studiu clinic pentru opţiuni noi de tratament.
Cancer anal în stadiul IV:
Tratamentul pentru cancerul anal în stadiul IV poate include următoarele:
•  Chirurgie ca terapie paliativă pentru ameliorarea simptomelor și îmbunătățirea calității vieții.
•  Radioterapia ca terapie paliativă.
•  Chimioterapia cu radioterapie ca terapie paliativă.
•  Un studiu clinic pentru opţiuni noi de tratament.

Tratament adjuvant CaliVita recomandat:

Para Protex– 2 tablete de 3x/zi- antiparazitar, antiviral, antiseptic, detoxifiant-sustine sistemul imunitar- 6 saptamani- este recomandata deparazitarea de doua ori pe an- in absenta oricarei afectiui, iar in maladii tratamentul incepe cu deparazitare 6 saptamani, pauza 1 luna si se reia pentru 6 saptamani

Resveratrol Plus– 2 capsule/zi- 2 luni- anticancerigen, antioxidant-opreste dezvoltarea tumorilor, stimuleaza activitatea limfatica, elimina radicalii liberi, ajuta la eliminarea toxicitatii din organism, inclusiv a metalelor grele.

Ocean 21– 2 linguri de 2x/zi-2 luni- mineralizant si vitaminizant, detoxifiant, alcalinizat, sprijina functionarea normala a motilitatii intestinale, prin compozitia in ale vera diminueaza inflamatiile tractului gastro-intestinal; extractul de pau dárco are efect antiparazitar, anticancerigen, utilizat in tratamentul cancerului contribuie eficient la eliminarea tumorilor, furunculelor, abceselor, constructor al sistemului imunitar, un important proliferator celular( fortifica si mareste rezistenta celulelor)

Low deuterium Oxy Crystal– 10 picaturi intr-un pahar cu apa de 3x/zi- concentrat de apa saracita in deuteriu, structurat magnetic, imbogatit cu oxigen stabilizat;apa saracita in deuteriu incetineste procesul de diviziune celulara si reduce diviziunea celulara anormala, detoxifica organismul; oxigenul stabilizat creste aprvizionarea cu oxigen a celulelor, stimuleaza metabolismul, energizeaza corpul, sprijina absorbtia si utilizarea vitaminelor, mineralelor, extractelor de plante.

Liquid Chloraphyll– 1 lingurita/zi- 1 luna, pauza 1 luna si se reia 1 luna- puternic efect detoxifiant la nivel digestiv, alcalinizant, reduce inflamatiile tractului gastrointestinal

Rhodiolin– 3 capsule/zi- nu produce dependenta- combate insomniile, depresia, anxietatea, stresul, creste imunitatea relaxand organismul.

Ceai din nalba-mare– infuzie- antiinflamator si agent curativ al tractului gastro-intestinal, utilizat in tratarea formelor de cancer la nivelul tractului gastrointestinal, bogatin mucilagii captuseste si protejeaza mucoasa de actiunea adversa a radicalilor liberi.

 

Alimentatia alcalina. Hidratare cu apa alcalina.

Cceea ce se mananca, se bea, se inspira sau se pune direct pe piele devine hrana sau otrava pentru noi. Alimentatia traditionale este de cele mai multe ori incorecta, acida prin modul de preparare, prin combinatiile nepotrivite. Consumand fructe, legume, nuci si seminte in stare cruda starea de sanatate este mult influentata in bine. In cancer, afectiuni ale maduvei spinarii sau de natura neurologica trebuie sa aiba o alimentatie predominant cruda. Fructele, sustine dr Robert Morse, sunt cei mai buni agenti de regenerare a tesutului nervos si cerebral de eliminare a cancerului din organism.

Inflamatia inseamna ca organismul a luat foc. Cancerul poate fi comparat cu un incendiu scapat de sub control. La baza acidozei sta inflamatia provocata de ceea ce mancam, bem, inhalam sau aplicam pe piele, de gandurile si sentimentele noastre. Glandele suprarenale utilizeaza colesterolul pentru a produce corticosteroizi.  Daca glandele suprarenale sunt obosite, organismul nu se mai poate apara in lupta cu inflamatia.  In lipsa corticosteroizilor adecvati, apa si electrolitii sunt folositi de organism pentru a rezolva ”incendiul”, insa acestia provoaca edem, umflatura in zona inflamata. In acest fel ficatul va marii productia de colesterol, furnizand organismului compusi antiinflamatori suplimentari. Colesterolul reprezinta unul din principalii compusi ai steroizilor. Organismul incearca sa compenseze aciditatea recurgand la cateva metode cum ar fi: productia de steroizi, placarea cu colesterol, lipide, extractia de calciu si retentia electrolitica sau de lichide. Alimentatia oamenilor in general este acida. alcalinizarea organismului impiedica formarea sau dizolvarea placilor lipidice, dizolvarea calculilor, subtierea sangelui, dizolvarea cheagurilor, regenerare tisulara, imbunatatirea memoriei, insanatosirea celulelor.

Alimente care formeaza mediu alcalin:

Fructe: mere, caise, banane coapte, fructe cu boabe mici, curmale, smochine, stafide, cirese, nuca de cocos proaspata, grepfruit, struguri, lamai, lime, mango, lubenita, pepene galben, nectarine, mandarine, portocale, fructe de pasiflora, papaia, pere, piersici, ananas proaspat, rodii.

Legume: lucerna, midale, anghinare, sparanghel, avocado, muguri de bambus, fasole verde, sfecla,gogosari, broccoli, varza de bruxelles, varza rosie si alba, morcovi, telina, conopida, castane, cicoare, arpagic, conopida, porumb dulce, castravete, papadie, marar, tevie verde, vinete, frunze de cicoare, usturoi, hrean, frunze de conopida, gulie, praz, laptuci, salata verde, bame, masline, ceapa, patrunjel, pastarnac, mazare, dovleac, ridichi, rubarba, varza acra, macris, spanac, germeni, dovlecel, catof dulce, rosii galbene, nap, cartof alb.

Altele: cidru de mere, lapte batut, zer crud, amarah, mei, quinoa, lapte crud, miso( germeni de soia gatiti la abur), melasa, ulei de masline, condimente naturale, iaurt din lapte crud, vin organic, ceai din plante si ceai chinezesc.

Alimente care formeaza mediu acid: bauturi alcoolice, orz, banane verzi, afine, mure, coacaze, paine, prajituri, fursecuri, bomboane, branzeturi, ciocolata si cacao, cafea, cola si bauturi racoritoare, coloranti artificiali, condimente, porumb preparat, amidon de porumb, biscuiti sarati, creme de ou, produse lactate, sosuri de salata, gogosi, albus de ou, arome artificiale, produse din faina, fructe conservate, naut, gelatina, sos de friptur, tarate de grau, mamaliga terci, inghetata, dulceata, gem, linte, maioneza, carne inclusiv peste, moluste, scoici, carne de pasare, preparate cu ovaz, uleiuri procesate, masline in saramura, nuci, paste fainoase, produse de panificatie, piper negru, prune, prune uscate, orez alb si brun, produse din soia, zahar rafinat, topioca, ceai indian, tutun, otet, iaurt.

Sucurile. Robert Morse in SA TRAIM SANATOS FARA TOXINE recomanda consuml zilnic a doua pana la patru pahare de 300g suc din legume si fructe, asociat cu o dieta compusa din produse naturale crude. El afirma ca alimentele cu cel mai ridicat potential de energie electrica si cea mai mare incarcatura nutritiva sunt fructele, legumele, plantele medicinale, algele, nucile si semintele proaspete in stare cruda. In starea de slabiciune sau epuizare, in special la nivelul tractului digestiv sau daca doriti sa va hraniti sanatos, sucurile sunt cele recomandate. Se poate bea sucul din 5-6 morcovi proaspeti- sucul de morcovi este important in tratarea cancerului, leziunilor sau in epuizare.

Sucul de struguri- se prepara folosing inclusiv coditele si semintele- opreste dezvoltarea tumorilor

Sucul de mere- elimina radicalii liberi, intareste organismul, aduce aport de aminoacizi

Sucul din combinatii de legume- purifica sangele si sistemul limfatic- contin clorofila- detoxifiant chimic:

morcovi+sfecla+patrunjel

morcovi+sfecla+spanac

morcovi+muguri de lucerna+ patrunjel

morcovi+ spanac+ telina+ patrunjel

sucuri din varza si crucifere- benefice in tratarea cancerului