CANCER OSOS

 

Cancer Osos Tratament Naturist:

Shark Aid (1-1-1 dupa masa)

Noni Organic (1-1-1 linguri inainte de masa)

Calcium Magnesium Plus (1-1-1 inainte de masa)

 

Cancerul osos este un cancer mai putin frecvent care incepe intr-un os. Cancerul osos poate începe în orice os din organism, dar cel mai frecvent afecteaza oasele lungi care alcatuiesc bratele si picioarele.

Există mai multe tipuri de cancer osos. Unele tipuri de cancer osos apar in principal la copii, in timp ce altele afecteaza cea mai mare parte a adultilor.

Termenul de „cancer osos” nu include tipurile de cancer care incep in alta parte a corpului si se raspandesc (metastaze) la os. In schimb, aceste tipuri de cancer sunt numite de unde au început, cum ar fi cancerul de san care are metastaze la os.

 

Simptomele si cauzele cancerului osos

Cancer Osos Simptome:

* dureri osoase

* umflaturi si sensibilitate in apropierea zonei afectate

* os rupt

* oboseală

* scădere neintenționată în greutate

 

Când este necesar sa consultati  un medic

Faceti-va o programare la medicul dumneavoastră in cazul in care dumneavoastră sau copilul dumneavoastră dezvoltă semne și simptome care vă îngrijorează.

 

Cancerului osos cauze:

* Osteosarcomul

* Sarcomul Ewing

Nu este clar ce anume cauzeaza cele mai multe forme de cancer osos.Medicii știu ca cancerul osos incepe ca o eroare în ADN-ul unei celule. Eroarea spune celulei sa creasca si sa se divida într-un mod necontrolat. Aceste celule continua sa se dezvolte mai degrabă, decat sa  moara, la un moment stabilit. Celulele mutante se acumuleaza si formează o masă (tumora), care poate invada structurile din apropiere sau se extind în alte zone ale corpului.

 

Tipurile  de cancer osos

Cancerele osoase se impart în tipuri distincte în funcție de tipul de celule de unde a început cancerul. Cele mai frecvente tipuri de cancer osos includ:

 * Osteosarcomul. Osteosarcomul incepe in celulele osoase. Osteosarcomul apare cel mai frecvent la copii si adultii tineri, in oasele piciorului sau brațului.

 * Condrosarcomul. Condosarcomul incepe in celulele cartilajului. Acesta apare de obicei in pelvis, picioare sau brate la adultii de varsta mijlocie si mai in varsta.

* Sarcomul Ewing. Nu este clar de unde anume începe sarcomul Ewing, dar tumorile apar cel mai frecvent la nivelul pelvisului, picioarelor sau bratelor de copii si adulti tineri.

 

Cancer Osos Factori de Risc:

Nu este clar ce anume cauzeaza cancerul osos, dar medicii au găsit anumiți factori care sunt asociati cu un risc crescut, inclusiv :

 * Sindroame genetice mostenite. Anumite sindroame genetice rare care au trecut prin familii cresc riscul de cancer osos, inclusiv sindromul Li – Fraumeni și retinoblastomul ereditar.

 * Boala Paget a osului. Cel mai frecvent apare la persoanele in varsta, boala Paget a osului poate creste riscul de cancer osos in curs de dezvoltare mai târziu.

 * Radioterapia pentru cancer. Expunerea la doze mari de radiatii, cum ar fi cele prezentate în timpul tratamentului cu radiatii pentru cancer, creste riscul de cancer osos pe viitor.

 

Cancer Osos Diagnostic – Cancer Osos Analize

Testele de imagistica pe care le veti suferi depind de situația dumneavoastră. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda unul sau mai multe teste imagistice pentru a evalua zona de interes, inclusiv:

* Scanarea osului

* Tomografie computerizata ( CT )

* Imagistica prin rezonanta magnetica ( IRM )

* Tomografie cu emisie de pozitroni ( PET )

* Raze X

Indepartarea unei mostre de tesut pentru testele de laborator

 

Medicul dumneavoastră vă poate recomanda o procedură pentru eliminarea unei mostre de tesut (biopsie) din tumora pentru teste de laborator. Testarea poate informa medicul dumneavoastră dacă tesutul este canceros și, dacă da, ce tip de cancer aveti. Testarea va dezvălui, de asemenea, gradul  cancerului, ceea ce ajuta medicii să înțeleagă cat de agresiv poate fi cancerul.

 

Tipurile de proceduri de biopsie folosite pentru a diagnostica cancerul osos includ:

 * Introducerea unui ac prin piele si intr-o tumora. În timpul biopsiei cu acul, medicul introduce un ac fin prin piele si il ghideaza in tumora. Acul este utilizat pentru a elimina bucăți mici de tesut din tumora.

 * Chirurgia pentru eliminarea unei mostre de țesut pentru testare. În timpul biopsiei chirurgicale, medicul face o incizie prin piele și elimină fie întreaga tumora (biopsie excizionala), fie o porțiune a tumorii (biopsie incisionala).

Determinarea tipului de biopsie de care aveți nevoie precum si particularitatile modului în care aceasta ar trebui să fie efectuata, necesită o planificare atentă de catre echipa medicală. Medicii trebuie să efectueze biopsia intr-un mod in care nu va interfera cu viitoarele interventii chirurgicale pentru a elimina cancerul osos. Din acest motiv, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru o trimitere la o echipă de medici cu experiență vastă în tratarea tumorilor osoase inainte de biopsia dvs.

 

Teste care stabilsec stadiul ( etapa ) cancerului osos

Odată ce medicul dvs va pune diagnosticul de cancer osos, acesta lucrează pentru a stabili stadiul ( etapa )  cancerului. Etapa in care se afla cancerul dvs ofera o orientare pentru opțiunile de tratament .

Etapele cancerului osos includ:

 * Etapa I Cancer Osos

In acest stadiu, cancerul osos se limitează la nivelul osului și nu s-a extins si la alte zone ale corpului. Cancerul aflat in etapa I prezinta un grad scăzut, ceea ce înseamnă că celulele canceroase sunt mai putin agresive.

 * Etapa a II-a Cancer Osos

Această etapă de cancer osos este, de asemenea, limitată la os și nu s-a extins si la alte zone ale corpului. Dar cancerul aflat in etapa a II-a este de grad înalt, ceea ce înseamnă că celulele canceroase sunt mult mai agresive.

 * Etapa a III -a Cancer Osos

În acest stadiu, cancerul osos apare în două sau mai multe locuri  pe același os. Tumorile canceroase aflate in etapa a III-a pot fi fie de grad scăzut sau ridicat.

 * Etapa  a IV-a Cancer Osos

Această etapă a cancerului osos indica faptul ca cancerul s-a extins dincolo de os si in alte zone ale corpului, cum ar fi alte oase sau alte organe interne.

 

Cancer Osos Tratament Naturist:

Shark Aid (1-1-1 dupa masa)

Noni Organic (1-1-1 linguri inainte de masa)

Calcium Magnesium Plus (1-1-1 inainte de masa)

 

Cancer Osos Tratament

Opțiunile de tratament pentru cancerul osos se bazează pe tipul de cancer pe care il aveti, stadiul cancerului, starea generala de sanatate si preferințele dumneavoastră. Diferite tipuri de cancer osos raspund la tratamente diferite, iar medicii dumneavoastră vă pot ajuta să va ghideze spre ceea ce este cel mai bine pentru cancerul dvs. De exemplu, unele tipuri de cancer osos sunt tratate doar prin interventii chirurgicale; alte tipuri cu chirurgie si chimioterapie; iar unele cu interventii chirurgicale, chimioterapie si radioterapie.

 

Interventia Chirurgicala Cancer Osos

Scopul interventiei chirurgicale este de a elimina întregul cancer osos. În cele mai multe cazuri, acest lucru implică tehnici speciale pentru a elimina tumora intr-o singură bucată, împreună cu o mică parte din tesutul sanatos care-l înconjoară. Tipurile de interventii chirurgicale folosite pentru a trata cancerul osos includ:

 * Chirurgia pentru eliminarea cancerului, dar pastrarea membrelor. În cazul în care  cancerul osos poate fi separat de nervi si  alte tesuturi, chirurgul poate fi capabil sa elimine cancerul osos și sa pastreze membrele. Deoarece o parte din os este eliminata odata cu cancerul, chirurgul inlocuieste osul pierdut cu os din alte parti ale corpului dvs, cu material de la o bancă de oase sau  cu o proteza speciala din metal.

 * Interventia chirurgicala pentru cancerul care nu afectează nivelul membrelor. Dacă  cancerul osos apare la oasele din alte parti decât cele ale bratelor si picioarelor, chirurgii pot elimina osul si unele tesuturi inconjuratoare, cum ar fi cazul in care cancerul afectează o coastă, sau poate elimina cancerul păstrând o cat mai mare parte a osului posibil, de exemplu la fel ca în cazul in care cancerul afectează coloana vertebrala. Osul îndepărtat in timpul interventiei chirurgicale poate fi înlocuit cu o bucată de os din alta zona a corpului, cu material de la o bancă de oase sau cu o proteza speciala din metal.

  * Chirurgia pentru eliminarea unui membru. Cancerele osoase, care sunt foarte mari sau situate într-un punct complicat al osului pot necesita interventie chirurgicala pentru a elimina toate membrele sau o parte a unui membru (amputare). Pe masura ce s-au dezvoltat si alte tratamente, această procedură este mai puțin frecventa. Vei fi probabil echipat cu un membru artificial dupa operatie si veti merge la cursuri de formare pentru a învăța cum sa efectuati sarcinile zilnice, folosind noul membru.

 

Cancer Osos Chimioterapia

Chimioterapia este un tratament medicamentos care utilizeaza substante chimice pentru a distruge celulele canceroase. Chimioterapia este cel mai adesea administrata printr-o venă (intravenos). Medicamentele chimioterapeutice călătoresc prin tot corpul.

Chimioterapia poate fi, de asemenea, utilizata la persoanele cu cancer osos, care s-a extins dincolo de os si la alte zone ale corpului.

 

Cancer Osos Radioterapia

Radioterapia folosește fascicule cu putere mare de energie, cum ar fi raze X, pentru a distruge celulele canceroase. În timpul radioterapiei, veti fi intins pe o masă în timp ce un aparat special se mișcă în jurul dvs și tinteste cu ajutorul fasciculelor de energie punctele precise de pe corpul dvs.

Radioterapia, de obicei, împreună cu chimioterapia, este adesea folosita înainte de operație. Aceasta poate crește posibilitatea ca amputarea sa nu fie necesara.

Radioterapia poate fi, de asemenea, utilizata la persoanele cu cancer osos care nu poate fi îndepărtat chirurgical. După intervenția chirurgicală, radioterapia poate fi folosită pentru a distruge eventualele celule canceroase care pot fi lăsate în urmă. Pentru persoanele cu cancer osos in stadiu avansat, radioterapia poate ajuta la controlul semnelor si simptomelor, cum ar fi durerea.