Cancer de Col Uterin Tratament

 

 

 

 

Cancer de Col Uterin Tratament Naturist Recomandat de Doctor Cojocaru Valentina:

  • Liquid Chlorophyll – 1 lingurita/zi- 2 luni-pauza 1 luna si se reia- alcalinizeaza organismul impiedicand dezvoltarea tumorala, distrugerea celulelor tumorale, aparitia inflamatiilor; effect detoxifiant si usor diuretic; elimina toxinele, neutralizeaza acizii, stimulant pentru digestie; reduce efectele adverse ale medicatiei alopate; reduce efectele adverse ale chimio si radioterapiei
  • OxyMax – picaturi de oxygen– oxigenarea insuficienta favorizeaza dezvoltarea tumorilor-20 picaturi de oxigenin aproximativ 25o ml apa de lichid si se bea de 3x/zi-1 luna-pauza 1 luna si se reia- cresc rezerva de oxygen a organismului, imbunatatesc metabolismul, stimuleaza absorbtia vitaminelor, mineralelor aminoacizilor si substantelor din plante
  • Noni sirop  2 linguri/zi- 3 luni-pauza 1 luna si se reia- actiune anticancerigena, incetineste dezvoltarea tumorilor, restabileste activitatea celulelor disfunctionale prin compozitia sa, actiune antidepresiva, antialergica, antiinfectioasa, usor analgesic ( antidurere)
  • Resveratrol Plus  2 capsule/zi- 2 luni- pauza 1 luna si se reia- antitumoral, sprijina sistemul circulator, intensifica metabolismul, antioxidant natural, creste rezistenta organismului prin cresterea imunitatii.
  • Rhodiolin – 3 capsule/zi- antidepresiv, antistress, reduce insomniile, oboseala, relaxeaza organismul, creste imunitatea prin inducerea linistii si starii de bine, nu da dependenta putand fi folosit timp indelungat.

Alte recomandari:

Tratament homeopat individualizat

Schimbarea stilului de viata:

  1. Alimentatie alcalina- vezi articol Stilul de viata alcalin; se recomanda perioade de post ( fara proteina animala), cura de sucuri naturale ( morcov, sfecla rosie, mere)
  2. Hidratare cu apa alcalina- vezi filtru de apa Aquarion si sectiunea articole APA
  3. Renuntare la fumat, cafea, energizante
  4. Miscare- minim 30 de minute pe zi. Mersul pe jos rapid, daca este posibil, poate fi benefic sau orice miscare in limita tolerantei

Circumstanţele cancerului de col uterin

Cauzele şi factorii de risc pentru cancerul de col uterin au fost identificaţi şi includ infecţia cu papilomavirus uman (HPV), având mulţi parteneri sexuali, fumatul, consumul de pastile anticoncepţionale şi angajarea timpurie în contacte sexuale;

Infecţia cu HPV poate cauza displazia de col uterin sau creşterea anormală a celulelor cervicale;
Examenele pelviene regulate şi testarea Papanicolau pot detecta modificări precanceroase la nivelul colului uterin;

Modificările precanceroase la nivelul colului uterin pot fi tratate prin criochirurgie, cauterizare sau chirurgie cu laser;

Cele mai frecvente simptome şi semne de cancer de col uterin sunt sângerările anormale şi durerile pelviene;

Cancerul de col uterin poate fi diagnosticat cu ajutorul unui test Papanicolau sau alte proceduri care prelevează ţesutul colului uterin;

Radiografiile la piept, scanarea CT, RMN-ul, precum şi scanarea PET pot fi folosite pentru a determina stadiul cancerului de col uterin;

Cancerul de col uterin necesită tratament diferit faţă de cancerul care începe în alte părţi ale uterului;

Opţiunile de tratament pentru cancerul de col uterin includ radioterapia, chirurgia şi chimioterapia;

Sunt disponibile două vaccinuri, Cervarix şi Gardasil pentru a preveni infecţia cu HPV;

Prognosticul cancerului de col uterin depinde de stadiul şi tipul cancerului de col uterin şi mărimea tumorii.
Ce este cervixul?

Cervixul este parte a sistemului reproductiv al femeii. Se găseşte în pelvis. Colul uterin este partea mai mică, mai îngustă a uterului (pântec).

Cervixul este un pasaj: Colul uterin se leagă de uter prin vagin. În timpul unei perioade menstruale, sângele curge din uter prin colul uterin în vagin. Vaginul conduce spre exteriorul corpului;

Colul uterin produce mucus. În timpul actului sexual, mucusul ajută la trecerea spermei din vagin
prin colul uterin în uter;

În timpul sarcinii, cervixul este închis etanş pentru a ajuta la menţinerea copilului în interiorul uterului. În timpul naşterii, colul uterin se deschide pentru a permite copilului să treacă prin vagin.

Ce este cancerul?

Cancerul începe în celulele, cărămizile care alcătuiesc ţesuturile. Ţesuturile alcătuiesc colul uterin şi alte organe ale corpului.

Celulele normale ale colului uterin cresc şi se divid pentru a forma celule noi, pe măsură ce organismul are nevoie de ele. Atunci când celulele normale îmbătrânesc sau se deteriorează, mor, iar celulele noi le iau locul.

Uneori, acest proces nu merge bine. Noile celule se formează atunci când organismul nu are nevoie de ele, iar celulele vechi sau deteriorate nu mor aşa cum ar trebui. Acumularea de celule suplimentare produce de multe ori o masă de ţesut denumită creştere sau tumoră.

 

Creşterile de pe colul uterin pot fi benigne (necanceroase) sau maligne (canceroase):

Excrescenţele benigne (polipi, chisturi, sau negii genitali):
Sunt rareori o ameninţare pentru viaţă;
Nu invadează ţesuturile din jurul lor;
Tumorile maligne (cancerul de col uterin):
Poate fi uneori o ameninţare la adresa vieţii;
Pot invada ţesuturile şi organele din apropiere;
Se pot răspândi în alte părţi ale corpului.
Cancerul de col uterin începe în celulele de pe suprafaţa colului uterin. De-a lungul timpului, cancerul de col uterin poate invada mai profund colul uterin şi ţesuturile din jur.

Celulele canceroase de col uterin se pot răspândi prin desprinderea tumorii de colul uterin. Ele pot migra prin vasele limfatice la ganglionii limfatici din apropiere.

De asemenea, celulele canceroase se pot răspândi prin vasele de sânge de la nivelul plămânilor, ficatului, sau oaselor.

După răspândire, celulele canceroase se pot ataşa la alte ţesuturi şi pot să crească pentru a forma noi tumori, care pot afecta aceste ţesuturi.

 

 

 

Factori de risc la cancer de col uterin

Atunci când primiţi un diagnostic de cancer de col uterin, este firesc să vă întrebaţi ce o fi cauzat boala. Medicii de obicei, nu pot explica de ce la o femeie se dezvoltă cancerul de col uterin şi la alta nu.
Cu toate acestea, ştim că o femeie cu anumiţi factori de risc poate fi mai predispusă decât alte femei să dezvolte cancerul de col uterin.

Un factor de risc este ceva care poate creşte riscul de a dezvolta o boală.
Studiile au descoperit ca infecţia cu virusul denumit HPV este cauza aproape a tuturor cazurilor de cancer de col uterin. Majoritatea adulţilor au fost infectaţi cu HPV la un moment dat în viaţa lor, dar cele mai multe infecţii dispar de la sine. O infecţie cu HPV care nu dispare poate cauza cancerul de col uterin la unele femei.

Alţi factori de risc, cum ar fi fumatul, pot acţiona pentru a creşte chiar mai mult riscul de cancer de col uterin în rândul femeilor infectate cu HPV.

Riscul unei femei de cancer de col uterin poate fi redus prin efectuarea periodică a testelor de screening pentru cancerul de col uterin. Dacă modificările celulare anormale sunt descoperite timpuriu, cancerul poate fi prevenit prin eliminarea sau distrugerea celulelor modificate înainte de a deveni celule canceroase.

Un alt mod prin care o femeie poate reduce riscul de a face cancer de col uterin este de a face un vaccin HPV, înainte de a deveni active sexual (cu vârsta cuprinsă între 9 şi 26). Chiar şi femeile care fac un vaccin HPV trebuie să facă teste periodice de screening pentru cancerul de col uterin.
Simptome Cancerul de Col Uterin

Cazurile timpurii de cancer de col uterin, de obicei, nu determină simptome. Atunci când cancerul creşte mai mare, femeile pot observa sângerări vaginale anormale:
Sângerare care apare între perioadele menstruale regulate;
Sângerare după actul sexual, douching sau un examen pelvian;
Perioade menstruale care durează mai mult şi sunt mai dificile decât înainte;
Sângerare după trecerea la menopauză
Femeile pot observa, de asemenea …
Creşterea scurgerilor vaginale;
Durere pelviană;
Durere în timpul actului sexual;
Cancerul de col uterin, infecţiile sau alte probleme de sănătate pot cauza aceste simptome. O femeie cu oricare dintre aceste simptome, ar trebui să anunţe medicul, astfel încât problemele să poată fi diagnosticate şi tratate cât mai curând posibil.

 

Acestea sunt stadiile invazive ale cancerului de col uterin:

Cancer Col Uterin Stadiul 1: Celulele canceroase se găsesc numai în colul uterin;
Cancer Col Uterin Stadiul 2: tumora a crescut peste colul uterin şi a invadat partea superioară a vaginului. Aceasta se poate să fi invadat şi alte ţesuturi din apropiere, dar nu peretele pelvian (mucoasa porţiunii de corp dintre şolduri) sau partea de jos a vaginului;
Cancer Col Uterin Stadiul 3: tumora a invadat peretele pelvian sau partea de jos a vaginului. În cazul în care tumora este suficient de mare pentru a bloca una sau ambele tuburi prin care trece urina de la rinichi, testele de laborator pot arăta că rinichii nu funcţionează bine;
Cancer Col Uterin Stadiul 4: tumora a invadat vezica urinară sau rectul. Sau, cancerul s-a extins la alte părţi ale corpului, cum ar fi plămânii.