Cancer la San Tratament

 

 

Cancer la San Tratament Naturist Recomandat de Doctor Cojocaru Valentina:

C Plus- complex de vitamina C – cu o ora inainte de masa- se incepe cu 1 tableta/zi- 1 saptamana si se creste saptamanal cu cate o tableta pana la 10 tablete/zi- se mentine 2 saptamani cu 10 tablete/zi si se scade cate 1 tableta/saptamana. Daca apare disconfort epigastric sau diaree, scadeti doza si mentineti un timp, apoi reluati. Vitamina C are efect antioxidant, antibacterian, antivirusal, impiedica dezvoltarea tumorilor si distruge celulele canceroase. Tratamentul cu vitamina C se efectueaza in afara curelor de chimioterapie. Se recomanda sa se respecte ora dinainte de masa si in timpul curei cu vit C sa se scada la minim consumul de grasimi.

Omega 3 concentrate – 3 capsule/zi- la 1ora si 30 minute dupa masa-2 luni- cura se efectueaza dupa cura cu vitamina C- grasimule Omega 3 sunt singurele recomandate in cancer. Acizii grasi polinesaturati Omega 3 ajuta la distrugerea celulelor canceroase si impiedica aparitia si dezvoltarea tumorilor.

ParaProtex – 3 tablete/zi- 6 saptamani- pauza 2 saptamani si se reia pentru 3 saptamani- parazitii sunt cunoscuti ca fiind implicati in formarea cancerului. ParaProtex are rol- antiparazitar, antiviral, detoxifiant, protejeaza ficatul impotriva substantelor toxice ( smirna din compozitia sa), puternic antioxidant( cuisoarele), antibiotic( usturoiul), stimulent al imunitatii. Cura se face in afara curelor de radio si chimioterapie pentru cei care efectueaza.

Ocean 21 – 2 linguri de 2x/zi-1 luna- sustine functia ficatului, detoxifica, aduce un aport de vitamine si minerale, aminoacizi si enzime, are efect anticancerigen ( extract de sfecla rosie, suc concentrat de merisor, extract de morcovi, extract de pau d”arco, extract de alge marine), alcalinizeaza impiedicand inflamatiile. Dupa Ocean 21 poate fi utilizat Liquid Chlorophyll.

Liquid Chlorophyll – 1 lingurita/zi- 2 luni-pauza 1 luna si se reia- alcalinizeaza organismul impiedicand dezvoltarea tumorala, distrugerea celulelor tumorale, aparitia inflamatiilor; effect detoxifiant si usor diuretic; elimina toxinele, neutralizeaza acizii, stimulant pentru digestie; reduce efectele adverse ale medicatiei alopate; reduce efectele adverse ale chimio si radioterapiei

OxyMax – picaturi de oxygen – oxigenarea insuficienta favorizeaza dezvoltarea tumorilor-20 picaturi de oxigenin aproximativ 25o ml apa de lichid si se bea de 3x/zi-1 luna-pauza 1 luna si se reia- cresc rezerva de oxygen a organismului, imbunatatesc metabolismul, stimuleaza absorbtia vitaminelor, mineralelor aminoacizilor si substantelor din plante

Resveratrol Plus  2 capsule/zi- 2 luni- pauza 1 luna si se reia- antitumoral, sprijina sistemul circulator, intensifica metabolismul, antioxidant natural, creste rezistenta organismului prin cresterea imunitatii.

Alte produse recomandate:

Noni sirop  2 linguri/zi- 3 luni-pauza 1 luna si se reia- actiune anticancerigena, incetineste dezvoltarea tumorilor, restabileste activitatea celulelor disfunctionale prin compozitia sa, actiune antidepresiva, antialergica, antiinfectioasa, usor analgesic ( antidurere)

Rhodiolin – 3 capsule/zi- antidepresiv, antistress, reduce insomniile, oboseala, relaxeaza organismul, creste imunitatea prin inducerea linistii si starii de bine, nu da dependenta putand fi folosit timp indelungat.

Tratamentul se efectueaza in cure cu pauzele recomandate.

 

 

Circumstanţele cancerului la sân

Cancerul la sân este cel mai frecvent cancer în rândul femeilor;
În medie, una din opt femei dezvoltă cancer la san;
Există multe tipuri diferite de cancer la san;
Cancerul la san este diagnosticat cu ajutorul medicului şi prin autoexaminarea sânilor, mamografie, examinare cu ultrasunete şi biopsie;
Tratamentul cancerului la san depinde de tipul de cancer şi stadiul acestuia (gradul de răspândire în organism).

 
Ce este cancerul la san?

Cancerul la san este o tumoare mamară (o aglomerare de celule canceroase) formată din celule ale sanului. Deşi cancerul la san este predominant la femei, poate afecta şi bărbaţii. Acest articol tratează cancerul de san la femei.

 

 

Care sunt tipurile diferite de cancer la san?

Există multe tipuri de cancer la sân. Unele sunt mai frecvente decât altele şi de asemenea există combinaţii de cancere.

 

Unele dintre cele mai frecvente tipuri de cancer sunt după cum urmează:

Carcinom ductal localizat: Cel mai frecvent tip de cancer neinvaziv la sân este carcinomul ductal localizat (CDL). Acest tip de cancer nu se extinde şi de aceea, în general are o rată mare de vindecare.

Carcinomul ductal invaziv: Acest cancer apare într-un canal al sânului şi se dezvoltă în ţesuturile din jur. Este cea mai frecventă formă de cancer la sân. Aproape 80 % din cancerele invazive la sân sunt carcinoame ductale invazive.

Carcinomul lobular invaziv: Acest cancer la sân apare în glandele sânului care produc lapte. Aproximativ 10 % dintre cancerele invazive la sân sunt carcinoame lobulare invazive.

Celelalte forme de cancer la san sunt mult mai rare şi includ următoarele:

Carcinoamele mucilaginoase sunt formate din celule canceroase generatoare de mucus.
Tumorile mixte conţin o varietate de tipuri de celule.
Carcinomul medular este un cancer la sân impregnant care apare cu limite bine definite între ţesutul canceros şi cel necanceros.

Cancerul inflamator la san: Acest cancer face ca pielea sânului să apară roşie şi caldă la atingere (dând senzaţia unei inflamaţii). Aceste schimbări se datorează blocării vaselor limfatice de către celulele canceroase.

Cancerele la san triplu-negative: Acesta este un subtip de cancer invaziv cu celule care blochează receptorii de estrogen şi progesteron şi nu prezintă o proteină specifică(HER2) în exces pe suprafaţa lor. Tinde să apară mai frecvent la femeile tinere şi la femeile afro-americane.

Boala Paget a sfârcului: Acest cancer apare în canalele sânului şi se extinde la sfârc şi zona care înconjoară sfârcul.

Carcinomul adenoid chistic: Aceste cancere prezintă ambele forme, glandular şi chistic. Acestea tind să nu se răspândească agresiv şi prezintă un pronostic bun.

 

 

Ce produce cancerul mamar?

Există mulţi factori de risc care cresc incidenţa dezvoltării cancerul mamar. Cu toate că ştim o parte dintre aceşti factori de risc, nu ştim în ce fel cauzează aceşti factori dezvoltarea unei celule canceroase.

 

 

Cancer la san factori de risc:

Unii dintre factorii de risc ai cancerului la san pot fi schimbaţi (cum ar fi consumul de alcool) în timp ce alţii nu pot fi influenţaţi (cum ar fi vârsta). Este important să discutaţi aceste riscuri cu medicul ori de câte ori sunt iniţiate noi terapii (de exemplu, terapia hormonală după menopauză).

 
Următorii sunt factori de risc pentru cancerul mamar:

Vârsta: Şansele de cancer la san cresc o dată cu vârsta;

Antecedentele familiale: Riscul de cancer la san este mai mare la femeile care au rude bolnave. Având o rudă apropiată care suferă de această boală (soră, mamă, fiică), dublează riscul unei femei;
Istoricul personal: Diagnosticarea cu cancer la un sân, sporeşte riscul cancerului şi la celălalt sân sau apariţia încă unui cancer la sânul afectat iniţial;

Femeile diagnosticate cu anumite afecţiuni benigne la san prezintă un risc crescut de cancer la san. Acestea includ hiperplazie atipică, o afecţiune în care apare proliferarea anormală a celulelor sânului, însă nu s-a dezvoltat nici un cancer;

Menstruaţia: Femeile la care ciclul menstrual este iniţiat timpuriu (înainte de 12 ani) sau care ajung la menopauză mai târziu (după 55 ani) prezintă un risc uşor mai crescut;

Ţesutul sanului: Femeile cu ţesutul dens al sanului (aşa cum reiese din mamografie) prezintă un risc mai mare de cancer la san;

Rasa: Femeile albe prezintă un risc crescut de a dezvolta cancer la san, însă femeile afro-americane tind să aibă tumori mai agresive atunci când dezvoltă cancer la san;
Expunerea anterioară a pieptului la radiaţii sau folosirea dietilstilbestrolului creşte riscul de cancer la sân;

Neavând nici un copil sau primul copil apare după vârsta de 30 ani creşte riscul de cancer la san;
Alăptarea timp de un an şi jumătate până la doi ani poate reduce uşor riscul de cancer la san;
Dacă sunteţi supraponderală sau obeză creşte riscul de cancer la san;
Folosirea contraceptivelor orale în ultimii 10 ani creşte riscul de cancer la san;
Folosirea terapiei combinate cu hormoni după menopauză creşte riscul de cancer la san;
Folosirea alcoolului creşte riscul de cancer la san, iar acesta pare să fie proporţional cu cantitatea de alcool;
Exerciţiile fizice par să reducă riscul de cancer la san.

 

 

Cancerul de san simptome:

Cel mai frecvent semn al cancerului de san este un nodul nou sau masă în san.

 

În plus, următoarele sunt posibile semne de cancer la san:

– Secreţiile mamelonare sau roşeaţă;
– Durere a sanului sau mamelonului;
– Inflamarea sau încreţirea unei părţi din san.

Ar trebui să discutaţi aceste aspecte sau orice alte constatări care vă îngrijorează cu medicul.

 
Cancer la san diagnostic:

Deşi cancerul de san poate fi diagnosticat prin semnele şi simptomele de mai sus, utilizarea mamografiei a făcut posibilă detectarea multor dintre cazurile de cancer precoce înainte de produce vreun simptom.

Societatea Americană de Cancer are următoarele recomandări pentru examinarea cancer de sân:
Femeile în vârstă de 40 şi mai mari ar trebui să facă o mamografie în fiecare an şi ar trebui să continue să facă acest lucru, atâta timp cât au o stare bună de sănătate.

Mamografiile sunt un instrument de examinare foarte bun pentru cancerul de sân. Ca în orice test, mamografiile au limitări şi vor omite unele forme de cancer. Rezultatele mamografiei, examinării sânului, precum şi istoricul familial ar trebui să fie discutate cu medicul.

Femeile între 20 şi 30 de ani ar trebui să facă un examen clinic mamar (ECM), ca parte a examenelor medicale regulate, de către un profesionist din domeniul sănătăţii, la intervale de trei ani pentru femeile între 20 şi 30 de ani şi în fiecare an pentru femeile trecute de 40 de ani.

ECM sunt un instrument important pentru a detecta schimbări în sân şi, de asemenea, pentru a iniţia o discuţie cu medicul, cu privire la depistarea precoce a cancerului şi a factorilor de risc.
Autoexaminarea sânilor (AES) este o opţiune pentru femeile care împlinesc 20 de ani. Femeile ar trebui să înştiinţeze medicul cu privire la orice schimbare la san.

Dacă o femeie doreşte să facă AES, tehnica ar trebui să fie revizuită împreună cu furnizorul de servicii medicale. Scopul este să se simtă confortabil cu modul în care sânii femeii se simt şi arată şi, prin urmare, să detecteze schimbările.

Femeile cu risc ridicat (mai mare de 20 % din durata vieţii), ar trebui să facă o RMN şi o mamografie în fiecare an. Femeile cu risc moderat (15 % – 20 %), ar trebui să discute cu medicul lor despre avantajele şi limitările adăugării examinării IRM pe lângă mamografia anuală.

 

 

Care este prognosticul cancerului de sân?

Ratele de supravieţuire sunt o modalitate pentru personalul medico-sanitar de a discuta prognosticul şi perspectivele cu pacienţii lor cu un diagnostic de cancer. Trebuie să hotărâţi dacă vreţi să ştiţi acest număr sau nu şi ar trebui sa lăsaţi medicul să ştie.

Numărul cel mai frecvent discutat este cinci ani de supravieţuire. Acesta este procentul pacienţilor care trăiesc cel puţin cinci ani după ce sunt diagnosticaţi cu cancer. Mulţi dintre aceşti pacienţi trăiesc mai mult, iar unii pacienţi mor mai devreme din alte cauze decât cancerul de sân. Cu o schimbare constantă în terapii, aceste numere se modifică de asemenea. Statistica actuală a celor cinci ani de supravieţuire se bazează pe pacienţii care au fost diagnosticaţi cu cel puţin cinci ani în urmă şi ar fi putut face diferite terapii care sunt disponibile în prezent.

Toate acestea trebuiesc luate în considerare atunci când se interpretează aceste numere.
Mai jos sunt statisticile din baza de date a cancerului la nivel naţional şi reflectă pacienţii care au fost diagnosticaţi cu cancer la sân în 2001 şi 2002:

Procentul de supravieţuire timp de cinci ani:
Cancer de san stadiul 0 – 93 %
Cancer de san stadiul 1 – 88 %
Cancer de san stadiul 2A – 81 %
Cancer de san stadiul 2B – 74 %
Cancer de san stadiul 3A – 67 %
Cancer de san stadiul 3B – 41 %
Cancer de san stadiul 3C – 49 %
Cancer de san stadiul 4 – 15 %

 

Poate fi prevenit cancerul de sân?

Nu există nici o modalitate de a garanta prevenirea cancerului de sân. Revizuirea factorilor de risc şi modificarea celor care pot fi schimbaţi (intensificarea exerciţiilor fizice, păstrarea unei greutăţi corporale optime, etc.) pot ajuta la reducerea riscului.

Urmând ghidurile Societăţii Americane de Cancer pentru depistarea precoce poate ajuta la depistarea şi tratamentul precoce.

Există unele subgrupuri de femei care ar trebui să ia în considerare măsuri suplimentare de prevenire:
Femeile cu un istoric familial puternic de cancer la sân ar trebui să fie evaluate prin teste genetice. Acest lucru ar trebui să fie discutat cu medicul şi să fie precedat de o întâlnire cu un consilier genetic care vă poate explica ce poate şi ce nu poate spune si apoi ajuta la interpretarea rezultatelor după încercare.

Chimio-prevenirea este utilizarea medicamentelor pentru a reduce riscul de cancer.
Inhibitorii de aromatază sunt medicamente care blochează producerea cantităţilor mici de estrogen, de obicei, produse la femeile în postmenopauză. Sunt folosiţi pentru a preveni reapariţia cancerului de sân, dar nu sunt aprobaţi în acest moment pentru chimio-prevenirea cancerului de sân.
Chirurgia preventivă: Pentru un grup mic de pacienţi care au un risc foarte ridicat de cancer la sân, intervenţiile chirurgicale pentru a elimina sânii poate fi o opţiune. Deşi acest lucru reduce în mod semnificativ riscul, o şansă mică de a dezvolta cancer tot rămâne.
Unele dintre motivele pentru această decizie pot include:

– gene mutante BRCA descoperite prin testarea genetică;
– o puternică incidenţă în familie;
– antecedente personale de cancer la un singur sân.

 

 

Medicul este sigur că am cancer la sân?

Anumite tipuri de cancer sunt relativ uşor de identificat prin evaluarea microscopică standard a ţesutului. Acest lucru este, în general, valabil pentru cele mai frecvente tipuri de cancer la sân. Acest lucru, evident, înseamnă că aţi făcut o biopsie, care a fost apoi examinată de un patolog.

 

Cu toate acestea, aşa cum căutarea pentru formele mai precoce şi mai rare de cancer la san progresează, poate fi dificil să fi sigur că un anumit grup de celule este malign (canceros). În acelaşi timp, afecţiunile benigne pot conţine celule care sunt oarecum distorsionate în aspectul sau modul de creştere (cunoscut sub numele de celule atipice sau hiperplazie atipică).

 

Din acest motiv, este important ca medicul patolog care citeşte diapozitivele biopsiei de la sân să fie experimentat în patologia sânului. Cele mai bune grupuri de patologie au mai mulţi patologi care verifică diapozitivele discutabile sau dificile. În cazuri mai dificile, diapozitivele vor fi adesea trimise la specialişti recunoscuţi cu o expertiză considerabilă în patologia sânului.

 
Ce tip de cancer la san am?

Cancerul de sân nu este o boală singulară. Există mai multe tipuri de cancer la san, şi acestea pot avea implicaţii foarte diferite. Cancerul de san variază de la formele de cancer localizate, cum ar fi carcinom ductal localizat (CDL), la cancerele invazive, care se pot răspândi rapid (metastază). În mijlocul spectrului de frecvenţe sunt cancerele de san, cum ar fi carcinoame coloidale şi carcinoame papilare, care au o perspectivă (prognostic) mult mai favorabilă decât celelalte tipuri de cancer la san mult mai invazive de obicei. Uneori, CDL neinvaziv este găsit în apropierea cancerului mamar invaziv.
Echipa de tratament ar trebui să fie în măsură să explice ce tip de cancer aveţi, cum au determinat acest lucru şi tratamentul pe care-l recomandă.

Istoricul familiei mele este relevant pentru diagnosticarea cancerului la san?

Dacă aveţi o incidenţă familială puternică (pozitivă) de cancer la san, cancer ovarian, sau chiar cancer de prostata, aceste informaţii sunt relevante pentru diagnostic. O incidenţă puternică în familie, în acest caz, de obicei, înseamnă că o mamă, frate, copil sau tatăl a avut o malignitate conexă. Informaţiile despre alţi membri ai familiei (mătuşi, nepoţi, etc.) este de asemenea important. Acest lucru este important mai ales dacă diagnosticul de cancer la san a fost pus la o vârstă fragedă sau implică ambii sâni sau un san şi un ovar la aceeaşi persoană. Un istoric familial pozitiv poate necesita un examen mai amplu de diagnosticare, tratament mai implicat, precum şi luarea în considerare a testării genetice, nu numai pentru dumneavoastră, ci şi pentru alţi membri ai familiei.

Ce alte studii ar trebui să se facă asupra ţesutului biopsiei mele?

Evaluarea microscopică a diapozitivelor realizate din ţesutul implicat furnizează informaţii critice asupra tumorii. O predicţie destul de precisă a evoluţiei tumorale poate fi făcută pe baza apariţiei celulelor canceroase, a mărimii lor şi similitudinii una faţă de alta şi prezenţa sau absenţa acestor celule în vasele limfatice şi de sânge imediat adiacent tumorii. Acest tip de evaluare este o parte standard a procesului de diagnosticare.
Cu toate acestea, există date suplimentare relevante, pe care laboratorul ar trebui să le obţină, iar această analiză este stabilită de patolog la momentul diagnosticului. Aceste informaţii includ, cel puţin, o evaluare a receptorilor estrogen şi progesteron de pe celulele maligne şi situaţia a cel puţin unei oncogene, denumită her-2-neu. O oncogenă este o genă care joacă un rol în dezvoltarea celulelor normale, dar, atunci când sunt modificate, pot contribui la diviziunea celulară anormală şi dezvoltarea tumorii.
În prezent, aceste teste (receptori de estrogen şi progesteron şi her-2-neu) au o valoare predictivă suficient de precisă încât situaţia lor ar trebui să fie determinată în toate cazurile de cancer la sân. Rezultatele testelor sunt disponibile în termen de câteva zile până la o săptămână după îndepărtarea ţesutului tumoral. Rezultatele acestor teste ar trebui să fie luate în considerare în decizia finală cu privire la stabilirea tratamentului. Aceste teste sunt în continuă evoluţie şi schimbare, iar echipa de tratament va fi capabilă să dezbată testele actuale şi avansate disponibile.