Cancer Ovarian Tratament Naturist

 

 

 

Cancer Ovarian Tratament Naturist Recomandat de Doctor Cojocaru Valentina:

Tratamentul recomandat mai jos poate fi folosit preventiv pentru evitarea dezvoltarii oricarui tip de cancer, adjuvant in tratarea cancerului ovarian.

C Plus- complex de vitamina C – cu o ora inainte de masa- se incepe cu 1 tableta/zi- 1 saptamana si se creste saptamanal cu cate o tableta pana la 10 tablete/zi- se mentine 2 saptamani cu 10 tablete/zi si se scade cate 1 tableta/saptamana. Daca apare disconfort epigastric sau diaree, scadeti doza si mentineti un timp, apoi reluati. Vitamina C are efect antioxidant, antibacterian, antivirusal, impiedica dezvoltarea tumorilor si distruge celulele canceroase. Tratamentul cu vitamina C se efectueaza in afara curelor de chimioterapie. Se recomanda sa se respecte ora dinainte de masa si in timpul curei cu vit C sa se scada la minim consumul de grasimi.

Omega 3 concentrate – 3 capsule/zi- la 1ora si 30 minute dupa masa-2 luni- cura se efectueaza dupa cura cu vitamina C- grasimule Omega 3 sunt singurele recomandate in cancer. Acizii grasi polinesaturati Omega 3 ajuta la distrugerea celulelor canceroase si impiedica aparitia si dezvoltarea tumorilor.

ParaProtex – 3 tablete/zi- 6 saptamani- pauza 2 saptamani si se reia pentru 3 saptamani- parazitii sunt cunoscuti ca fiind implicati in formarea cancerului. ParaProtex are rol- antiparazitar, antiviral, detoxifiant, protejeaza ficatul impotriva substantelor toxice ( smirna din compozitia sa), puternic antioxidant( cuisoarele), antibiotic( usturoiul), stimulent al imunitatii. Cura se face in afara curelor de radio si chimioterapie pentru cei care efectueaza.

Ocean 21 – 2 linguri de 2x/zi-1 luna- sustine functia ficatului, detoxifica, aduce un aport de vitamine si minerale, aminoacizi si enzime, are efect anticancerigen ( extract de sfecla rosie, suc concentrat de merisor, extract de morcovi, extract de pau d”arco, extract de alge marine), alcalinizeaza impiedicand inflamatiile. Dupa Ocean 21 poate fi utilizat Liquid Chlorophyll.

Liquid Chlorophyll – 1 lingurita/zi- 2 luni-pauza 1 luna si se reia- alcalinizeaza organismul impiedicand dezvoltarea tumorala, distrugerea celulelor tumorale, aparitia inflamatiilor; effect detoxifiant si usor diuretic; elimina toxinele, neutralizeaza acizii, stimulant pentru digestie; reduce efectele adverse ale medicatiei alopate; reduce efectele adverse ale chimio si radioterapiei

OxyMax – picaturi de oxygen – oxigenarea insuficienta favorizeaza dezvoltarea tumorilor-20 picaturi de oxigenin aproximativ 25o ml apa de lichid si se bea de 3x/zi-1 luna-pauza 1 luna si se reia- cresc rezerva de oxygen a organismului, imbunatatesc metabolismul, stimuleaza absorbtia vitaminelor, mineralelor aminoacizilor si substantelor din plante

Resveratrol Plus  2 capsule/zi- 2 luni- pauza 1 luna si se reia- antitumoral, sprijina sistemul circulator, intensifica metabolismul, antioxidant natural, creste rezistenta organismului prin cresterea imunitatii.

Alte produse recomandate:

Noni sirop  2 linguri/zi- 3 luni-pauza 1 luna si se reia- actiune anticancerigena, incetineste dezvoltarea tumorilor, restabileste activitatea celulelor disfunctionale prin compozitia sa, actiune antidepresiva, antialergica, antiinfectioasa, usor analgesic ( antidurere)

Rhodiolin – 3 capsule/zi- antidepresiv, antistress, reduce insomniile, oboseala, relaxeaza organismul, creste imunitatea prin inducerea linistii si starii de bine, nu da dependenta putand fi folosit timp indelungat.

Tratamentul se efectueaza in cure cu pauzele recomandate.

 

Alte recomandari:

– Tratament homeopat individualizat. Adresati-va unui medic homeopat.

– Alimentatie bogata in fructe si legume, proteine vegetale, oleaginoase, fara proteina animala ( post)- vezi articol Stilul de viata alcalin

– Hidratare cu apa ionizata, oxigenata alcalina- vezi filtru de apa Aquarion sau apa pura de izvor sau apa imbuteliata alcalina

– Obligatoriu renuntare la alcool, cafea, tutun

– Miscare cel putin 30 minute /zi unde este posibil, in limita tolerantei.

 

 

Circumstanţele cancerului ovarian:

– Cele mai multe creşteri ovariene la femeile sub 30 de ani sunt benigne, chisturi umplute cu lichid;
– Există mai multe tipuri de cancer ovarian;
– Cauzele exacte ale cancerului ovarian sunt necunoscute;
– Factorii de risc care cresc şansa de a dezvolta cancerul ovarian includ un istoric familial de cancer, dacă aveţi peste 55 de ani şi dacă nu aţi fost niciodată gravidă;
– Simptomele şi semnele cancerului ovarian pot fi vagi, dar pot include umflarea abdomenului, presiune sau durere, urinare frecventă sau necesitatea urgentă de a urina, dureri de spate, dureri de picior, sângerări vaginale neobişnuite şi senzaţia de umplere rapidă;
– Nu există teste de rutina pentru cancerul ovarian;
– Un examen fizic (inclusiv examen pelvian), ultrasunete, raze X, testul de sânge CA 125 şi biopsie din ovar pot fi necesare pentru a detecta si diagnostica cancerul ovarian şi a determina stadiul;
– Tratamentul, prognosticul, precum şi rata de supravieţuire pentru cancerul ovarian depind de stadiul bolii şi vârstă şi de starea de sănătate a femeii.
Ovarele:

Ovarele sunt parte a sistemului reproductiv al femeii. Ele sunt situate în pelvis. Fiecare ovar este aproximativ de dimensiunea unei migdale. Ovarele produc hormonii feminini – estrogen şi progesteron. Totodată, ele eliberează ovulele. Un ovul migrează de la ovar printr-un tub uterin către pântece (uter).
Atunci când o femeie trece prin „schimbarea vieţii” ei (menopauză), ovarele ei nu mai
eliberează ovule şi produce niveluri mult mai mici de hormoni.
Înţelegerea cancerului ovarian

Cancerul începe în celulele, blocurile care alcătuiesc ţesuturile. Ţesuturile alcătuiesc organele corpului.
În mod normal, celulele cresc şi se divid pentru a forma celule noi, pe măsură ce organismul are nevoie de ele. Atunci când celulele îmbătrânesc, mor, iar noile celule le iau locul. Uneori, acest proces ordonat nu merge bine. Noile celule se formează atunci când organismul nu are nevoie de ele, iar celulele vechi nu mor atunci când ar trebui. Aceste celule suplimentare pot forma o masă de ţesut numit creştere sau tumoră.
Tumorile pot fi benigne sau maligne:

Tumorile benigne nu sunt canceroase; Tumorile benigne pun rareori viaţa în pericol; În general, tumorile benigne pot fi eliminat. Tumorile benigne de obicei, nu cresc la loc; Tumorile benigne nu invadează ţesuturile din jurul lor; Celulele din tumorile benigne nu se răspândesc în alte părţi ale corpului.
Tumorile maligne sunt canceroase: Tumorile maligne sunt în general mai serioase decât tumorile benigne. Acestea pot pune viaţa în pericol; Tumorile maligne pot fi eliminate de multe ori. Dar, uneori, ele cresc înapoi; Tumorile maligne pot invada şi deteriora ţesuturile şi organele învecinate; Celule tumorilor maligne se pot răspândi în alte părţi ale corpului. Celulele canceroase se răspândesc prin desprinderea din tumora originală (primară) şi pătrunderea în sistemul limfatic sau fluxul sanguin. Celulele invadează alte organe şi formează noi tumori care deteriorează aceste organe. Răspândirea cancerului este numită metastază.
Chisturile benigne şi maligne
Un chist ovarian poate fi găsit pe suprafaţa unui ovar sau în interiorul acestuia. Un chist
conţine lichid. Uneori, aceasta conţine şi ţesut solid. Cele mai multe chisturi ovariene sunt benigne (necanceroase).
Cele mai multe chisturi ovariene dispar în timp. Uneori, medicul va găsi un chist care nu dispare sau care devine mai mare. Medicul poate dispune efectuarea de teste pentru a fi sigur că chistul nu este canceros.
Cancerul ovarian

Cancerul ovarian poate invada, răspândi sau extinde la alte organe:

Invadează: o tumoare malignă ovariană poate să crească şi să invadeze organele de lângă ovare, cum ar fi trompele uterine şi uterul;

Se răspândeşte: Celulele canceroase se pot desprinde (rupe) din tumora ovariană principală. Răspândindu-se în abdomen, poate duce la formarea de noi tumori pe suprafaţa organelor şi ţesuturilor din apropiere. Medicul le poate denumi seminţe sau implanturi;

Se extinde: Celulele canceroase se pot răspândi prin intermediul sistemului limfatic la nodurile limfatice din pelvis, abdomen şi piept. Celulele canceroase se pot răspândi, de asemenea, prin intermediul fluxului sanguin la organe, cum ar fi ficatul şi plămânii.
Când cancerul se răspândeşte de la locul său original în altă parte a corpului, tumora nouă are acelaşi tip de celule anormale şi aceeaşi denumire ca şi originalul tumorii. De exemplu, în cazul în care cancerul ovarian se extinde la ficat, celulele canceroase din ficat sunt de fapt celulele de cancer ovarian. Boala este cancer ovarian metastatic, nu cancer la ficat. Din acest motiv, este tratată ca şi cancer ovarian, nu cancer la ficat. Medicii numesc noua tumoare „distantă” sau boală metastatică.

 

 

Cancer Ovarian factori de risc:

Medicii nu pot explica întotdeauna de ce unele femei dezvoltă cancer ovarian şi altele nu. Cu toate acestea, ştim că femeile cu anumiţi factori de risc pot fi mai predispuse decât altele pentru a dezvolta un cancer ovarian. Un factor de risc este ceva care poate creşte şansa de a dezvolta o boală.
Studiile au descoperit următorii factori de risc pentru cancerul ovarian:

Istoricul familial de cancer: Femeile care au o mamă, fiică sau soră cu cancer ovarian au un risc crescut de boală. De asemenea, femeile cu un istoric familial de cancer la sân, uter, colon sau rect pot avea, de asemenea, un risc crescut de cancer ovarian. În cazul în care mai multe femei dintr-o familie au cancer ovarian sau cancer de sân, în special la o vârstă fragedă, acest lucru este considerat un istoric familial puternic. Dacă aveţi antecedente familiale puternice de cancer la sân sau ovarian, aţi putea dori să vorbiţi cu un consilier genetic. Consilierul poate sugera teste genetice pentru dumneavoastră şi pentru femeile din familia dumneavoastră. Testele genetice pot indica, uneori, prezenţa genei specifice modificărilor care cresc riscul de cancer ovarian;

Antecedente personale de cancer: Femeile care au avut cancer de sân, uter, colon sau rect au un risc mai mare de cancer ovarian;

Vârsta mai mare de 55 de ani: Cele mai multe femei au peste 55 ani atunci când sunt diagnosticate cu cancer ovarian;

Lipsa sarcinii: Femeile mai în vârstă care nu au fost niciodată gravide prezintă un risc crescut de cancer ovarian;

Terapia hormonală pentru menopauză: Unele studii au sugerat că femeile care iau estrogen de la sine (estrogen fără progesteron), timp de 10 ani sau mai mult pot prezenta un risc crescut de cancer ovarian. Oamenii de ştiinţă au studiat, de asemenea, dacă folosirea anumitor medicamente de fertilitate, folosirea pudrei de talc sau obezitatea sunt factori de risc. Nu este clar dacă aceştia sunt factori de risc, dar dacă sunt, nu sunt factori puternici de risc.
Prezenţa unui factor de risc nu înseamnă că o femeie va face cancer ovarian. Cele mai multe femei care au factori de risc nu fac cancer ovarian. Pe de altă parte, femeile care fac boala, de multe ori nu au factori de risc cunoscuţi, cu excepţia vârstei mai înaintate. Femeile care cred că pot prezenta risc de cancer ovarian ar trebui să vorbească cu medicul.

 

 

Cancer ovarian simptome:

Cancerul ovarian precoce poate să nu provoace simptome evidente. Dar, pe măsură ce cancerul evoluează, simptomele pot include:

Presiune sau durere în abdomen, pelvis, spate sau picioare;
Un abdomen mărit sau umflat;
Greaţă, indigestie, gaze, constipaţie sau diaree;
Senzaţie de oboseală excesivă foarte permanentă
Simptomele mai puţin frecvente includ:
Scurtarea respiraţiei;
Nevoia de a urina frecvent;
Sângerări vaginale neobişnuite (menstruaţii intense sau sângerări după menopauză).
Cel mai adesea aceste simptome nu sunt datorate cancerului, dar numai un medic poate spune sigur. Orice femeie cu aceste simptome ar trebui să anunţe medicul.
Cum este diagnosticat cancerul ovarian?

Dacă aveţi un simptom care sugerează cancerul ovarian, medicul trebuie să afle dacă este din cauza cancerului sau a altor cauze. Medicul vă poate întreba despre dumneavoastră şi istoricul medical al familiei.

 

 

Este posibil să faceţi unul sau mai multe dintre următoarele teste:

Examenul fizic: Medicul verifică semnele generale de sănătate. Acesta vă poate presa pe abdomen pentru a căuta tumorile sau o acumulare anormală de lichid (ascită). Poate fi recoltată o probă de lichid pentru a căuta celule canceroase ovariene;

Examenul pelvian: Medicul simte ovarele şi organele din apropiere pentru a detecta noduli sau alte modificări de formă sau mărime. Un test Papanicolau este o parte a unui examen pelvian normal, dar nu este utilizat pentru a colecta celulele ovariene. Testul Papanicolau detectează cancerul de col uterin. Testul Papanicolau nu este folosit pentru diagnosticarea cancerului ovarian;

Testele de sânge: Medicul poate cere analize de sânge. Laboratorul poate verifica nivelul mai multor substanţe, inclusiv CA-125. CA-125 este o substanţă găsită pe suprafaţa celulelor canceroase ovariene şi pe unele ţesuturi normale. Un nivel al CA-125 mare ar putea fi un semn de cancer sau alte afecţiuni. Testarea CA-125 nu este utilizată singură pentru a diagnostica cancerul ovarian. Acest test este aprobat de Administrarea Hranei şi Medicamentelor pentru monitorizarea răspunsului unei femeie la tratamentul cancerului ovarian şi pentru detectarea revenirii sau după tratament;

Ultrasunetele: Dispozitivul cu ultrasunete foloseşte undele de sunet pe care oamenii nu le pot percepe. Dispozitivul are drept scop trimiterea de sunete către organele din interiorul bazinului. Sunetele ricoşează din organe. Un computer creează o imagine de ecouri. Imaginea poate indica o tumoră ovariană. Pentru o mai bună vizualizare a ovarelor, aparatul poate fi introdus în vagin (ecografie transvaginală);

Biopsia: O biopsie este prelevarea de ţesut sau lichid pentru a depista celule canceroase. Pe baza rezultatelor testelor de sânge şi a ultrasunetelor, medicul dumneavoastră vă poate sugera intervenţii chirurgicale (o laparotomie) pentru a elimina ţesuturile şi lichidul din bazin şi abdomen. Chirurgia este, de obicei necesare pentru a diagnostica cancerul ovarian.
Deşi cele mai multe femei fac o laparotomie pentru diagnostic, unele femei fac o procedură cunoscută sub numele laparoscopie. Medicul introduce un tub subţire, luminat (un laparoscop) printr-o mică incizie la nivelul abdomenului. Laparoscopia poate fi utilizată pentru a elimina un chist mic, benign sau un cancer ovarian timpuriu. Acesta poate fi, de asemenea, utilizat pentru a afla dacă s-a răspândit cancerul.
Patologul foloseşte un microscop pentru a căuta celule canceroase în ţesut sau lichid. În cazul în care sunt descoperite celule ovariene canceroase, anatomopatologul descrie stadiul celulelor. Stadiile 1, 2 şi 3 descriu cât de anormal arată celulele canceroase. Celulele canceroase în stadiul 1 nu cresc şi nu se răspândesc la fel de repede ca celulele aflate în stadiul 3.

 

 

Determinarea stadiilor cancerului ovarian:

Pentru a planifica cel mai bun tratament, medicul trebuie să ştie gradul tumorii (a se vedea Diagnosticarea) şi dezvoltarea (stadiul) bolii. Stadiul se bazează pe faptul dacă tumora a invadat ţesuturile din jur, dacă cancerul s-a răspândit şi dacă da, în ce zone ale corpului.

De obicei, este nevoie de intervenţii chirurgicale înainte ca determinarea stadiului să fie completă. Chirurgul prelevează multe probe de ţesut din pelvis şi abdomen pentru a căuta cancerul.

 

Medicul poate solicita teste pentru a afla dacă cancerul s-a extins:

CT: Medicii folosesc adesea CT pentru a face fotografii ale organelor şi ţesuturilor, din
pelvis sau abdomen. Un dispozitiv cu raze X conectat la un calculator efectuează mai multe fotografii. Puteţi primi materiale de contrast pe cale orală şi injectabilă în braţ sau de mână. Materialul de contrast ajută la evidenţierea clară a organelor sau ţesuturilor. Lichidul abdominal sau o tumoră pot apărea pe scanarea CT;

Radiografii la piept: Radiografiile pieptului pot evidenţia tumori sau lichide; Radiografia prin clisma cu bariu: Medicul poate comanda o serie de radiografii ale intestinului inferior. Vi se dă o clismă cu o soluţie de bariu. Bariul conturează intestinul pe radiografii. Zonele blocate de cancer pot apărea în radiografii;

Colonoscopia: Doctorul va introduce un tub lung, luminat în rect şi colon. Acest examen poate ajuta la stabilirea dacă cancerul s-a răspândit la colon sau rect.
Acestea sunt stadiile cancerului ovarian:

Cancer ovarian stadiul 1: Celulele canceroase se găsesc în unul sau ambele ovare. Celulele canceroase pot fi găsite pe suprafaţa ovarelor sau în lichidul colectat din
abdomen;

Cancer ovarian stadiul 2: celulele canceroase s-au extins de la unul sau ambele ovare la alte
ţesuturi din pelvis. Celulele canceroase se găsesc pe trompelor uterine, ale uterului, sau a altor ţesuturi din pelvis. Celulele canceroase pot fi găsite în lichidul colectat de la nivelul abdomenului;

Cancer ovarian stadiul 3: celulele canceroase s-au răspândit la nivelul ţesuturilor din afara pelvisului sau al ganglionilor limfatici regionali. Celulele canceroase pot fi găsite pe suprafaţa exterioară a ficatului;

Cancer ovarian stadiul 4: celulele canceroase s-au răspândit la nivelul ţesuturilor din afara abdomenului şi pelvisului. Celulele canceroase pot fi găsite în interiorul ficatului, în plămâni sau în alte organe.
Cancer ovarian tratament:

Multe femei cu cancer ovarian doresc să ia parte în mod activ la deciziile cu privire la îngrijirea lor medicală. Este firesc să vrea să înveţe tot ce se poate despre boala sa şi tratamentul ales. Ştiind mai multe despre cancerul ovarian ajută multe femei să facă faţă.
Şocul şi stresul după diagnostic poate face dificil să vă gândiţi la tot ceea ce doriţi să adresaţi medicului dumneavoastră. De multe ori ajută să vă faceţi o listă de întrebări înaintea unei programări. Pentru a ajuta să vă amintiţi ce vă spune medicul, vă puteţi lua notiţe sau întreba dacă puteţi folosi un reportofon. Aţi putea dori, de asemenea, să aveţi un membru al familiei sau un prieten cu dumneavoastră atunci când discutaţi cu medicul, pentru a lua parte la discuţie, să ia notiţe sau doar pentru a asculta.

Nu trebuie să puneţi toate întrebările de o dată. Veţi avea alte şanse să întrebaţi medicul sau asistenta medicală pentru a vă explica lucruri care nu vă sunt clare şi pentru a cere mai multe detalii.
Medicul dumneavoastră vă poate trimite la un medic oncolog ginecolog, un chirurg care este specializată în tratarea cancerului ovarian. Sau puteţi solicita o trimitere. Alte tipuri de medici care ajută femeile în tratarea cancerului ovarian includ ginecologi, oncologi medicali şi oncologi radiologi. Este posibil să aveţi o echipă de medici şi asistente medicale.
Obţinerea unei a doua opinii

Înainte de începerea tratamentului, este posibil să doriţi o a doua opinie cu privire la diagnosticul dvs. şi planul de tratament. Multe companii de asigurare acoperă un al doilea aviz în cazul în care dumneavoastră sau medicul solicită acest lucru.

Aceasta poate dura ceva timp şi efort pentru a aduna dosarele medicale şi a le arăta unui alt medic. În cele mai multe cazuri, o scurtă întârziere în începerea tratamentului nu va face tratamentul mai puţin eficient. Pentru a vă asigura, ar trebui să discutaţi această întârziere cu medicul. Uneori, femeile cu cancer ovarian au nevoie de tratament imediat.
Chimioterapia

Chimioterapia foloseşte medicamente anti cancer pentru distrugerea celulelor canceroase. Cele mai multe femei fac chimioterapie pentru cancer ovarian, după operaţie. Unele femei fac chimioterapie înainte de intervenţia chirurgicală.

De obicei, se administrează mai mult de un medicament. Medicamentele pentru cancerul ovarian pot fi administrate în moduri diferite:

Prin venă (IV): Medicamentele pot fi administrate printr-un tub subţire introdus într-o venă.
Prin venă şi direct în abdomen: Unele femei fac chimioterapie intravenos, împreună cu chimioterapia intraperitoneală (IP). Pentru chimioterapia IP, medicamentele sunt administrate printr-un tub subţire introdus în abdomen.
Pe cale orală: Unele medicamente pentru cancerul ovarian pot fi administrate oral.

Chimioterapia este administrată în cicluri. Fiecare perioadă de tratament este urmată de o perioadă de repaus. Durata perioadei de odihnă şi numărul de cicluri depinde de medicamentele folosite împotriva cancerului.

Este posibil să faceţi tratamentul într-o clinică, la cabinetul medicului sau la domiciliu. Unele femei pot fi nevoite să stea în spital, în timpul tratamentului.

Efectele secundare ale chimioterapiei depind în principal de medicamentele care sunt administrate şi dozajul acestora. Medicamentele pot afecta celulele normale care se divid rapid:

Celulele sanguine: Aceste celule luptă împotriva infecţiilor, ajută la coagularea sângelui şi transportă oxigenul în tot corpul. Când medicamentele afectează celulele din sânge, aveţi mai multe şanse de a face infecţii, vânătăi sau sângerări uşoare şi vă simţiţi foarte slăbită şi obosită. Echipa de asistenţă medicală vă verifică nivelul scăzut de celule sanguine. Dacă testele de sânge arată valori scăzute, echipa de îngrijire a sănătăţii poate sugera medicamente care pot ajuta organismul dumneavoastră să producă celule sanguine noi.

Celulele din foliculul pilos: unele medicamente pot cauza pierderea părului. Părul dumneavoastră va creşte la loc, dar poate fi oarecum diferit ca şi culoare şi textură.

Celulele care delimitează tractul digestiv: Unele medicamente pot provoca lipsa poftei de mâncare, greaţă şi vărsături, diaree sau inflamaţii ale gurii şi buzelor. Adresaţi-vă echipei de îngrijire a sănătăţii cu privire la medicamentele care ajută în aceste probleme.

Unele medicamente utilizate pentru a trata cancerul ovarian pot duce la pierderea auzului, leziuni renale, dureri articulare şi furnicături sau amorţeală la nivelul mâinilor sau picioarelor. Cele mai multe dintre aceste reacţii adverse dispar de obicei după ce se termină tratamentul.

 

 

Radioterapia

Terapia prin radiaţii (denumită totodată şi radioterapie) foloseşte razele de energie înaltă pentru a distruge celulele canceroase. Un aparat mare, direcţionează radiaţiile către organism.

Radioterapia este rar utilizată în tratamentul iniţial al cancerului ovarian, dar poate fi utilizată pentru a ameliora durerea şi alte probleme cauzate de boală. Tratamentul se administrează într-un spital sau clinică. Fiecare tratament durează doar câteva minute.

Efectele adverse depind în principal de cantitatea de radiaţii administrată şi zona corpului care este tratată. Radioterapia la abdomen şi pelvis poate provoca greaţă, vărsături, diaree sau scaune cu sânge.

De asemenea, pielea din zona tratată poate deveni roşie, uscată şi firavă. Deşi efectele secundare pot fi stresante, medicul le poate trata, de obicei, sau le poate controla. De asemenea, acestea dispar treptat după ce se termină tratamentul.

 

Tratament recomandat de Dr Cojocaru Valentina

Medic Specialist Medicina de Familie

Competenta Homeopatie, Nutritie, Fitoterapie

Si nu uitati: SA NE HRANIM CU IUBIRE!!!!